Домакини 79/ Топли и уютни празници

• 54 145
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • при късмета
  Мирна стой,не пипай джанката! В ИВ,два сезона сума ти народ изхрани,свещено дърво е това!
Ха ха, вярно е. Благодаря ти!
Нямахте си работа за печени чушки да говорите по никое време. За утре шефа е поръчал гювеч, ама май ще си играя да си пека чушки аз

# 136
  • Германия
Кроталка Kissing HeartHeartHeart Eyes

Май прозрях защо си ми влязла под кожата, чета ти поста и имам чувството, че аз съм го писала, все едно си ми в главата и изразяваш моите мисли.

А идеята за одеяла за момичетата е много, ама много добра. Точно днес се чудех аз като изплета толкова неща и като тръгна да се местя от този адрес какво ще ги правя, багажа ми стана много, та май ще трябва да си купувам кола преди да се преместя. Значи започвам да плета индивидуални одеяла на всяка мацка от темата и после ще се съберем при Ма ко под джанката (както каза Кротик, да не си я пипнала), после ще прескочим до Валето на кафе и сладки и накрая ще завършим при Джейми. И като ни дойде таман пиенето ще литнем към Лейди да уважим и нейната градинка и да понамачкаме Шоколадчо, който скоро не сме виждали.

# 137
Лично ще ви държа под око!
Като дете много обичах шепа сол и кисели джанки.Славни години,бяха! Първо изяждахме на тайфата по дворовете,после катерехме чуждите огради.Пораснах  открих ракията,още пораснах открих приятелка от монтанско и киселите джанки.Laughing
БабТи,и аз те харесвам! Мен може и да не ме вземете на двора,ама ако затръгвате на море,вечер и при нас много духа,та да си знаеш.Smile

# 138
  • София
Привет, момичета!

Фло, живи и здрави да са ти имениците! Пак ще има големи сбирки, и това ще мине!❤️

Славе, и на теб честит празник, а също и на Джейми и на всички, свързани с Бургас!

Много хубави одеяла плетете, браво!
Моето върви бавно, докато нашите бяха тук, а и покрай тревогите с баща ми, не съм плела много. Но пак го захванах тия дни.

Ооо, каква добра програма сте спретнали! Браво! 😍

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 09:56 от Валенцето

# 139
Видях джуджето.
Няма да ви развалям седянката, само да споделя, че подарявам дъжд.

# 140
  • при късмета
Плана е страхотен и съм с 2 ръце за него.
Вале, разкошна е
Мария, аз подарявам дъжд, така се излива, все едно е пролет. Цял ден валя и спира, но сега много силно заваля

# 141
А, не, не. Първо от моя дъжд да се отърва, а утре ти ще подаряваш сняг. Никито Веселковкси дори предупреди машините да се строяват, че утре да не се правят на изненадани.

# 142
  • при късмета
То след толкова дъжд и да падне сняг ще си е киша. Много мразя такова време

# 143
  • Германия
Не помня дали честитих на имениците, а не ми се връща да чета, така че да са честити всички именици и близките им.
Ние в къщи нямаме именик днес, но винаги сме си го уважавали този празник и винаги правим рибник - шаран с плънка в тесто. Тази година ММ и синът пак са я спазили.

Кротал и другите, да ги нямаме такива, всички се събираме и колективно посещаваме дворовете. Накрая мога да ви поканя и в двора на ММ, но нека първо го довърши. За сега само мини голф игрището е готово. Жалко, че нямаме по-голям двор, ММ ще направи чудеса. Ще видя дали имам снимки и ще ви пусна утре да видите как е направено.

