🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 73 016
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 900
Добра новина е, че единици са тези, които не виждат проблема и според тях Ваня сама си е виновна. Също се надявам и Ваня сега ако чете из социалните мрежи, да усети масовата подкрепа и разбиране от страна на зрителите, и че не, проблемът не е в нея.

# 901
  • Асеновград
Още ме държи от вчерашният епизод. Ваня  не ми е любима , най вероятно скатава от работата , щом повечето го твърдят , ноооо с обидите: дрисня , плазмодии , свиня.....слуз ,е не мога да се примеря. Много силно се надявам Ваня да ги осъди на Кирил и  Ивайло. Харесвах Стефан , но с изцепката му пред ,,Готините,, вече ми отпада за фаворит на победител. 
Живка от самото начало не я  харесвам , и вчера като замълча докато Кирил слушаше , съвсем ми опротивя. На където духне вятъра , Живка е там.
С тези участници , който и да вземе наградата все ще ме е яд. Никой не заслужава.
Заканвам се и аз повече да не гледам , но съм сигурна че догодина пак съм на линия....хахаа.

# 902
Съгласна, че всички ги е страх от Кирил.

# 903
  • при късмета
Замислих се за 2 варианта.
1. ИиА нали казаха, че ако продължават да не спазват правилата на фермера Ваня, ще последват наказания- отнемане на дрехите, храната и кучетата. Според мен нарушенията продължиха. Ако Ваня пак се беше оплакала и продукцията ги накаже, какво си представяте, че щеше да стане, кой щеше да е виновен - Ивайло и Кирил, че не са изпълнявали, или Ваня, че се оплакала?
2. Ако Ваня беше пожелала да напусне Фермата категорично,  поради системен тормоз и насилие над нея и без реакция и защита от продукцията, как щяха да реагират ИиА и фермерите?
Интересно ми е какво мислите.
По т.1, при такова развитие, разбира се, че двамата недорасляци ще са виновни.
По т.2, няма как да знаем как ще реагира продукцията, защото Ваня не е давала индикации, че ще предприема такива действия. При хипотетична такава ситуация може и нещо съвсем друго да направят. Например, като изгониха този, който удари Елизабет в 5 сезон (забравих му заглавието), бяха взели вече решението, че твърдо изхвърча, но все пак събраха двата отбора и поискаха и тяхното мнение. Това е защита от продукцията все пак за жертвата на насилие и може и за такъв тормоз, а не физически да реагират така, ако се стигне до извънредно излизане на участник. Ти си задала казуса като приемаш бездействието на продукцията за даденост, а може изобщо да не се развият нещата така.
Ваня просто не е в състояние да се защити. Имаше подобни атаки и към Деси и към Ралица, съвсем по друг начин се развиха. Според мен, нито продукцията, нито друг участник, е длъжен да води някого за ръчичка през цялото време. Предполага се, че хора, влезли по своя собствена воля, в предаване затворени със съвсем непознати хора, са способни да се справят с такова нещо. Ваня не може, да има нужда от подкрепа в тази насока, но самата тя претендираше за обратното и от там дойде цялото разминаване. Защото е видно, че дори хора от лагера на Киро вече говорят в множествено число за двамата, а не ги разделят на нашия и вашия. Пламен и Мартина визирам. Живка също сдъвка Стефан, считайки го за виновен за това, че Ваня е вън на дъжда, това пак е вид защита
Tick Tock, айде да не квалифицираш способностите ми да проумявам каквото и да е, а! На въпрос зададен с този тон, няма да отговоря и то на новорегистриран

# 904
По т.2, няма как да знаем как ще реагира продукцията, защото Ваня не е давала индикации, че ще предприема такива действия. При хипотетична такава ситуация може и нещо съвсем друго да направят. Например, като изгониха този, който удари Елизабет в 5 сезон (забравих му заглавието), бяха взели вече решението, че твърдо изхвърча, но все пак събраха двата отбора и поискаха и тяхното мнение. Това е защита от продукцията все пак за жертвата на насилие и може и за такъв тормоз, а не физически да реагират така, ако се стигне до извънредно излизане на участник. Ти си задала казуса като приемаш бездействието на продукцията за даденост, а може изобщо да не се развият нещата така.
Ваня просто не е в състояние да се защити. Имаше подобни атаки и към Деси и към Ралица, съвсем по друг начин се развиха. Според мен, нито продукцията, нито друг участник, е длъжен да води някого за ръчичка през цялото време. Предполага се, че хора, влезли по своя собствена воля, в предаване затворени със съвсем непознати хора, са способни да се справят с такова нещо. Ваня не може, да има нужда от подкрепа в тази насока, но самата тя претендираше за обратното и от там дойде цялото разминаване. Защото е видно, че дори хора от лагера на Киро вече говорят в множествено число за двамата, а не ги разделят на нашия и вашия. Пламен и Мартина визирам. Живка също сдъвка Стефан, считайки го за виновен за това, че Ваня е вън на дъжда, това пак е вид защита
По т. 1 имах предвид какво щеше да стане във Фермата, а не според нас кой щеше да е виновен.
По т. 2 - бездействието на продукцията е факт, затова е и цялото възмущение от страна на зрителите. По твоята логика продукцията можеше да не прави нищо и за Елизабет, все пак сама е влязла там по свое желание, да се оправя, голям човек е.

