🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 73 164
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 360
Точно така, трябва много да се говори по темата. И дела да им заведат и да се търси сметка.

# 361
Е няма как в договора им да влизат клаузи за обиди примерно. Това си е до участника, едни ги позволяват, други не, едни ги използват, други не. Как продукцията да поеме отговорност за това? За действия и думи на трети човек, не съм чувала правна норма, в която някой да носи отговорност
За посягане, т.е. физическа агресия вече директно са гонили участник, явно не си гледал предишни сезони
Отговорността на продукцията е да спре и ограничи тормоза. Те не само, че не го направиха, ами го оправдаха и подкрепиха. Щом и в сайта им пише - "Ваня сама си причини целия ад", а оправдават Киро и Ивайло, че били честни и откровени, за какво говорим?

# 362
Гласувах за Мартина, за да й е трудничко на Живка-хитрушата.

# 363
Е няма как в договора им да влизат клаузи за обиди примерно. Това си е до участника, едни ги позволяват, други не, едни ги използват, други не. Как продукцията да поеме отговорност за това? За действия и думи на трети човек, не съм чувала правна норма, в която някой да носи отговорност
За посягане, т.е. физическа агресия вече директно са гонили участник, явно не си гледал предишни сезони
Зависи. Не знам как е организирана правната страна на предаването - вероятно са намерили вратичка.
По принцип, компаниите носят отговорност и могат да бъдат съдени за вреди, претърпени от сътрудници на трудови и договорни отношения, още повече, когато са на територия на компанията.
Вредите не е нужно да са само физически - и уронването на репутация е закононарушение.

Уф, да не увъртам: много ми се иска да им се стъжни и на извършителите, и на организаторите на тази грозотия.
Да не гледат толкова самодоволно и да поучават другите кое как трябвало да бъде. Но явно ще трябва да стане някоя голяма беля, за да им уврят главите (евентуално).

# 364
Само на мен ли така ми се струва, че едни и същи битки този сезон гледаме!?
Голяма скука. Ми като не им се занимава на опосумите, да си дадем дружна почивка!

# 365
  • при късмета
Зависи. Не знам как е организирана правната страна на предаването - вероятно са намерили вратичка.
По принцип, компаниите носят отговорност и могат да бъдат съдени за вреди, претърпени от сътрудници на трудови и договорни отношения, още повече, когато са на територия на компанията.
Вредите не е нужно да са само физически - и уронването на репутация е закононарушение.

Уф, да не увъртам: много ми се иска да им се стъжни и на извършителите, и на организаторите на тази грозотия.
Да не гледат толкова самодоволно и да поучават другите кое как трябвало да бъде. Но явно ще трябва да стане някоя голяма беля, за да им уврят главите (евентуално).
Чакай сега, бъркаш понятията, според мен. Трудовия договор е нещо съвсем различно, те влизайки в предаването не подписват трудов договор. Продукцията не им става работодател, съответно не можем клаузи от трудов договор, директно да ги лепваме за участие в предаването. Сътрудници, също не са, защото се предполага равноправие м/у такива, а продукцията и участниците имат съвсем други отношения.
А, ако нечия репутация е накърнена, то не е от продукцията, а от друг участник (евентуално) и тогава отговорност могат да си търсят помежду си, но не и от продукцията.
Да, насилие трябва да предотвратяват, затова за сега взимат мерки само с/у физическото. Защото за друг вид тормоз, всеки може да претендира, всеки приема границите различно и за всеки тормоз и нещо различно. Дори да е явен и видим, пак не могат да търсят сметка на продукцията, а пострадалия от такова насилие да си търси отговорността от извършилия го, в частност

# 366
И аз това си мислех, че ми омръзна да гледам все Ваня на дуел, не че тя е виновна за това. Хубаво, че и други ше видим, но пък така нагласено нещо не ми харесва.

Сигурна съм, че от правна гледна точка са си вързали гащите. И нормално да търсят конфликти, за да има гледаемост, а и както е известно българите яко гласуват против. Ако сега има някакво гласуване срещу Кире, ще им подпалят телефоните.

# 367
Абсолютно сигурно е, че договорите са изпипани изцяло в полза на продукцията! Най-вероятно имат и някои клаузи с поне 5 годишен срок на ограничение, може и повече.

# 368
  • при късмета
Все пак насила или по задължение никой няма вътре, така, че предварително имат свободата да решат приемат ли договора или не. Той е такъв и точка

# 369
  • Sunshine state
Имат, ама на Теодора това не й пречеше да изпляска финалистите набързо.

# 370
Все пак насила или по задължение никой няма вътре, така, че предварително имат свободата да решат приемат ли договора или не. Той е такъв и точка
Да, така е! Хората, участващи в такива формати са три вида - първи с цел популяризиране на собствена дейност или персона; втори с ясната цел и представа, че ще спечелят (дали това вече е друг въпрос, просто те влизат с тази идея); и третите - те знаят, че няма да спечелят, за тях важното е да ги дават по телевизора.
За изпляскани "тайни" има такива неустойки, че ще им пари от изплясканото дълго време. А не се съмнявайте, че продукцията следи за правата си.

# 371

Чакай сега, бъркаш понятията, според мен. Трудовия договор е нещо съвсем различно, те влизайки в предаването не подписват трудов договор. Продукцията не им става работодател, съответно не можем клаузи от трудов договор, директно да ги лепваме за участие в предаването. Сътрудници, също не са, защото се предполага равноправие м/у такива, а продукцията и участниците имат съвсем други отношения.
А, ако нечия репутация е накърнена, то не е от продукцията, а от друг участник (евентуално) и тогава отговорност могат да си търсят помежду си, но не и от продукцията.
Да, насилие трябва да предотвратяват, затова за сега взимат мерки само с/у физическото. Защото за друг вид тормоз, всеки може да претендира, всеки приема границите различно и за всеки тормоз и нещо различно. Дори да е явен и видим, пак не могат да търсят сметка на продукцията, а пострадалия от такова насилие да си търси отговорността от извършилия го, в частност
Ами тогава как засегнати от публикации в медии съдят цялата медия, а не само журналиста, изготвил публикацията? Те да не са по-глупави от ИиА, че не са си вързали гащите?

# 372
Имат, ама на Теодора това не й пречеше да изпляска финалистите набързо.

Тя уж като на кои симпатизира да стигнат на финал. После да възкликне Я! Колко съм интуитивна! 😀

# 373
Всичко, казано или показано по време на заснемане и излъчване на предаването, е собственост на продукцията, и участниците в нея нямат право да предявяват претенции - най-вероятно по някакъв такъв начин е формулирано. Наистина няма измъкване от тези договори.
Участниците нямат никакви права.

# 374
Относно Теодора - тя казва кои иска да стигнат до финала. Ако тук в темата не беше написано, че това точно са финалистите, нямаше да приема  думите й буквално.

Общи условия

Активация на акаунт