Кротик, щом имаш приятелка от монтанско, значи знаеш, че там им викаме кумбалки. Много ги обичам и аз и кисели с чесън също. А ракия ............. не ми говори, а ми ме покани Cocktail

# 144
Добре де, ти какво общо имаш с Монтанско?Аз , като ви пиша, че живея в Монтана, що никой не казва че е от тук?
    Вижте какво, щом ще стигнете до Ребърково, още едни някакви си 60 км до Монтана ИЧ няма да си ви много.У моя двор не се работи, /само аз, когато ми е кеф/ ,  кисне се в басейна и се пие бира,джин с розов тоник,мента със спрайт и квот ви дУша сака!!!
    И при нас вали, на Петрохан е сняг, аз работя , ама по-точно си сърфирам из нета.И яко ме мързи.
  Смърфче, ще я питам за зелето.Снощи разбрах, че ще ни гостуват в събота.Тя трябва да се прибере до Харков,а полети само от София сега има.Та снощи се обадиха,че ще съкратят пътя Варна София с нощувка при нас. Но тя трудно ще каже,че има по -хубаво бг зеле от нещо подобно украинско.Правила е една глузинска салата с бяло, червено зеле и цвекло,става подобно на нашето кисело.Но не се затваря в бидон,а се прави в тенджера и се консумира почти веднага.

# 145
  • Германия
Добро утро,
Къде е кафето, а ето го Grinning

Марулета, аз съм родена в Монтана, до 7 годишна възраст живях в монтанско село - Якимово 1, това е селото на майка ми, а на баща ми е Долно Белотинци. Всички ваканции съм изкарала там.
Когато ти писа, че живееш в Монтана, мислех да пиша, но явно съм си останала само с мисленето. Много често ми се случва, отговарям си в главата, викам после ще пиша и забравям.

# 146
Ааа, то всички сме така.Аз понякога такива театри си разигравам мислено , такива дебати  водя.....

# 147
Ааа,виждала съм му табелите на Якимово.Не е ли около Вълчедръм? Или го обърках? Една капка СЗ кръв има и у мене.Laughing
Станахме рано,за прс и съответно да имаме време да се изпокараме,всички в купом.Иде ми една сопа да пипна!
Добро утро!

# 148
Добро утро!
Вале прекрасно е джуджето Kissing HeartHeartHeart Eyes
Ladybird_,каластирка! Нещо плевенско да живее в теб?
Абсолютно нищо такова няма.... Чиста варненска селянка съм, като има доказателства 5 поколения назад..... при нас е келестирче. В сина ми се "вля" и добружанска кръв Laughing
Имам къща със 6 дек. двор, обаче никой не живее там, къщата я обираха многократно, вкл. изтръгнаха кабелите от ел.инсталацията...., после започна да се руши, а двора е станал джунгла......
Само да сме живи и здрави - правя някакви бегли планове за лятото, ама да видим какво ще е.....

Тук шаран не се яде - само морска риба. Обаче ходихме до български магазин и имаше замразен Laughing но само аз го ям. Та имаше пържен шаран. За останалите в семейството - пилешки крилца LaughingLaughingLaughing
Нямаме именници, но много, много обичам този празник. В рода ми основното мъжко име е Тодор.

Сега идва ред на елхата Laughing Да видим моето основно джудже кога ще благоволи да я сложим, че много държи да е той....

# 149
  • Германия
Кротик, точно до Вълчедръм е. Те са 3 села слети в едно, но си носят имената с цифра и става много голямо село. Кипеше много живот там. Преди няколко лета се завърнах в дома на баба, но селото е опустяло, наводнило се е с цигани и хора от приюта на отец Иван и е някакъв кошмар. Не мисля, че някога повече ще отида там Cry.

Ааа, то всички сме така.Аз понякога такива театри си разигравам мислено , такива дебати  водя.....
О, да. Даже понякога в тези театри си спретвам скандал с ММ и после на живо съм бяла и добра Joy

Лейди, моля те да запишеш на клип реакцията на Шоколадчо към елхата. Ще ти се карам, отдавна не съм го виждала.

Спирам, че обсебих темата. Всеки втори пост е мой. Ама аз съм така - или говоря много или мълча като пън, няма средно положение при мен.

Общи условия

Активация на акаунт