На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 326
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
ммм не,не къпана а корите са ми триъгълни и кръгли,та направих с триъгълните .Навих ги на пурички и залях с останалата смес,освен че и в тях сложих от сместа разбира се.Обаче са страшно тънки и не ми се занимаваше да отделям по един лист ,но добре се получи ,иначе ако беше по един лист нямаше да издържи и щеше да се разкъса плънката.Много ми се ще да опитам и онези на Мехмет чече от центъра,но имаше опашка и нямах време да чакам.Дано сл път като ида да успея да си взема.Вече ако ида 3 път ще съм факир на всичко,но пусто време все не стига .Не ,че ми пречи да ида за два дни,ама не ща сама пък приятелките изморени и бременни,хахах та ще си джиткам сама из Едирнето Grinning
MTV точно на борсата един продавач на магнитчета направо ми пробута в ръцете две а  в същото време дъвча симид и пуфтя от жега от бързането и ми вика-Д"ай стотинка някоя"...Малеее,нахалитет,първо искаше да ми ги подарява,после като видя ,че няма да му мине номера с ''не''-то ми и почна да проси.

Съжалявам,че още не съм си взела кюнефе и кадаиф,но като изпълня списъка и няма място за нищо повече ,а исках да питам да препоръчате откъде да си взема или някоя марка?

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 17:34 от Барбарита

# 376
ммм не,не къпана а корите са ми триъгълни и кръгли,та направих с триъгълните .Навих ги на пурички и залях с останалата смес,освен че и в тях сложих от сместа разбира се.Обаче са страшно тънки и не ми се занимаваше да отделям по един лист ,но добре се получи ,иначе ако беше по един лист нямаше да издържи и щеше да се разкъса плънката.Много ми се ще да опитам и онези на Мехмет чече от центъра,но имаше опашка и нямах време да чакам.Дано сл път като ида да успея да си взема.Вече ако ида 3 път ще съм факир на всичко,но пусто време все не стига .Не ,че ми пречи да ида за два дни,ама не ща сама пък приятелките изморени и бременни,хахах та ще си джиткам сама из Едирнето Grinning
MTV точно на борсата един продавач на магнитчета направо ми пробута в ръцете две а  в същото време дъвча симид и пуфтя от жега от бързането и ми вика-Д"ай стотинка някоя"...Малеее,нахалитет,първо искаше да ми ги подарява,после като видя ,че няма да му мине номера с ''не''-то ми и почна да проси.

Съжалявам,че още не съм си взела кюнефе и кадаиф,но като изпълня списъка и няма място за нищо повече ,а исках да питам да препоръчате откъде да си взема или някоя марка?

Аааа и аз първия път направих тази грешка - триъгълни кори да пека - тц! Те са за пържене. Слагам само кашкавал и сирене (на по-дебели лентички, че по-лесно), завивам и пържа; стават супер! Но не и печени...

Кръгли купих от пресните, на главната..след малко ще стават на баница Simple Smile))

Кюнефе взех от Мигрос; видях и в А101, но ми се стори по едно в опаковка; не се задълбочих особено;

# 377
  • в джунглата
Уж се връщах назад из темите, но не можах да намеря инфо за маслото от черен кимион. От къде се купува, от хранителните магазини или от аптеки, и коя марка да е? Разбрах че се пие и е много полезно освен за имунната система и за доста други неща.

# 378
а тия кръглите ги навиваш ли?а купих си сос от нар.Четох ,че се използва за месо и салати,вие дегустирали ли сте го?
Дънди не знам,пиши в гугъл ,все ще излезе нещо

# 379
  • Където морето целува небето...
Сос от нар обожавам на салати. От нашето фемили само аз го ям Simple Smile
Аз съм в търсене на една завивка, такива, каквито използват в хотелите. Ей такова нещо https://www.hepsiburada.com/tek-kisilik-100-pamuk-dama-desenli-p … e-pm-HB00000H9EH3 . Виждали ли сте някъде?

# 380
  • София
Барбарита соса от нар слагам на салата, мариновам месо и пека на грил тигана. Но само 100 % сос от нар, защото има и гаден, играх го на проба грешка.
Корите кръглите от Мехмет са уникални, не ги режа, не ги навивам, а ги събирам. С две кори правя една средна тава, с 4 вадя голямата, ама ние сме много маймуни в къщи 😁😁😁, та 4 са ми тамън.
Диамантен гоблен не съм видяла, ама не съм и търсила, ще погледна следващия път.

# 381
благодаря много,Дидолина

# 382
  • Стара Загора
Сос от нар обожавам на салати. От нашето фемили само аз го ям Simple Smile
Аз съм в търсене на една завивка, такива, каквито използват в хотелите. Ей такова нещо https://www.hepsiburada.com/tek-kisilik-100-pamuk-dama-desenli-p … e-pm-HB00000H9EH3 . Виждали ли сте някъде?

Аз имам такива, но са купувани на път за Памуккале, от една текстилна фабрика. И аз в хотела ги харесах и като ги видях там веднага си купих. Не съм ги виждала в Одрин.

# 383
Знаете ли откъде мога да поръчам рекламни химикалки? Да поръчам с лого определени бройки?

# 384
Добър вечер! Момичета,така и не разбрах,къде има пресни кори на центъра.Толкова пъти съм се разхождала,не знам и къде е статуята  на пехливаните.Съжалявам,не  се разглеждам много.Приятна вечер.Heart Eyes

# 385
Пресни кори има в уличката до рибния пазар. Там където продават баклава. От страната на рибата съм виждала жена да ги прави на място.

# 386
Преди малко разрязах тортата от Одрин, която крепих по пътя Simple Smile)) - РАЗКОШНА! Препоръчвам!

Сладкарницата е на края на улицата зад Марги, до кръговото...след А101 и BIM; освен добър избор на торти (др. път ще взема друг вид) имаше и голям избор на сладки, еклери и т.н...цената на тази - 85тл или 10,22лв (револют директно ми ги смята)

# 387
  • Бургас
Ох, сърце нямаш! Приказно изглежда! 🙂

# 388
мамамар4ела ,не че нещо ама имах само 45 мин на центъра и летях да си намеря магазина за ядки и дори бързайки мярнах две места с кори приготвени на място ! Не знам вие къде и какво гледате! Не знам как да се обясни къде са тия кори,наистина.Просто вървете и обръщайте внимание какви магазинчета и за какво има.
МТВ тортата изглежда уникално и със сигурност е вкусна ,та да си изяде човек и пръстите.Аз така 1 път крепях една баклава защото кутията се отваряше лесно,та сега вторият път си взех една 2 литра кутия от сладолед и направо си я дадох да ми напълнят 2 кг баклава.Извинявай ,нали става въпрос за Марги до Синия пазар?
Така като гледам скоро пак ще се ходи на пазар,хаха.Съжалявам,че досега не съм пропуснала такова шопинг -пътуване.Освен задоволството от достпъни цени на продуктите качеството е топ. 

# 389
мамамар4ела ,не че нещо ама имах само 45 мин на центъра и летях да си намеря магазина за ядки и дори бързайки мярнах две места с кори приготвени на място ! Не знам вие къде и какво гледате! Не знам как да се обясни къде са тия кори,наистина.Просто вървете и обръщайте внимание какви магазинчета и за какво има.
Съжалявам,но "професионално" изкривяване -забелязвам и помня само това,което търся и  ме интересува.Grinning
Приятен ден!

Общи условия

Активация на акаунт