Имам аз една мечта, ДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ да седне на чина.

• 45 077
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Не съм помагала, но ми прочете есето си за темата по изгубеното отечество в "Арменци" и аз после докато си работех си правех някакви аналогии.

А одобри ли го, че ти обикновено си много критична Grin

Miriel, защо така Sad Опитай се да разбереш дали има причина. Може и да потърсиш помощта на психолог.

# 466
  • София
А одобри ли го, че ти обикновено си много критична Grin
Вярно е! Дадох си сметка напоследък, че съм прекалено критична. Особено като се има предвид, че сама иска да прекара лятото посещавайки някавъв онлайн курс за подготовка на портфолио. От мен се иска да го платя  Grin
Относно есето, даже ми стана интересна гледната ѝ точка. Не знам дали е формирана вследствие на анализи в училище или са нейни разсъждения. Предстои да видим какво мисли учителката, но на мен ми хареса Wink

Miriel, осигурявай подкрепа, колкото можеш. Окуражавай я, че все някога ще попадне на "своите" хора, с които ще имат общи интереси. Насърчавай я да се опитва да опознава и съученици от по-малките класове (все пак всяка година идват нови осмокласници). И не се вкарвай ти самата в прекалени филми - пубертетът не е свършил, има по притеснителни деца, ще дойде и тяхното време.

# 467
  • нейде там, където ....
Трябва ми помощ по литература. Ако сега бях ученичка, не знам колко щях да изкарам. Писали сме някога съчинения, есета, имах свобода да изказвам мнения, различни от учителските ... Сега не се оправям телеграфните отговори по тестове и работни листове. Не мога и да убеждавам какво да се учи и защо точно това. Нямам отговор и на въпроси за есетата, от типа "защо се разтягат локуми, не може ли да се каже по-просто и ясно" ... така де, с прости изречения най-точно се отговаря ... То като че ли най-много за тази област ми трябва помощ и не намирам точните думи. Мотивация клоняща към нулева, ама май от лявата страна.

# 468
  • Разпиляна във въображението
Питам я, но тя само вдига рамене и това е. Насърчавам я, давам и идеи как да подходи, но няма желание. Не изпитва желание и към училището. Изпращам й линкове да разгледа програмите за предметите следващите години, питам я дали има идея какво ще прави нататък, но нищо. Вярно е, че е притеснителна, не обича да се бута там, където смята, че не е желана, но все пак.

# 469
Аз вече тотално се изгубих кога трябва да предаде профилиращия предмет за следващите години. Нещо се случи с нея. За съжаление не комуникира с никой от класа си, все сама, не разговаря с никой в междучасията, изобщо ми е голяма болка и не знам как да й помогна.

Мириел, положението при дъщеря ми е сходно. Не успя да направи приятелства в класа, истината е, че няма никой на нейна вълна. Няма приятели и от випуска. Малкото й контакти са с деца от стария клас. Тя е интроверт по природа, освен това е с различни от мейнстрийм интересите. Аз се примирих, че просто гимназията няма да е нейният период, дано по-нататък намери съмишленици. Знам, че има деца, подобни на нея, но и виждам, че де факто няма къде да ги срещне.

# 470
  • София
Като се върна назад, в гимназията, ясно си спомням хората, които не бяха част от ядрото на класа. (Ние бяхме много задружен клас). Мисля си, че ги приемахме такива. Нататък в годините си имаха "нормален" живот - работа, семейство. За някои, разбираемо, нищо не знам откакто сме завършили, но ...това вероятно не прави животът им "провал"😁

# 471
  • Варна
Мноооого отдавна не съм писала, но пък чета всичко Simple Smile
Моята хубавица хабер няма с какво ще продължи.. Профилите при нас ще се избират по към края на учебната година. Тя идея си няма какви специалности съществуват, какви професии освен основните има.. Може и пропуска да е наш, ММ се ядосва че само с басейна се разправяме..
По този повод, някой може ли да препоръча тестове за ориентиране, може и на английски,  засега не ми се плаща на консултанти, но може и дотам да стигнем. Или да отваряме сайтовете на университетите, и да четем поред специалностите.. Засега смятаме да се ограничим до България. Няма някакви уау таланти в нито една област Simple Smile Иначе учи сравнително съвестно по основните предмети, не мога да се оплача.
За лагерите, откакто бяха 8-9 годишни и ходеха на градски лагер през лятото, само пустосват по тази тема Simple Smile)
За работа лятото, няма как с тренировките. Тя в момента помага на баба си с преводите, редактира българските варианти, и получава по някой лев от нея. Засега с това ще остане.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 18:13 от Alexandra

# 472
Е, за провал никой не говори.

# 473
Мартеа, твоето момиче е много фино и нежно; бях впечатлена от снимката в групата. Май наистина този финес не се среща често сега, но няма начин да не бъде оценен по достойнство!

