Имам аз една мечта, ДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ да седне на чина.

• 45 084
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Малиии, Лейди какво ти е сторило детето- ДВА месеца немски през ваканцията…? А и Денков като вземе една седмица - то нищо не остана.
Нищо не ми е сторило дЯтето. Само дето ми къса нервите с мързел и липса на амбиция Angry
А в крайна сметка ще ходи САМО 1 месец.  Щот мама е добра (ха-ха)
А не мисля, че на Денков ще му се получат мераците. Поне тези за ранен старт на училището.

# 451
Моето е влюбено в немския, може да е заради частната учителка. Сигурно ще се кефи особено много на 1 месец Гьоте.
Иначе за всичко друго си е мързел и никаква амбиция. Мие си ръцете с едната ръка държаща телефона, за да не си паузира филмите, които постоянно гледа.
Както искат на море сами, може да се пробвам за организиран лагер с някои от приятелките й. Камчия езикови ли са?

# 452
В Камчия са главно спортни лагери. Там традиционно е руска база, но от началото на пандемията има отлив, а тази година може и да не ги допуснат. Базата е приказна - оградена, със собствен плаж, с фиксирани сенници, с вътрешен басейн и всякакви спортни съоръжения. В близост има магазинче с всичко хранително и нехранително от първа необходимост (козметика, плувни принадлежности...). Вътре, в комплекса, има аптека и лекарски кабинет, а пред базата, към плажа, дежури линейка от варненската СП. Ние почиваме в същия курортен комплекс и винаги съм завиждала на децата, при все че спортистчетата са сериозно натоварени - плажен волейбол, тичане по брега, плуване, гимнастически упражнения....Явно и езиков център е постигнал договореност за ползване на базата и това е чудесно. Не знам доколко свободен е режимът на децата (по-скоро не е), но пред базата спира маршрутка до Варна. Около сградите има просторен парк, в който никога не съм виждала деца - очевидно им организират времето във вътрешността на комплекса или на плажа.

Към Ани: Ранчо конникът имат няколко смени за тийнове. Иначе, наистина е за по-малки деца. Предизвикателство са юношеските лагери - с по-големи натоварвания и приключения.

# 453
  • Пловдив
Да ви кажа, моят миналото лято отиде на лагер на море, и от тогава цялата година минава под надслова за тазгодишния лагер. Просто летеше като си дойде, и сега всички си мечтаят отново за лятото. На мен ми беше тегаво без него на морето, само тримата с малкия, но пък съм щастлива, като е щастлив и той!
Ние семейно ходим на мястото, където са лагерите на Байкария, мисля че съм писала и преди. Та те познават мястото, условията и са наблюдавали на лагерниците активностите. В резултат, набора ми е хвърлял смразяващи погледи на моите подмятания за този тип лагери, въпреки че той е доста активен колоездач, и може умело да кара каяк-пак там се научи. Виж малкия, набор на Санаковия малък, се реши по-миналото лято- Тосет бил е на 10 и замина с много близко дете. Е няма такова реване хора, късаше ми сърцето всяка вечер да го взимаме, щото съм му липсвала..Не страдаше от условията, той и колело не кара, ама е навъртял едни 16 км в дневния преход, виж за каяка не се престраши и молеше само да се вози. Но и аз като го взех-спа 10 часа и беше буквално като пребит 2 дни, страхотно изтощение след 8 дни. Каза, че никога не би отишъл пак, но с голямо умиление си спомня игрите, децата и как и каво е готвил! Мисля, че зависи от децата, някой са там поредни години...
Виж за езиковите лагери, ми то аз бих отишла бе хора, токлова добре изглежда! Но след като му предлагах на набора езикова ваканция в чужбина, погледа пак беше същия...просто сега е на вълна "Моята компания"...гледа много тийн сериали и се асоциира с тамошните порядки в училище, това мои разсъждения де.

# 454
Camp Golden gate си е езиков английски по американски модел с много активности и забавления (спортни и много други) и малко свободно време 😁.  Програмата изглежда интересна за дете, което обича да участва в такива дейности.  Моят син не се поддава много на организирани забавления от типа маршмелоус на шиш и лагерен огън, затова го отхвърлих като вариант.  А и много международни цените…  По-скоро ще го хвърля на курс в Германия и да се забавлява сам. Дано се получи на третата година!