# 905
Тъкмо изгледах снощната серия и ми е толкова тъпо. Как наистина нито един не извади т@пки да стане и да си каже право в очите на Кирил ,че така не бива. Какво толкова им е взел страха не мога да си обясня. Ясно е, че Ваня явно се скатава. Това обаче автоматично не означава, че заслужава помията , която се лее по нея. И да говори с Кирил ги дразни, и да му обръща гръб тоже. Дано наистина вземе да ги осъди двамата хубавци . И дано усети подкрепата вече навън. Не бива да се толерира никога подобно отвратително и унижаващо поведение.

# 906
Замислих се за 2 варианта.
1. ИиА нали казаха, че ако продължават да не спазват правилата на фермера Ваня, ще последват наказания- отнемане на дрехите, храната и кучетата. Според мен нарушенията продължиха. Ако Ваня пак се беше оплакала и продукцията ги накаже, какво си представяте, че щеше да стане, кой щеше да е виновен - Ивайло и Кирил, че не са изпълнявали, или Ваня, че се оплакала?
2. Ако Ваня беше пожелала да напусне Фермата категорично,  поради системен тормоз и насилие над нея и без реакция и защита от продукцията, как щяха да реагират ИиА и фермерите?
Интересно ми е какво мислите.
Tick Tock, айде да не квалифицираш способностите ми да проумявам каквото и да е, а! На въпрос зададен с този тон, няма да отговоря и то на новорегистриран

Не квалифицирам възможностите ти и нищо ми няма на тона, нито те обиждам. Наистина ми е чудно защо не успяваш да се поставиш на мястото на Ваня, която от седмици е грозно нападана с цел да излезе извън контрол. Ти очакваш от нея да е като робот. Но хората не са роботи.
Ти как би се справила с Кирил, ако беше на мястото на Ваня?

# 907

... винаги всеки може да си ги изтълкува, че жертвата сама си е виновна и да ляга да спи спокойно.
 Както са публикували в страницата си във Фейсбук от продукцията:  Приключенията във #Фермата продължават!

За тях явно това са приключенията на Ванчето във Фермата и ние се забавляваме.

Явно на ИиА им е толкова умственият багаж, а и моралният кодекс, и затова се кефят толкова на насилниците във формата.

Според нас на продукцията и продуцентите изобщо не им пука за справедливост, насилие и системен тормоз срещу жени, и други глупости (според тях) от този сорт.

В момента чупят всички класации по гледаемост и банковите им сметки се пукат по шевовете. Никога не е имало толкова реклами - че то цялото предаване е само реклами. И не помня толкова много да е коментирано по различните форуми и платформи - това също е трафик и кинти за тях.

Всякакви комплексирани нарциси търсещи внимание, които се излагат по теУевизията, като ивовци и кировци, за тях са само средство за трупане на пачки.

Не че ги харесват! Та кой може реално да хареса тия - те самите не харесват себе си (елементарна психология), затова се държат толкова гадно с други хора! Проектират собствената си омраза към себе си и страха, че за нищо не стават, че са пълен провал - върху другите.

С тях нито приятен разговор можеш да направиш, нито ти правят кефа - да се посмееш от сърце за нещо хубаво и да ти стане гот;  нито ти повдигат духа, нито те мотивират за нещо, не те вдъхновяват...!!!

А на ИиА и другите от продукцията колко им пука за участниците се вижда и само по това, че играят на непокрита арена в дъжд и студ - ама хич не им пука! Гледат си кефа и...

Интереса клати феса, нали така!

Колкото повече гадости и сеир в епизодите  - толкова повече хляб и зрелища (сеир)за тълпата - толкова повече гледаемост, толкова повече златни  кюлчета в чекмеджетата на кукловодите. Защото всичко там се случва по сценарий - да не забравяме.
Явно е време да си сменят некадърния сценарист.

Или БТВ да прекрати тази подбуждаща към агресия към жените продукция,.

В една нормална правова държава такова предаване щеше отдавна да е свалено, а сценаристи, продуценти и участници - ефективно осъдени!

И да, ние не сме зрители, ние сме тълпа - онези глупаци, които им гледаме тъпотиите и благодарение на нас те си живуркат доволно.

Ние, вкъщи, решихме да не си го причиняваме повече, а и да не допринасяме за тяхното благополучие, постигнато с целта на смачкването на една жена, а и не само една.

Ежедневно по телевизията се съобщава за зверски убити, и като цяло пребивани, жени!!!
Никой вече явно не се впечатлява от това.

-------------
Само да кажа накрая - всичко на този свят се връща.
Аз не вярвам в отвъден живот, но реалният живот ме е научил, че всичко се връща - от личен опит и от наблюдения при други хора.

Всички имат деца, нали?!
И тези деца са изложени ежедневно на поведението и мнението/отношението на родителите си.
Те са като маймунки, като малки гъбки - попиват всичко и биват програмирани от родителите си да разсъждават по един определен начин - възприятието им към света за добро-лошо, правилно - неправилно, и поведението им като цяло, се формира вкъщи.

Всеки ден гледаме по телевизията за разни малки наглеци, които си мислят, че са безсмъртни или богоизбрани - знаете - катастрофите, дрифтовите, наркотиците (които са навсякъде), агресията в училищата и навън, побоищата над възрастни хора и насилието над жени... децата, които не искат нито да учат, нито да работят.

Та, на ИиА да им кажа - имате деца, нали?

Някой ден, като започнат децата ви да ви отговарят и станат супер нагли, да пият до безпаметност, да се дрогират и да подкарват безотговорно лъскавите си коли (под въздействието на алкохол и субстанции), купени от мама и тати, и направят живота ви ад... а още по-насетне, като остареете и грохнете (ако го докарате дотогава), като почнат и да ви малтретират, за да им давате пари  - тогава се сетете за всички "Ванчета", върху чиито тела сте стъпвали и с които сте се подигравали, за да се правите на велики и да си трупате пачките.

Няма начин, пичове, всичко на този свят се връща!
Животът е огледало, или бумеранг, каквото изпратиш - това ти се връща.
В случая с огледалото - понякога неколкократно увеличено.
Около мен е пълно с примери, а и на нас ни се е случвало да си пием от бозата, която сами сме си забъркали.

-------------------
Приятно гледане на останалите от мен.
Вие, както винаги, сте супер тук - разнищвате ги още от самото начало.
Хубаво е, че все още има останали хора на този свят.
Ние, поне за този сезон с тази помия, приключваме.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 18:43 от Tahiti

# 908
Откъде тръгна информацията, че Ваня щяла да съди Ивайло?

# 909
  • при късмета
Не, Нина. Просто продължавам да смятам, че всеки сам носи отговорност за свои действия и бездействия. Не са му виновни продукции, медия по която е излъчено и всякакви странични фактори. Физическото насилие, за разлика то психическото е регламентирано точно. Пример за това са и именно Ралица и Деси, защото за същите атаки с/у тях, действията на мияча на чаши не се считаха за насилие, дори от едни и същи хора, които сега считат, че над Ваня има насилие. Защото те успяха да се защитят и самите те не са го приели така. Аз също смятам, че над Ваня се упражнява насилие, но също смятам, че за има последици от продукцията, трябва самата тя да го поиска и заяви. А тя чак вчера взе да говори открито за отношението към нея, до сега думите и действията ѝ говореха за убедеността, че ще се справи, а отначало дори тръгна с нагласата, че е над нещата. Това се иска, за да реагира продукцията. Докато не го направи не може да се надява на някакви действия от нея или от друг участник/ци. Това е според мен и да не го четеш пак "Ваня си е виновна" не искам да кажа това, а като вижда, че не може да се защити сама, въпреки собствените ѝ претенции, да предприеме адекватни действия за съдействие от продукцията. И това не прави. А вина изобщо не търся, така виждам нещата

# 910
  • ВАРНА
Ваня и да поиска защита от продукцията - останалите вътре пак ще са настроени срещу нея, то подкрепа се вижда, че няма от никъде. Явно другите намират ситуацията за нормална, щом никой не стана поне забележка да каже на Кирил, не е нужно да правят щит пред Ваня или физически да се саморазправят с Кирил. Затова и си мисля, че не и се занимава повече ... Жалко, надявам се да не се предава и да даде най-доброто от себе си на дуела. Ралица също я харесвам, няма да съжалявам и тя ако спечели, просто след всичко преживяно от Ваня смятам, че Ваня повече заслужава да продължи напред.

И аз си мисля, че всичко в живота се връща, не сме сами на този свят и всичко това ще рефлектира и върху жената и детето на Кирил, най-вероятно и върху доходите на семейството им. Не виждам как някой ще го наеме да прави покриви, аз такова чудовище не искам и около къщата ми да минава даже, камо ли да остави отпечатък от себе си в дома ми !

# 911
  • София
Относно това че Всичко се връща, кармата и прочие, ме впечатли коментара на Ваня, че реално нейният баща е типаж Кирето. Това обяснява нейното поведение и плахост на моменти, без устрем да се противостави на агресора, тя е живяла с това цял живот, сега си дава сметка - това не е добре, дори каза, че като излезе веднага се изнася от вкъщи, все още живее с родителите си.
Киро има дъщеря, ако това му "нормално" поведение донесе компелкси, потиснатост и вреди на неговото собствено дете, което след години срещне типаж Татко ми, който да го тъпче и обижда. Защо не се позамисли и той за себе си, не да се мисли за последна инстация и всемирен умник.
Не познавам Ваня, но проблемите, които е имала със субстанции може да са били провокирани и от фигурата на бащата. Браво на нея, че е преодоляла трудностите, не всичи успяват, за някой просто животът свършва. Ваня си извади изводите за себе си и само спечели от това.
Кирето ще яде каквото си надроби, защото при него липсва каквата и да е била воля за коректив, да се замисли за поведението си. Мартина се опита да му светне лампата, "за пред зрителите че не е ок това", обаче  животът не е сцена а Кирчо не му стига багажа да се позамисли. Стига му само да обижда и крещи.

# 912
За поведението на Кирил на масата, вбесих се откъде накъде ще се пази неговото място при положение, че на прощалните вечери винаги се прави разместване според агитките. Това е наглост. А обръщането му с гръб докато Ваня говори само доказа, че той е един агресивен инфантил на средна възраст. Смешно е, че я нарича пикла при положение, че неговото държание не съответства на годините му.

А за работата вътре, ми е интересно другите жени колко точно работа вършат. Мартина я виждаме обикновено да си полягва и да клюкари по ъглите; Живка най-редовно носи кученцето и си говори с някого; Ралица често си стои на масата и свива цигари; Лора редовно си гукаше с Любо. Според мен, мъжете вътре работят много повече, което е и нормално, имайки предвид че най-времеемките задачи са строителните. Жените повече се занимават с готвене и зимнина, и е нормално да не са нон стоп заети с нещо. Само че всички са се втренчили във Ваня вместо да гледат себе си.

# 913
Не, Нина. Просто продължавам да смятам, че всеки сам носи отговорност за свои действия и бездействия. Не са му виновни продукции, медия по която е излъчено и всякакви странични фактори. Физическото насилие, за разлика то психическото е регламентирано точно. Пример за това са и именно Ралица и Деси, защото за същите атаки с/у тях, действията на мияча на чаши не се считаха за насилие, дори от едни и същи хора, които сега считат, че над Ваня има насилие. Защото те успяха да се защитят и самите те не са го приели така. Аз също смятам, че над Ваня се упражнява насилие, но също смятам, че за има последици от продукцията, трябва самата тя да го поиска и заяви. А тя чак вчера взе да говори открито за отношението към нея, до сега думите и действията ѝ говореха за убедеността, че ще се справи, а отначало дори тръгна с нагласата, че е над нещата. Това се иска, за да реагира продукцията. Докато не го направи не може да се надява на някакви действия от нея или от друг участник/ци. Това е според мен и да не го четеш пак "Ваня си е виновна" не искам да кажа това, а като вижда, че не може да се защити сама, въпреки собствените ѝ претенции, да предприеме адекватни действия за съдействие от продукцията. И това не прави. А вина изобщо не търся, така виждам нещата
Да разбирам ли, че ако ти си шеф и над твой служител се упражнява булинг, няма да вземеш никакво отношение по въпроса, докато жертвата не дойде при теб и лично се оплаче? Така излиза от твоите постове.

# 914
  • при късмета
Разбирай го, че в такава ситуация ще го оставя сам да се оправи, ако е чисто личностно и няма отношение към работата. Защото, ако се намеся по своя преценка, самия той може да се обиди, че го смятам за неспособен да се справи. Ако поиска конкретна помощ, ще проверя за какво става въпрос и ще направя каквото мога. Все пак шефовете нямат правомощия да влияят на личните отношения между работниците. Никъде не е регламентирано законно подобно правомщие

Общи условия

Активация на акаунт