# 474
Оценява се и още как! През лятото се видяхме за минути, викам на сина ми виж момичето, да беше я разговорил. А той"Мамо, как да я за говоря, тя е толкова красива!" Наистина, много красиво момиче, като картина е, ама ти си мъж, бе смотльо... Питай нещо, за училище например. Не, срам го било, че много красива, а се оплаква, че в училище само кифли.
И той няма много приятели, едва от края на 9 клас излиза с 1-2 момчета от класа и то рядко. Иначе играе с по-малки футбол на махленското игрище. Има добра, по мои критерии ценностна система, има интереси, добронамерен е, ама.. И той малко "извън пътя".

# 475
Ех, момичета, разтопихте ме направо Simple Smile Благодаря за милите думи!

Светкавица, и твоето момче е прекрасно, възпитан млад мъж. И двамата са притеснителни явно. И тя се стеснява да поведе разговор.
Ще си намерят техния път, дано! Децата с по-различна ценностна система и с по-различни от масовата мода интереси като че ли често са неразбрани в тази възраст. Но се надявам в университетска възраст, когато младите хора са вече по-ориентирани, да намерят сродни души.
Нейната философия е - по-добре сам, отколкото с който да е на всяка цена. Харесва ми, но това е самотна позиция..

# 476
Момичета, не съм писала от много време, но ви следя “изкъсо”. Не съм пропуснала и едно редче,    много ме зареждате!
Включвам се, за да споделя, че и моята госпожица, която обикновено е център на вниманието и компаниите, от доста време се оплаква ( по-скоро плаче тихо и унило), че няма среда в класа, че момичетата са кифли, че обръщат прекомерно внимание на външен вид и финансово състояние на родителите и тя не може да се впише(тя е красива, според мен, ние не сме супер богати, но имаме някакъв приличен стандарт). Много говорим, но деликатно. Явно някои като нашите деца са по-чуствителни, а средата по-агресивна. Мисля, че ще отмине. Отдавам го на пубертета!

# 477
Как беше филмът "Смотаняци" ли? Да направим една среща на "смотанячките" - може да им се получи. И моята е интровертна. От сега ми е ясно, че един ден ще харесва мъже с чувствителна разлика (в тяхна полза).

Нали никой не приема заглавието на филма, отнесено към децата от последните постове, буквално? Безценни деца са тези, които отстояват себе си и бранят интересите си. Ще намерят мястото си. Не е масовката тяхна среда.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 12:02 от Шарлот

# 478
  • Sofia
Направете, направете! Heartpulse Аз ще ви доведа група смотаняци от мъжки пол. Моят син на първи учебен ден седна до един младеж с наведена глава и оттогава са си неразделни. Казва - в нашия клас са момичетата, момчетата и ние с А. Интересно, че този пък свит и скромен момък имаше по един друг приятел отнякъде си - 1-от старото училище, 1-от някакъв си лагер... допаднаха си и станаха група. Моят приобщи своя best от старото училище, другите доведоха по още един. Общо са 6 вече. Best на моя от старото училище няма нищо общо с останалите - учи в Крум Попов, не може две думи да напише без правописна грешка, чалгата беше любимата му музика... направо не знам какво направиха с това момче, но е неразделен и той.

Вчера Интеграл имаха онлайн представяне на университети. Слушах с едно ухо Нидерландия и Австрия/Германия. Ще умуваме, има време.

# 479
Хех, Ани, за пореден път - все едно пишеш в мъжки род за моята девойка. И тя има НДП същия чешит като нея - интроверт. И двете така хубаво са се капсуловали. Да има как да направим едно парти на "смотаните" ( да се разбира различните), обаче само при идеята за парти моята събира вежди и коса в едно. Майката на НДП й организира парти изненада за РД. Бяхме поканени и ние. Моята вика - само да ми спретнеш такава изненада, няма да ти говоря завинаги.
Само едно събитие имаше - Анивенчър КомикКон - там всякакви аниме, фентъзи, косплей и подобни фенове се събираха, чакаха го с нетърпение, но пандемията го пресече и с това надеждата ми да се събере със себеподобни. Редовно ровя за подобни събития, но няма, да му се не види.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 10:19 от мартеа

Общи условия

Активация на акаунт