На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 270
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
  • вкъщи
Има ли хубави бални рокли в Одрин или са в ориенталски стил?

# 211
Никой ли не е обменял Евро в Одрин?
Може да обмените в Ераста, до статоята  с лалетата също има.

# 212
  • София
Казват че е по изгодно да обърнете евро в лири, аз лично не съм и не коментирам. Плащам вече с карти, защото лирата играе и от последния път съм на загуба над 400 лева 😠.
Весе магазин има два, единя е на търговската улица в малка пряка, но нямат човек говорещ бг. Ще дам визитка с адреса.
Рокли има бол, зависи какво вие искате.

# 213
Много благодаря!

# 214
А може ли да се ползва Hes  код ,изкаран преди 3 месеца заради почивка или няма да е актуален след като е за друго място

# 215
Може, актуален е година. Ние си ползваме нашите от юли месец т.г. без проблем.

# 216
А хес кода трябва ли да е разпечатан 🤔

# 217
  • Стара Загора
А хес кода трябва ли да е разпечатан 🤔
Не

# 218
  • Русе
Добре, де, не ви ли е съвестно да ходите с тест за 10 лв.? Реално ги направиха 10 лв заради тези, на които им изискват тест за да могат да ходят на работа. Казаха, че са определена бройка и после пак ще им се вдигне цената. Скоро ни предстои пътуване. Аз лично имам сертификат, но за ММ ми е съвестно да направи тест за 10 лв.

Рали, за хес кода, нали посочваш адрес. Ако си посочил хотел в Анталия (например), а после го ползваш в Одрин, как ще те издирят ако стане нещо?

# 219
  • София
Не ми е съвестно да правя тест за 10 лева, всъщност аз и за 30 съм ок, просто цената е такава. Правя си го в Свиленград и си пише 10 лева, въвеждат ми паспорт и всичко е наред. Аз и малката не сме с ваксина, аз няма да сложа а и за детето не съм съгласна, не виждам какъв е проблема🤔. Прилагам снимка на лабораторията, пише си 10 лева.

# 220
  • Варна
Благодаря за подсказките за пердета. Понеже изневиделица ми дойде питанката ѝ, а аз рязко установих как съм ви изтървала мощно, не се сетих да разгледам във вю-то. Покрай показаната по-горе снимка на магазин, влязох и се поразходих. Че то цял сектор с пердета е обособен. Идеално!
Отново благодаря!

Сега и ако ми кажете къде обичайно спират автобусите, когато се пътува организирано, ще е чудесно. Имам предвид за престоя по центъра къде спират. Ходила съм всичко на всичко два пъти така, но и двата пъти си бяхме наша група и малко или много с съобразяваха с нас. Знам, че се стремяха към паркинга до Селимие. А сега, когато той е затворен?

Искам да подредя някак нещата възможно най-оптимално и ефективно, а за мен този тип пътуване е непривичен, знаете.

Вики, и аз съм с ваксина, но за едно от момичетата звънях да питам в една от лабораториите, упомената в списъка от такива, правещи "безплатни" тестове във Варна. Дали защото питах направо за тест за пътуване или по друга причина, но на мен ми казаха 20 лв. Когато си ги направят (ще са в различни лаборатории), ще споделя къде колко са платили.
Когато ги промотираха, тъй да се каже, тези "безплатни" тестове, казаха, че от тях ще могат да се възползват и хора, които правят тест заради пътуване, тъй като няма как да се разграничи кой го взима за работа и кой - за кръчма, примерно. Да кажем, че за пътуване трябва да е на латиница, ама за другите опции... Аз всъщност не знам има ли такива, които издават само на български и изобщо как стоят нещата, но ми направи впечатление обявената цена.

И да не са само празни приказки...
Да похваля ей това чудо:

Като ходихме преди месец, на касите в Мигрос ни ги похвали касиерката (говореше български). Бяха по 10 лири и взехме няколко за почерпка.
Преди да ги раздадем, опитахме.
Нищо не раздадохме!
Пазим си ги и ги хапваме баааавно и протяаааажно, да има за по-дълго. Аз не примирам за халва, но тази е чудесна - има лек горчив привкус (ама не неприятен, а просто не е чок, чок, чок татлъ), а в бомбичката има шоколад, който балансира. Освен това е във вакумирана опаковка в кутията и трайността е доволно голяма (до 10/2023, ама няма да оцелее...). Предупреди ни касиерката, че я нямат постоянно и сега не я намирам в онлайн магазина. Много съжалявам. Бих се заредила доволно. Подходяща е и за подарък, и за хапване от време на време.
А бе, ако ви е любопитно, търсете и си купете.
Ако намерите, споделете!

# 221
Рали, за хес кода, нали посочваш адрес. Ако си посочил хотел в Анталия (например), а после го ползваш в Одрин, как ще те издирят ако стане нещо?
Ами нали имат давност 1 година, не сме го сменяли. Нашият е с адрес хотел в Истанбул. То и като чета как хората дават фиктивни адреси на хотел в Одрин, без реално да са отседнали там, то си е същата работа. Аз и не мисля, честно казано, че все още се прави това с издирването на контактни.... Проформа общо взето.
За другото - както казах - ние сме със сертификати, аз попитах за приятелката ми. Но не виждам за каква съвестност иде реч - щом някой, който не иска да се ваксинира, получава възможност срещу 10 лв да си ходи необезпокиявано там, където се изисква сертификат, защо и някой, който иска да излезе в чужбина да не може? Щото държавата плаща част от тестовете ли? Да припомня - това е същата тази държава, която с идиотската си политика ни накара да ходим да си купуваме аспирин от там, понеже тук няма. И пулмикорт за децата ни, за които също няма. Да не говоря за фрапантните разлики в цените на лекарствата. Та за кое точно да им е съвестно на хората?

# 222
  • Бургас
Абсолютно съм съгласна с последния коментар и изобщо не ми е съвестно!

Вчера аз, майка ми мъжа по отделно обиколихме всички аптеки в Бургас да търсим Пулмикорт за децата и нямаше. В крайна сметка намерихме малко в друг град. И този проблем вече е от поне 2 месеца, може и повече да е.

И да попитам в тази връзка - от Турция купували ли сте Пулмикорт? Как се нарича там и трябва ли рецепта?

# 223
Не би ми било съвестно и на мен да ходя с тест за 10 лв. Ваксинирани сме и не би се наложило, но точно толкова дадохме за тестове за репродуктивна интервенця. Ако ми бяха поискали 30-40-50, пак щях да ги дам. Не сме се пазарили, дадоха си ми касова бележка. Още си спомням една дискусия от миналата година за PCR тестовете. Мисля, че някой от щаба беше, вероятно Кантарджиев, който обясняваше, че материалите за тестовете са поевтинели, но лабораториите си държат цените.

Иначе аз съм обменяла евро в Ераста, макар и когато лирата беше по-скъпа. Наистина е по-изгодно.

# 224
ЗаЛозенград си отбелязах,къде има хубави ядки.Но ще ми кажете ли от къде в Одрин си купувате и Ви харесват.Най- вече шам фастък

Общи условия

Активация на акаунт