Нашите кухни - тема 89

• 54 942
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Момичета, припомнете ми каква марка мелница за отпадъци хвалихте?

Никой ли не използва мелница за хранителни отпадъци?

# 136
Аз нямам мелница,но тук хвалят предимно Тека.Познати имат на тази марка,доволни са.

# 137
  • София
Аз нямам мелница,но тук хвалят предимно Тека.Познати имат на тази марка,доволни са.
Чудех се между Франке и Тека, те май са масово на пазара.

# 138
  • София
Нашата е Тека. Вече пета година я ползвам, нямам забележки.

# 139
И нашата е Тека.

# 140
  • Балчик
Привет, момичета. След 16 години отново идвам в тази тема, защото замислям ремонт на кухнята.  Моята изобщо не ми е омръзнала, но искам да я подобря функционално, да я осъвременя и има вече някои раздути плоскости под мивката.
Предвид малкото пространство, съм в голяма дилема. Искам да си запазя островчето, за фурната ще направя компромис, макар да не ми се иска, но трябва да я сваля надолу, искам котлоните с абсорбатора да отидат на това място, до прозореца. Освен това твърдо съм за шкафове до тавана, макар и да твърдят, че стесняват пространството. Освен това искам без дръжки и плавно затваряне. Барплотът също не знам да къртим или да го запазим? Неизменни ще останат само местата на мивката и хладилника. Всичко друго търпи промени. Пералнята и сушилнята ще отидат в друго помещение. Масата ще се смени, диванът е под въпрос да се махне или претапицира.
Сега голямата чуденка е цветовата гама. Бялото ми е ужасно банално. Много ми хареса комбинацията графит и дърво, но колко още ще е актуално, всеки втори-трети прави такава кухня, след бялата. А и подходящ цвят ли е за малко пространство. Не знам какво да избера. Още не сме викали мебелиста, първо трябва да се договоря с фаянсаджията, сега подът е ламинат, ще го сменяме с гранитогрес. Още не съм ви чела, сега ще се върна обстойно да се запозная с новостите. А междувременно ви пускам снимки на 16 годишната кухня, съвместена с трапезария, в момента как изглежда. И приемам съвети всякакви, включително как да пребоядисам стените от оранжево в бяло.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 12:09 от Джемма

# 141
Привет и весели празници на всички!

Джемма, много добре си решила да смениш боята на стените. Според мен с бели пердета и стени помощението ще светне и в този случай няма да се натовари толкова от по-тъмни кухненски шкафове.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 16:30 от drago_2008

# 142
Джема, аз също харесвам бялото. Бих добавила едно предложение от мен- направи острова една идея по- тесен и по- въздушен (последното, ако шкафовете в него не са ти от значение).

# 143
Джемма както са казали бели с тези, но с опалови зелено пердета би стояло добре според мен. Кухня в същите нюанси и с дървесен плот мисля, че би се съчетало добре.

# 144
  • Балчик
Благодаря ви, момичета. Оранжевите стени 100% ще се пребоядисат, не знам навремето с какъв акъл съм ги боядисала. Simple Smile

Моята мелница също е Тека.

# 145
Ето идеи от мен. Може само бели горни шкафчета, за да "потънат". Също не знам как възприемаш зеления цвят във варианти тъмно зелено и сиво-зелено.

А може островът да е цветния акцент!
Скрит текст:

тези сиво-зелени

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 15:29 от drago_2008

# 146
  • Балчик
Благодаря за идеите. Островът ми е крайно удобен като работен плот, а шкафчетата под него са бонус. Обмуслям и вариант без остров, но с изтеглящ се плот, при нужда. Там ми е супер за месене и точене най-вече.
Ако февруари не е много студен, обмислям тогава да започнем, защото имаме и малко работа по пускане на нови тръби и водомер, за да отделим двата етажа на къщата, та съм зависима от времето, да не са минусови температури и сняг. А ми се ще да е по-скоро, до март-април да приключим. След Нова година ще викам майсторите за консулт и оферти. В малък град съм, ще разчитам на малки фирми.
Стандаартни модули не ми подхождат. Иначе харесвам Икея много.

# 147
Джемма, може би трябва да дадеш някаква скица с размери на помещението. Ако под прозореца нямаш радиатор, пространството под него може по-добре да бъде усвоено.
Лично за мен остров + барплот в такова малко пространство не е удачен вариант. Или едното, или другото.
Имаш много възможности за оптимизиране на шкафовете, така че да прибереш повечето електроуреди и да си освободиш достатъчно плот за работа.Особено като махнеш пералнята и сушилнята. Шкафовете в трапезарната част предполагам също ще се сменят, така че и там може да си предвиш повече място за съхранение. Аз също като си проектирах кухнята, държах свободният ми плот да бъде минимум толкова, че да мога да направя една баница (а аз правя и кори с мятане ) Simple Smile

За цветовете - какъвто цвят или дизайн да избереш, след 15 години кухнята пак ще е амортизирана и демоде, колкото и някои хора да вярват, че има вечни цветове и вечно актуален дизайн (като бялото например).

# 148
Ако се махне барплота може островчето да стане голямо, с още повече шкафове отдолу. Макар че всичката тази техника сега изглежда функционално разположена. Въпреки, че оранжевото е демоде, кухнята изглежда жива, ароматна. Напоследък от всички сиви новоремонтирани кухни взе да ми става скучно и чак неприятно, все едно не мога да разбера в кого съм на гости - навсякъде еднакво.

# 149
  • Балчик
papi6, точно затова казвам, че не ми е омръзнала, уютно ми е в нея, но има доста неща, които искам да променя. Плочките например, които са остатък още от предишната кухня. Точно и аз това мислих, на мястото на барплота да е голям остров.

Под прозореца нямам радиатор, миялната се отваря там сега, 1,50 е вратопрозорецът. Самата кухничка е 2,60 на 2,40. Мъжът ми отдавна иска да остъклим терасата, но не става, тя е обща със спалнята.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 17:38 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт