Имам аз една мечта, ДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ да седне на чина.

• 45 104
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Този мой син с тези история/философия, направо не знам какво ще учи после. Иска чужбинско, а с тези предмети само "гламави" специалности. Аз съм човек на точните науки и хич не ми се нравят възможностите.
Сърцето ми се свива само като чета за чужди университети и си помисля за отделяне (отбиване) Disappointed Relieved

Аз пък се чудя дали да го натисна да се яви на НВО по немски 10ти клас за ниво В1. Принципно не виждам голям смисъл, но целият клас се юрна и си викам да не изпусна нещо. До утре 13ч. приемат заявления.

# 406
  • София
Ани, натискай, ако ти върже. Нито една хартия (диплома) не е излишна Wink
При нас за учене след 12 клас са толкова диаметрално противоположни желанията.
Беше се засилила към Дания и се разочарова ужасно като разбра, че от 2022/2023 Дания силно ограничава специалностите, преподавани на английски....
За Холандия аз я отказах, та сега се оглежда в другата част на Европа.

# 407
  • София
И правилно! Това е по-хубавата част от Европа. Laughing

# 408
Мойта щерка се гласи за Италия 😃, започна да събира материали за портфолио, другата седмица има онлайн изложение за Университети в Италия и се е записала да гледа, да видим дали нещо конкретно ще хареса.

# 409
  • В средата на времето
За Холандия аз я отказах, та сега се оглежда в другата част на Европа.

Защо така? Аз съм метнала око на Унито в Грьонинген, защото има специалност МО, но само ако и наборът е съгласен де. Той още се колебае, не е съвсем сигурен дали иска да учи в чужбина. Rolling Eyes

# 410
  • София
Мойта щерка се гласи за Италия 😃, започна да събира материали за портфолио, другата седмица има онлайн изложение за Университети в Италия и се е записала да гледа, да видим дали нещо конкретно ще хареса.

В каква посока са интересите ѝ?
На това изложение не представят всички университети в Италия.

# 411
Изкуства и Архитектура (последното е повече мое желание Simple Smile )

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 19:46 от BoeL

# 412
  • София
Ани, питаш ли ме душо? Двамата с ММ сме хора на точните науки, завършили МГ, а едното ми дете - изкуства, другото - история.
За историята все се успокоявам с политолога Димитър Бечев. Той е син на моя преподавателка и все си повтарям, че иска ли човек и има ли интереси, може във всяка област да постигне успехи.
Наборката с тази инфантилна анимация ми опъва нервите, но стискам зъби и посредственото ми, закостеняло мислене се надява поне един илюстратор да стане от нея.
Дайте изложението на италианските унита, моля! На нея Италия не ѝ е в полезрението, но аз съм длъжна да ѝ покажа. Оня ден ѝ пробутвах университета в Малта. Викам: знаеш ли колко хубаво е в Малта - топло, говорят английски, таксата на унито е ниска Joy

# 413
Gorgi, обединявай изкуство и история и пращай наборката в Италия да учи “история на изкуството” - ще ходите на гости в bella Italia, щото в Малта много горещо …

Точните науки, ако не са им присърце са си голям дерт … трябва да ти е много гъдел и да имаш истинско желание да го правиш, за да се получи! МС от малък все по математически състезания ходеше и се справяше добре, но някак си не го влечеше истински. Така де - не беше от тия деца, които решаваха задачи на закуска… И като мина великото НВО в 7 клас приключи ЗАВИНАГИ с математиката.

# 414
Във ФБ има група Учи в Италия със Скай Лайнс, събитието е на 26 и 27 февруари.

# 415
  • София
Скай Лайнс имат и сайт, в който можеш да се запишеш за събитието.

# 416
  • София
Защо така? Аз съм метнала око на Унито в Грьонинген, защото има специалност МО, но само ако и наборът е съгласен де. Той още се колебае, не е съвсем сигурен дали иска да учи в чужбина. Rolling Eyes
О, Izida, мотивите ми са лични, тук-там параноични.
Признавам, че не познавам нито 1 от университетите в Холандия и не подлагам на съмнение нивото на обучение.
Вече се уморих да търся, давам идеи, проучвам. Ако иска да учи, да се позанимава тя. Ако не иска, да си работи, каквото си намери

# 417
  • Пловдив
Всички изложения ги следя аз....той само разправя, че иска да учи навън. Всъщност има някаква романтична представа, иска да стане архитект и да си работи самостоятелно...ам докато се стигне до там някакси удобно прескача периода. Аз например не искам да учи навън, така като разглеждам, мисля че по-скоро има чудесни магистратури, а бакалавъра може да си учи и тук. Моят на всичкото отгоре е с испански, пак избран по някакви сантиментални подбуди, за което сега съжалява, не  за друго, ами щото го мързи, та изборът се стестнява много-или с испански или с английски.
На него също му върви много историята, и аз да си призная като човек не на точните науки го виждах да се развие в тази област, но бащиното в него все повече надделява и виждам всеки ден как гледа в други посоки.

# 418
Galia, нали при вас не ги групират, а има възможност да изберат 2 отделни предмета …?
По двойки са.
Мат, физика
Мат, ИТ
Бел, История
Бел, Философия
Биология, Химия
И мисля математика, география- този може и да отпадна, но имаше нещо с география.

# 419
  • София
Според мен испанският не стеснява, а разширява избора. Освен възможностите на английски, има възможност за учене и във всички университети и специалности, предлагани в Испания на испански, а те съвсем не са за отхвърляне.

Общи условия

Активация на акаунт