Имам аз една мечта, ДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ да седне на чина.

• 45 085
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Ани, провери "Ранчо конникът" - като дете, хлапя умираше за техните лагери - велопреходи, езда, нощно планинско ориентиране (на фенерчета), лагерен огън и шишове с маршмелоу. Според времето, големите спят на палатка. Записването е на единствена дата, обявена на сайта и се включват заявените по поредността им. Мястото е с. Макоцево (40 км. от Сф. по стария път за Бургас). Извозват ги от пл. "Ал. Невски" и ги връщат до там (или по преценка - родителите си ги отвеждат в някаква посока).

# 436
С Байкария беше моята дъщеря на един лагер преди 4 години - Диви Родопи. Всеки ден преходи, спане на палатки всяка вечер, като сами опъват кемп. Извървяха 86 км за 5 дни през пресечена местност, спартански условия. Не ще и да чуе за такъв лагер вече, при все, че сме къмпингари, т.е. спането на палатка изобщо не й е проблем. Но доста активен беше този лагер. Въпреки това и до днес си спомня как са виждали сърнички и други диви животни.
Аз с кеф бих отишла на такъв лагер, но кой ме пита.

# 437
Gloden camp-a много организиран ми изглежда: трите часа разговорен език дневно са си нищо в сравнение с организираните активности: наборът на такава въдица не би се хванал 🤣 Като някогашните международни лагери в Равда. Няма лошо, те си бяха хубави, ама сега тийновете са други ! Това с преходите и палатките би му харесало повече.

# 438
За преходи-някое туристическо дружество. Обикновено имат и оферти само за ученици, но в смесени групи също е интересно. Във Варна ТД "Родни Балкани" има интересни предложения(преходи, екстремни пещери и др), но тръгват от Варна.
Моят син през лятото май няма много да почива, ще работи. Започва класовото разслоение Joy

# 439
  • нейде там, където ....
Ако намеря какво и къде - бих пратила набора да поработи. Една класа ще да сме. Simple Smile Само дето при нас бабите си жалят внуците и им намират работа де по облагородяване на двора, де по къщни ремонти. Измъкват ми ги от зоната на влияние.

# 440
  • Sofia
Аз на нашия му предложих курс за Кеймбридж сертификат да изкара за 1 месец през лятото, той не можа да повярва на ушите си, че съм искала да учи през ваканцията. По-склонен е в учебнп време да вървят и уроците по немски, и курс по АЕ, но да не му пипам лятото. Ще го пробвам с идея за работа, да му гледам сеир на реакцията Laughing

Тайфата му (миналата седмица се наложи да обяснявам на 9-токласници значението на думата "тайфа" Confounded) не се плаши от ходене, но по-софт. Байкария 2 поредни години ни връщаха внесен депозит за неосъществен преход и то преди Ковид, та сега не ги гледам тях. Моят младеж хареса Golden camp, но събираме идеи. За конното преживяване край София съм чувала. Дали обаче не ходят по-малки деца Thinking

Edit: щял да помисли за работата Wink

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 17:39 от aniK

# 441
Аз на нашия му предложих курс за Кеймбридж сертификат да изкара за 1 месец през лятото, той не можа да повярва на ушите си, че съм искала да учи през ваканцията. По-склонен е в учебнп време да вървят и уроците по немски, и курс по АЕ, но да не му пипам лятото.

хахаха, същата, ама същата реакция при аналогично предложение от моя страна. Беше, меко казано, възмутена. Дръпна ми една реч, че през ваканцията няма да учи, ако ще на челна стойка да застана.
Миналата година уж искаше да рабооти, сега не съм питала.
При нас идеята за организиран от мен лагер среща същата реакция като учебен курс през лятото. А така ми се иска да срещне нови хора. Но това е положението. Явно ще трябва да чакам да стане от само себе си.

# 442
Ех, да имахме и ние баби с двор!
Много ми се иска да я пратя някъде да види що е това работа, ама няма къде!
Миналата година си направих устата за лагер с палатки и преходи, без телефони през деня, но получих само свиреп поглед, пък и организаторите се разболяха и всичко отпадна.
Мм го беше открил, ще го питам за контакти и ако ги пази ще пиша.
Ще взема пак да опитам, но не възлагам големи надежди.

# 443
  • някъде ... тук ...
Моят, с тоя футбол, почти няма време през лятото. Обаче май се нави да поработи. Ще се намери къде, надявам се. Имат и производствена практика до 15.07. Дано се осъществи.
Наши приятели са доволни от Байкария. Моите не са ходили, че времето все е кът. Иначе си ходим семейно и с приятели по планините, по палатки и т.н.
За учене през лятото - ще ме изсели, ако му го предложа.... Crazy

# 444
  • София
Това лято пратих 10-годишния си син на палатки - с рафтинг, каяци, преходи и т.н. Мислех, че много ще му хареса. Пожела да се прибира още първата вечер, след като видя компостната тоалетна. Joy В банята дори не беше посмял да влезе. А след като комарите го направиха на решето, направо рева да се прибира. Взех го на третия ден - мръсен, нахапан от комари, а краката се измиха на четвъртото къпане. Не знам как си го представяте за тийнейджъри, особено от женски пол.

# 445
А нашият батко навремето на такъв планински лагер не беше пил 2 дена вода, защото нямало минерална 😂

# 446
Е, точно така си го представяме, бе sanaka, то и за родителя трябва да остане възможност за някакво тънко отмъщение. Joy
Баба с двор, твърд характер и подредени  на дувара мотики, лопати и вили по ме устройва, че поне баня би имала, но както писах - няма!

# 447
  • София
Абе колко да е тънко това отмъщение? Joy Като го прибрах заспа още в колата, спа 10 часа, а след това ядеше като сумалийско сираче - всмукваше храната без да дъвче. Laughing А е злояд по принцип.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 18:52 от sanaka

# 448
  • София
Аз няма да си правя устата за лагер с преходи и без телефон. Все още ми се живее Joy
Ама съм й предвидила 2 месеца Гьоте институт. (Е, после ще се направя на великодушна и ще отменя втория Grinning )

# 449
Малиии, Лейди какво ти е сторило детето- ДВА месеца немски през ваканцията…? А и Денков като вземе една седмица - то нищо не остана.

Общи условия

Активация на акаунт