На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 096
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
наистина не знам дали има ограничения за картата.Предния път показах номера и нямаше проблем ,но и на момента ако има проблем купете карта (лира и половина) и пак ще ви направят отстъпките от продуктите ,така че не се притеснявайте.Имате инфо и за това и за млечните(хаха)

# 346
  • Пловдив
Може би 2 пъти на ден могат да се ползват карти,които не са регистрирани с турски номер...Пък наистина не е драма да се вземе една за 20-30ст...
Беличкова, сакън, не ни лишавай от сладкодумието ти и полезната информация за сметка на докачливи персони Heart Eyes

# 347
  • Най-красивата страна
В Мигрос вечерта си пазаруваме ,колкото да имаме нещо за вечеря.
На касата ни дават карта.
На сутринта вече отиваме да пазаруваме повече неща и тогава пак използваме картата.

# 348
  • Пловдив
Чак пък снимана карта. Ама моля ви се, ще обеднеете ли с 20 стотинки?
После се чудим що ни гледат накриво и не са любезни.
Не е проблема в обедняване от 20 стотинки,как решихте че това е основното в мотива да се ползва чужда карта?Scream
Останах с впечатлението, че трябва да имаш турски номер, за да си направиш своя такава.
А на информация, преди да влезеш в магазина ли ти издават картата или на самата каса,в момента на маркирането на продуктите?

# 349
  • Стара Загора
Чак пък снимана карта. Ама моля ви се, ще обеднеете ли с 20 стотинки?
После се чудим що ни гледат накриво и не са любезни.
Не е проблема в обедняване от 20 стотинки,как решихте че това е основното в мотива да се ползва чужда карта?Scream
Останах с впечатлението, че трябва да имаш турски номер, за да си направиш своя такава.
А на информация, преди да влезеш в магазина ли ти издават картата или на самата каса,в момента на маркирането на продуктите?

На каса, преди да маркират покупките. Плащаш картата и тогава почват да маркират. Като не е регистрирана с номер важи малко време. Преди беше 6 месеца, сега един или три, не съм сигурна. Като ми кажат, че не важи, купувам нова.

# 350
  • Бургас
Здравейте, беше ми попаднала информация за турски гел за мазане с люта чушка, който бил много ефикасен за болки в гърлото, но за съжаление сега не мога да намеря публикацията. Дали някой не му знае наименованието

# 351
Върнахме се преди 2 часа Simple Smile

Идилия! Спокойно, зареждаха трескаво...Бизим беше ошушкан! Мигросите (5М, онзи до Марги и в мола биваха); сефте влизам в Мигрос до марги - направи ми впечатление по-различната стока (разбира се, не всичката, но има разлики с тази в 5М).

Отидохме до борсата..не че пазарувахме нещо, но да хвърлим едно око и там; вбеси ме един мангал, продаващ нар и мандарини на количка, който най-нагло, пред мен се опитваше да ме излъже в килограмите, натискайки кантара!!! (сякаш съм 5 годишна и не схващам какви ги върши), а после и в курса на лирата, защото цените ми ги обяви в лева, а аз исках да платя в лири; отделно натика в торбата мандарини с размер на орех, ей така м/у другото...в крайна сметка без да ми мигне окото му отказах покупката.

Исках да взема от това масло:
https://www.migros.com.tr/hasmandira-tereyagi-kg-p-b75cb0
обаче в 5М го нямаше в никакъв вид разфасовки, а в Мигрос до Марги, същата - 1600гр, беше на цена около 240лири, което ме отказа.
Иначе от 5М взех шоколадовите, разкошни бисквити, които Ивчето хвали :*
Не намерих от триъгълните кори за цигара бюрек, исках зехтин 5л, ама не го намерих; в А 101 нямаше таблетки, които бях харесала на сайта им; но пък взех доста други неща, разбира се Simple Smile

В Мадо (Ераста) последните пъти все попадаме на отвеяни сервитьорки - все нещо забравили, не разбрали..и вие ли сте с подобни впечатления?

А какво мислите за супермаркет Тугра?Гледах клип за него и ми се видя доста по-голям от Мигрос?
Но досега не съм попадала на коментари за него

Къде се намира и може ли линк на сайта, ако имате такъв?

# 352
Когато плащаш с карта на пос терминал няма такса.
Много зависи от това каква е картата . Има карти , които имат такса и за плащане на терминал. Курсът също зависи от вида на картата.
Аз съм с карти на Пощенска банка - дебитна и кредитна. Дебитната има такса 0.5% от сумата при пазар в чужбина, а кредитната няма.

# 353
  • Стара Загора

# 354
  • Тополовград
Турга маркет е в бившия карфур. Накъде мярнах брошура с промоции но сега не я намирам. Вече от там вземаме почти всичко и не ходим до борсите.

