На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 314
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
В Букинг отдавна е много по-скъпо, отколкото по другите платформи. Аз лично гледам otelz.com и hotels.com. Миналата година за една седмица в хотел в Турция за лятото в букинг ми искаха със 130 лв. повече, отколкото в hotels.com, което беше 1/3 от цената, която в крайна сметка платихме във втората платформа.

# 361
  • Mostly in my mind
и аз съм на същото мнение за букинг. използвам го основно за снимки и отзиви.

# 362
  • София
Mcnamara много ви благодаря.
Резервирам само от Букинга, всички пишат че имат паркинг, но реално е за 10 коли макс. Излезе ми само Плаза, АСР и Едрин, дето паркинга е през булеварда.
В АСР стаите са малки - ще ги преживея, но поне имат паркинг за всички. Не държа да е в центъра, нямам проблем и с джамии, то и до Алан има. Искам да не ми чупят колата 😠.
Stonefaced благодаря за споделянето, ще видя hotels. com нещо повече ми вдъхна доверие.
Да не е спам няколко снимки.

# 363
Върнахме се преди 2 часа Simple Smile

Идилия! Спокойно, зареждаха трескаво...Бизим беше ошушкан! Мигросите (5М, онзи до Марги и в мола биваха); сефте влизам в Мигрос до марги - направи ми впечатление по-различната стока (разбира се, не всичката, но има разлики с тази в 5М).

Отидохме до борсата..не че пазарувахме нещо, но да хвърлим едно око и там; вбеси ме един мангал, продаващ нар и мандарини на количка, който най-нагло, пред мен се опитваше да ме излъже в килограмите, натискайки кантара!!! (сякаш съм 5 годишна и не схващам какви ги върши), а после и в курса на лирата, защото цените ми ги обяви в лева, а аз исках да платя в лири; отделно натика в торбата мандарини с размер на орех, ей така м/у другото...в крайна сметка без да ми мигне окото му отказах покупката.

Исках да взема от това масло:
https://www.migros.com.tr/hasmandira-tereyagi-kg-p-b75cb0
обаче в 5М го нямаше в никакъв вид разфасовки, а в Мигрос до Марги, същата - 1600гр, беше на цена около 240лири, което ме отказа.
Иначе от 5М взех шоколадовите, разкошни бисквити, които Ивчето хвали :*
Не намерих от триъгълните кори за цигара бюрек, исках зехтин 5л, ама не го намерих; в А 101 нямаше таблетки, които бях харесала на сайта им; но пък взех доста други неща, разбира се Simple Smile

В Мадо (Ераста) последните пъти все попадаме на отвеяни сервитьорки - все нещо забравили, не разбрали..и вие ли сте с подобни впечатления?

А какво мислите за супермаркет Тугра?Гледах клип за него и ми се видя доста по-голям от Мигрос?
Но досега не съм попадала на коментари за него

Къде се намира и може ли линк на сайта, ако имате такъв?

изивнявай,корите топиш ли ги в нещо преди да сложиш плънка и да ги навиеш?четох ,че някои ги топят а други не и пак ставали

# 364
Продават вече лири в Тавекс, под 13 ст ….Не се радвам..

# 365
Утре тръгваме повече на разходка, отколкото на пазар. Да попитам при влизане в Одрин да ми препоръчате в коя бензиностанция да заредя и може ли с карта да платя ( че досега на бензиностанции само кеш) и в кой Мигрос да влезна - не търся нещо конкретно. Ще бъдем основно в Ераста с оглед на лошото време, та има ли смисъл да ходя до бившата Кипа, и до Синия пазар отивам основно за масло от черен кимион.

# 366
  • Mostly in my mind
не може ли да носим евро и в Одрин да обменин директно, за да имаме пари в брой?

# 367
не може ли да носим евро и в Одрин да обменин директно, за да имаме пари в брой?

Има си чейнч бюра, аз там обмених евро на по-добър курс дори от този в БГ.
Просто нямах време тук да ходя да сменям пари.

# 368
  • ...живея на последния етаж...
Във всички аптеки и на всички бензиностанции може да се плаща с карта.

# 369
  • В.Търново
На мен не ми е ясно много. Коя валута е по-добре да носиш? Евро и там да обмениш в лира, или направо си носиш лири от България? За картата разбрах, че също е изгодно да плащаш, но като пари в брой как е най-добре?
Може ли с антигенен да се влезе в Турция вместо ПСР?

# 370
  • Mostly in my mind
Rusalka, може с антигенен тест, да. ние утре ще го правим, в четв сутринта тръгваме. На нас ни казаха, че било по-добре да си носиш евро и там да обменяш.
аз да питам полвате ли някаква навигация? свалих офлайн карта на Одрин. дано се оправим.

# 371
  • София
Носете малко лири, колкото за обяд, паргинг, вода, нещо дребно, всичко с карти. Днес ми се осчетовододиха всички плащания от петък и събота по днешния курс 0.127.
Карта на гугъл офлайн ми върши работа, а ако имате добра визуална памет ще запомните всичко от раз.

# 372
Винаги нося евро и там сменям за лири/оссвен картата/За хотел с голям паркинг е Duvan не съм го посещавал /набелязан е за следващо ходене / отзивите за него са много добри.Хотел Султан /който лично аз не препоръчвам / но паркинга е голям, с бариера и охраняем.

# 373
Барбарита, ако ще правиш къпана баница- да, топят се; иначе не; Аз лично си правя стандартна баница с тях (айца, сирене, малко кис. мляко и олио..)

# 374
Има ли в Одрин  Диамантени гоблени,ако да,къде?

Общи условия

Активация на акаунт