Имам аз една мечта, ДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ да седне на чина.

• 44 888
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Признавам, че и двете математички на децата не искат да работят нито онлайн, нито хибридно, и ги разбирам, но разказвателните и езиците се случват добре, стига и двете страни да го искат Simple Smile.

# 556
Бях пуснала бележка за отсъствие на дъщеря си, тя разговаря с класната си, и тя без проблем и осигури да присъства онлайн в часовете. Мисля че имаше и още едно дете онлайн.

# 557
  • София
И ако има класни стаи, които не са обезпечени технически, например липсва проектор, става невъзможно ( визирам математиката).

# 558
При нас винаги осигуряват достъп, независимо от причините за отсъствие. Има в класа дете състезател, спортист, когато е на състезания, отсъствия та са извинени, но  детето влиза в час, когато може. Болните, ако са в състояния също влизат. А имаше и такъв случай, при две деца на ОРЕС, едно дете реално в класа прави някакви щуротии, изгонват го, то излиза, включва си телефона и влиза в час.

# 559
Проблемът е, че на много места и родители, и деца започнаха да злоупотребяват с доброволното решение на училищата да включват онлайн отсъстващи по всякакви причини! За щяло и нещяло ученици започнаха да си остават вкъщи, по не съвсем уважителни причини. Могат, възползват се, вкл. и преди предстоящи писмени изпитвания (защото някои учители ги дават и на тези вкъщи)! Simple Smile
Съответно се стига до там, че понякога има за дълги периоди по 5-10 отсъстващи в клас (нищо, че им се пишат отсъствия по принцип). Затова много училища прекратиха това, обявявайки, че ще включват онлайн само учениците, които са официално в ОРЕС с необходимите документи.
Но скоро май този казус въобще ще изчезне и навсякъде всички ще са на училище.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 07:59 от 50 Shades of Purple

# 560
  • Разпиляна във въображението

Докато аз мисля и се чудя какъв да е профила, май изборът е направен без моето участие. За мен остава само да почерпя, когато видя, че е записан там.

Какво е избрал?

# 561
  • нейде там, където ....

Докато аз мисля и се чудя какъв да е профила, май изборът е направен без моето участие. За мен остава само да почерпя, когато видя, че е записан там.

Какво е избрал?

Което изглежда сега по-лесно - физика.

# 562
JD, а той каква паралелка е, че физиката ви се струва лесен профил …? Извинявай, че така те разпитваме, но съм изненадана от определянето на физиката като лесен предмет. Предполагам математическа е паралелката.

# 563
  • София
От беглите ми наблюдения през програмите за профилите не мисля, че има "лесен" профил. Дори за считания за лесен профил по английски дъщерята си е говорила с девойка от 12 клас, която категорично й е казала в никакъв случай да не го избира,  че ще се "вкара в приключение" (с уговорката,че училището е ПМГ. За езиковите гимназии може и да им е лесно и полезно). Та, щерката сериозно се беше стреснала Grinning Тъкмо си мислеше как ще си го сложи като втори, резервен вариант.

# 564
  • нейде там, където ....
JD, а той каква паралелка е, че физиката ви се струва лесен профил …? Извинявай, че така те разпитваме, но съм изненадана от определянето на физиката като лесен предмет. Предполагам математическа е паралелката.

Не съм казвала, че е лесен, а че такъв му изглежда сега. Паралелката е химия и биология. Хуманитарните са в графа "това не", та ... то и не остава голям избор.

# 565
  • Sofia
Fair Lady, не е лошо профил език, особено английски. Младежите си мислят, че много го знаят, но хич не е така (шъ мъ прощават). Ако друг профил не се записва от силно желание и евентуално продължение в университет, а просто от нямане какво друго, 100 пъти бих напънала към езика, поне той да се развие и затвърди.

# 566
  • София
При нас езиковият профил върви с БЕЛ като профилиращ, което е препъни камък. Иначе преди 2 седмици отново беше решила, че ще е езиков профил ама се размисли. То не остана за кога вече да го сменя, ама 100 пъти си смени желанията.

# 567
  • София
Fair Lady, не е лошо профил език, особено английски. Младежите си мислят, че много го знаят, но хич не е така (шъ мъ прощават). Ако друг профил не се записва от силно желание и евентуално продължение в университет, а просто от нямане какво друго, 100 пъти бих напънала към езика, поне той да се развие и затвърди.

Тъй, aniK, тъй. Ама стигнах до извода, че ще я оставя да избира сама, за да няма "ама аз друго исках да уча, а ти настоя". Хайде, всяка жаба да си знае гьола! Моят е да осигурявам финансова, логистична и морална подкрепа. Ученето е нейн ангажимент

# 568
  • София
Здравейте!
При дъщеря ми профилирането също е на ход.Двоумеше се,но достигна до своето решение.Имам обаче усещането,че както при дъщерята на Мартеа могат да се взимат предвид оценките по съответните предмети.
Не знам защо в различните училища по различен начин протича избора.В някои има набор от предмети,от които свободно можеш да избереш два.В други се налагат двойки предмети.

# 569
Вероятно заради кадрова (не)обезпеченост. При нас има голямо желание за профил информатика (да ме простят информираните, ако точното име е ИТ), но нямат преподавател/и. Математиците, които водят ИТ до 10-ти клас, не били правоспособни да преподават профилиран предмет. Сигурно се правят сметки и с хорариумите - от две учителки по география, едната може да преподава на език - това значи, че тя ще води по-ниските класове....Такива организационни препъни-камъчета превръщат избора в драма за децата.

Общи условия

Активация на акаунт