# 455
  • Sofia
viara_iv, а той къде е ходил на лагер миналото лято на  море? Правилно ли мисля, че сами не могат да отидат някъде, трябва да е организирано с възрастен?
В тайфата сега умуват - един не иска activities, на втори му е скъпо, трети пък иска лукс условия. Намериха си тема да си умуват Laughing Аз само запалих искрата и споделих идеите от тук. (, както и беше моя идеята на Нова година да се съберат някъде заедно и останаха супер доволни от прекарването)
Поне темата се пооживи - нито НВОта ни вълнуват, нито паднал успех...

ДА НИ Е ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! Много здраве и мир за всички Hands Pray

# 456
  • Пловдив
Ани, от училище, но не с неговото, а със съседната гимназия. То и аз дадох акъла. Преди това някъде го водихме с нас и след като 3 дни прекара забучен в телефона и сумтеше, му викам, аз това няма да го изтрая 7 дена на морето, намирай си лагер. И той само това му дай- първо предложи на класа-късно било, от там разбра, че някои са се записали с другата езикова, а неговата най-добра приятелка е там. И така това момиче ги взе със себе си. Тази година още повече се нароиха да се прикрепят. Иначе това е лагера, от който се натръшкаха 300 и повече деца с ковид, вкл. и нашите си дойдоха болни!
А за сами, той пак организира 2 пъти на нашата вила, която е високо в родопите и им се наложи първия път и дърва да си секат и печка да си палят и сняг доволно да ринат.Готвенето не го броя, щото на моя му е хоби. Планът за тази година е отново и 2 пъти за по 5 дни да са там.
Иначе и нашия работи, но при баща си, замества като е в отпуск момичето, или когато нас ни няма-събраха му се 3 седмици миналот лято. Но му даваме и пари де, та мерак има голям, позволява си да си купува глезотии после

# 457
Тъкмо щях да добавя: на лукс, безплатно и без активности - да търсят човек с вила на морето …🤣 Спазени са и трите условия!

# 458
  • София
Честита Баба Марта!
Да сте бели и червени,  да сте румени, засмени!

Лейди, ти много хитро постъпваш. 😂
Взимаш й страха с два месеца и после, бяла и добра, връщаш единия.

Миналата година ходи на лагер на "Миню Балкански". Не очаквах, че ще поиска отново, защото условията са по-скоро спартански, а и са си учили, но тя ме изненада с попълнени документи за кандидатстване.
Предполагам, че има уговорка с приятели от м.г.

# 459
  • София
Честита Баба Марта на всички големи и малки!!! Да сте ми живи, здрави и щастливи от все сърце пожелавам.

Гледам, че лагери обсъждате и направо ви се възхищавам Grinning Калоян приключи към 7-ми клас с подобни активности.
Той ме пита за самостоятелно море, но беше отрязан и сега е доволен, че при баща му на къмпинга ще помага и приятели ще си кани.

Аз не мисля толкова надалеч и лятото ми е твърде далечно...

# 460
Аз не мисля толкова надалеч и лятото ми е твърде далечно...
[/quote]
И аз - изключително ненормално стана всичко и сутрин отварям новините със свито сърце. Не знам дали през пролетната ваканция бихме могли да мръднем (заявили сме отпуски), а за лятото...ехеее....Но да си помечтаем. И това си е вид терапия.

# 461
  • Sofia
а за лятото...ехеее....Но да си помечтаем. И това си е вид терапия.

Точно! Revolving Hearts Нищо друго хубаво за мислене нямам в момента.

# 462
  • Пловдив
А аз да си призная снощи направо приех с благодарност да му помогна за Дебелянов, Яворов...просто да си отвлеча мислите от реалността..
Добро утро, момичета! Радвам се, че се раздвижи темата!

# 463
  • София
А аз да си призная снощи направо приех с благодарност да му помогна за Дебелянов, Яворов...просто да си отвлеча мислите от реалността..
Добро утро, момичета! Радвам се, че се раздвижи темата!
Не съм помагала, но ми прочете есето си за темата по изгубеното отечество в "Арменци" и аз после докато си работех си правех някакви аналогии.

# 464
  • Разпиляна във въображението
Аз вече тотално се изгубих кога трябва да предаде профилиращия предмет за следващите години. Нещо се случи с нея. За съжаление не комуникира с никой от класа си, все сама, не разговаря с никой в междучасията, изобщо ми е голяма болка и не знам как да й помогна.

Общи условия

Активация на акаунт