# 355
  • София
Здравейте, по молба на мамите ще опитам да сбия всички неща. Но не налагам мнение, всеки решава сам за себе си. Компромиси не правя, предпочитам по скъпо, но качествено да взема.
Борсите не знам къде са, не пазарувам оттам. Пазара не е моето, блъсканица, не виждам какво ми слагат, нямам мнение.
Златото е от 85 до 110 лева, ако няма камъни и т н 85 лева, купих 2 чифта обици на двете цени. Всъщност за коронките дадох по 100 лева, пазарих се.
В Ераста този път не влязох. В Марги взех само тахан, пишмане и рошков, защото там го правят на място.
В Дефакто взех 4 пуловера от по тънките по 7-8 лева.
В Лайкики на малката суитшъри по 100 лири, клинове също. Имаше чадъри, защото ни заваляне са лоши, по 7 лева.
Спрях в Кипа, заради Мигроса там взвх, пеевол 32.90 за 3 литра, сруден чай с драконов плод/тук го няма/ за 4.90. Вениш за 31.90,веро за 35.90 тяхната марка Прил /мие добре /. Спагети на Барила за 6 лири, яйца на Киндер за 5.90, Тоблерон от най големите за 34.90. Бакпулвер 15 броя заедно с 2 пакета суха мая за 4.90..всичко което ви интересува има, всички да гледат,че поста ще стане дълъг.
В Мадам Коко имаше 50 % намаление на одеяла, кърпи, имаше сервиз за чай, купих си. Одеялата на 80 и 100 лири, кърпите за баня 100 на 150 по 60 лири.
Срвщу Кипа е Вессе за мебели.. Избор голям, имат доставка ще се върна пак. Икстикбал за матраци, цената е много под нашите, имат възглавници, взех за проба.
Ламинат и плочки има на няколко места, цената зависи от големината, аз търся средните те са по 20 лева.
Смесители за баня изобщо санитарните неща са по добре на цени, на вид са ок, за качеството ще разбера.
Ядки взимам само от Mansul, защото всичко е във витрини, шам фъстък розов 169 лири, лешник 79.90 лири, огромни фурми 149.90..
Кори и баклава само от Мехмет чече, корите 5 броя 20 лири. Баклавата зависи дали е с орех или фъстък от 40 до 100 лири.
Някой питаше за прежда, до малката джамия, има покрит пазар чилето по 10 лири.
Гориво зареждам само на Шел на излизане от Турция, точно преди границата е. Нямала съм проблем нито с бензин нито с дизел.
Това е, ако нещо друго ви интересува имам визтки, координати на повечето места.
Молбата ми е да ми кажете хотел с достатъчно голям и собствен паркинг. Алан вече не ми е оферта. АСР го знам, търся още някой, благодаря ви предварително.

# 356
За хотел мога да предложа Edrin, защото само там съм била. Намира се точно до Българското консулство. Има собствен паркинг, но е през пътя.

# 357
На улицата пред Едрин също може да се паркира, ние там спирахме, беше свободно и удобно. Даже спирахме и на една стръмна улица пред пост на военен (най-вероятно нещо около консулството). Ние лично останахме доста разочаровани от този хотел, но пък е на супер удобно място и за една нощ си става.

Ние сме спали в Тракия, който пък е съвсем в центъра и има собствен двор, който се ползва за паркинг. Беше приятно там, но след началото на пандемията не сме ходили и не знам как е със закуската например. Преди мноооого години сме спали и в Отоман, там също има собствен паркинг, но пък е доста близо до джамиите и сутрин те будят.

# 358
[
Молбата ми е да ми кажете хотел с достатъчно голям и собствен паркинг. Алан вече не ми е оферта. АСР го знам, търся още някой, благодаря ви предварително.

Имате ЛС

# 359
  • Пловдив
Моите наблюдения са,че повечето хотели в Одрин нямат големи паркинги, за по 10-тина коли най-много. Пред Унисите по принцип има доста места за паркиране, но то при тази лудница е ясно, че ще е трудно...
На Едрин паркинга е много неудобен от другата страна, но пак е вариант. Отомана отдавна спряхме да го посещаваме, цената вече не отговаря на предлаганото. Има зад Ераста един хотел, който има май и подземен паркинг, но сега не се сещам как се казваше. Беше скъпичък, сега сигурно още повече.
Не съм влизала в Букинга отдавна, вдигнати ли са цените на хотелите?
П.С. Някъде из фейса ми беше излезнала някаква къща за гости в началото на града, при тази лудница другия път ще се замисля за нещо подобно...

Общи условия

Активация на акаунт