Парфюмни размисли и страсти - 267

• 68 198
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
За зимата е добре. Не го ползвай лятото. Grinning

# 466
При мен някои мускуси също са потни. Нарцисо не мога да нося, а по принцип ги харесвам.

# 467
Нищо не ме заплени достатъчно от Нарцисо, не че са лоши с нещо.
ВечеПетя, парфюмчето, за което питаш, много ми напомни за някой от VCA. Опушен цитрусово-сладък в началото, после опушено-сладък. Съфорумец беше писал за него по спомен.

# 468
  • Sofia
Някои парфюми на Tiziana Terenzi и Narciso миришат откровено на пот.
С Mancera и Montale нямам проблем с накъртващата сладост, защото съм от студенокръвните - обичайната ми температура е 35.8°, а на нормалните хора е 36.6°. Sweat Smile
Мухливи са ми VCA Bois D'Amande и Coromandel.

# 469
Температурата на кожата е грубо с около 5°C по-ниска от телесната по принцип.
За ТТ не мога да дам конкретно мнение за всички, но ако трябва да съм в траур, сигурно ще съм в този, който имам, ако съм на себе си в такъв момент. Тъмно и готическо.

# 470
Мирисът, който гадинките докарват на потта, е индивидуален, но все пак условно се групира на кисели, кисело-блудкави и остри нотки. Извинете ме за натурализма, но масовите "потни" парфюми всъщност са ми комбинация от тъмен стар и много мъхнат здравец, расъл на сянка и влага, мъжка мишница и още някакъв много неприятен отровно-растителен мирис. В резултат се получава почти комплексно сетивно-обонятелно усещане за избуял  власат и бодлив бурен и мъжка съблекалня след футболен мач. Силно тестостеронно, доминиращо присъствие имат тези парфюми. ММ и синовете ни изобщо не ги понасят (за щастие), младежите изфъскаха един травъл Лейтън и то заради някакви техни си сравнения и коментари с приятели. Мъжката част предпочита цитруси, ветивер, иглолистни, муск, тютюни за лула и кожа - не без моето влияние Simple Smile Ослушват се да ми крадат от Агониста, с кой акъл им се изфуках и ги напръсках Smiley
Сега в студа пак се мацнах с арабското масълце, ами то пък изобщо не дава идея за мазен парфюм, напротив.
За Коледа си избрах Fendi Furiosa най-вече заради шибоя. Това цвете ми е много любимо и като аромат, и като цветове от яркожълто през топло оранжево до тъмно червено и, естествено, го свързвам с детството. Стар парфюм е, коментиран много отдавна, но съм пропуснала толкова години, че за мен си е съвсем нов Simple Smile
Никой като Някой, аз траур не нося, нито като цвят, нито като настроение и нагласа. Загубата ми е всичко друго, но не и асоциация с определен аромат, а конкретният избор след дни ми се наложи заради спазване на някакви условности, нищо повече. Парфюмът ми е ароматен щит и ми помага да съм уверена, ведра, съсредоточена или пък да внуша определени настроения (добронамерено Simple Smile ).

# 471
develfen, прегръдка от мен Heart Decoration . Съжалявам, не исках да прозвучи грубо (,но предположих, че така ще излезе). Но загубата ти ми навя размъсъл. Дано не ми се случва скоро (имам известни причини за безпокойство и други лични неща като всеки). Извини ме!

# 472
Кои порфюми са ви тъмни и готически?

# 473
Фръц!, ами този, който цитирам - https://www.fragrantica.com/perfume/Agonist/Hope-37094.html, той е по-тъмен и ту студен, ту стоплящ. Асоциацията "готически" е със самата епоха - катедралите, статуите, бледите издължени лица и дрехи бз цвят.
Ако имаш предвид "готик" стила - мода, музика, грим - то по-скоро ароматът ще е тъмен в смисъл на тежък, рози-амбър-тамян/пушеци-уд, защо не и модерните парфюмни трактовки с метални, пластмасови или керосинови нотки.
Никой като Някой, и аз те прегръщам Heart, носи си парфюмите с гордо вдигната глава и усмивка, мъката и страхът са неестествени състояния и следва да ги предодоляваме.
На всички ви - честит Игнажден, дано в домовете и въобще в пространствата ви са "полазили" добри, благородни и проспериращи люде Nature FireNature FireNature Fire

# 474
  • Sofia
Температурата на кожата е грубо с около 5°C по-ниска от телесната по принцип.

Аз говоря само за аксиларната температура, където съм на долната граница.

# 475
https://fragrances.bg/karl-lagerfeld-for-him-edt-50ml-for-men
https://fragrances.bg/karl-lagerfeld-for-her-edp-85ml-for-women
Дами,
Тези стават ли за покупка на сляпо? За подарък на брат ми и жена му търся..  😊

# 476
# 477
+1 глас,категорично стават.

# 478
Днес отново нося Infusion d'Amande и слушам тази песен:
https://www.youtube.com/watch?v=OCZjiCqEaog

Искам да благодаря на всички, които ме насочиха в търсенето на зрял елегантен парфюм. Избрах и поръчах, очаквам да е при мен до Коледа и тогава ще споделя повече.

# 479
Кои порфюми са ви тъмни и готически?
Моите "готически" са: Relique d'amour Oriza L Legrand, въпреки че него точно не бих го нарекла тъмен. Защото има един много нежен лилиум. Който на доста хора им действа потискащо, но пък на мен не. Но целият парфюм си е готически отвсякъде: тамян и студен влажен камък е което усещам. После се вмъква и лилиума, който придава особена "обречена" романтика.

Най-тъмният и "мистичен" парфюм, който имам и който ми е в топ 5 на любимци за всички времена e Sahara Noir Tom Ford. Той е за мен самата еманация на мистерия и тайнство с религиозен характер. Харесва ми историята за него (не знам доколко истинска), че пресъздава аромата на скъпоценните дарове, които влъхвите носят на Мария, когато ражда Христос.
Понеже е спрян, пазя остатъка от него само за специални случаи, но съм мнгоо щастлива, че намерих нещо, което се доближава до него може би на поне 90%, което е цяло чудо, защото постоянно търся заместител и нищо подобно на Сахара не съм срещала. Но ето че открих: Embers Rouge Bunny Rouge. Той е само една идея по-лек, което го прави дори по-лесен за дневно носене за моя вкус, иначе всички смоли, тамяни и подправки са там! Лошото е, че май и той е спрян...

Mon Nom Est Rouge Majda Bekkali също бих причислила към тъмните и готически аромати. Силна, тъмночервена роза и много подправки, драматична, дълбока и притегателна.

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 21:49 от tuali

Общи условия

Активация на акаунт