Парфюмни размисли и страсти - 267

• 67 021
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Никой като Някой, от практична гледна точка нямам нужда нито от парфюм, нито от картини, нито от красиви пердета и лампи, нито от копринена рокля, нито е практично да си правя маникюр и прическа, нито да нося светли дрехи, нито да си пия кафето в нежна порцеланова чаша с рисунка и т.н. и т.н.

За парфюми на малки парфюмерийни къщи последното което може да се каже е че са индустрия Simple Smile

# 511
Al Georgieva, аз не бих се лишила от изброеното , но на практика  не ти противореча! Дай, Боже, всеки му да има висок стандарт на живот, който да не е фикс-идея! Не знам с какво обидих, ако съм ?! Не знам какво точно да кажа, но социалното благополучие е една от дефинициите за здраве. В този сми дай, Боже, да си даваме парите за парфюми, т.е  високо QALY...
Аз мисля, че разграничих похватите на индустрията от чистото изкуство и определено не търся спор.

# 512
Много интересна тема е наистина, мисля че откакто ни натисна пандемията се наложи да се замислим за важното отвъд болезнената нужда да притежаваме. Някои хора колекционират коли, други обувки, трети пък колекционират хора (имат нужда да доминират над другите, нещо което професионалист би дефинирал по-добре).
Наистина тази индустрия прелива от кич, от максимализъм, доста парфюмни творения със сигурност са надценени. Свикнахме да приравняваме качеството към бранд, или име, да се водим по моди и трендове. Вероятно е част от времената, в които живеем.
Лично за мен нуждата да опознавам нови и нови парфюмни творения запълва други емоционални щения, със сигурност е компенсация, и ако всеки един от нас е честен със себе си ще признае, че няма пряка зависимост между оцеляването и броят на парфюмите, складирани в шкафа.
Ще ме извините за словоблудството, но за себе си съм открила разковничето- парфюмите имат краен срок, ние също. Научих се да балансирам между нуждата за душата и елементарните неща, които ме поддържат жива.
Докато дишам ще се боря за правото да украсявам всяка секунда с бижута, парфюми, чанти и каквото там ме кара да се усмихвам.
Парфюмерията влияе на един от важните сензитивни органи- обонянието. То от своя страна може да ни движи, да ни спре, да ни убива дори. И да, изкуство е. Умението да създадеш парфюмна класика, аромат който милиони жени години наред ще избират за първа среща с любим, за сватба, за трудните моменти- няма по-велико изкуство от това да дадеш на всекиго един сигурен съюзник.
Вероятно има хора, които няма да се припознаят в написаното от мен, но какво по дяволите правят в тази тема?

# 513
Смартиииии, голяма прегръдка и голямо ДА за написаното от теб! Едва ли бих се изразила по-добре Simple Smile
Точно в трудните ми моменти - а те бяха преобладаващи през изминалата година - моите най-верни съюзници бяха парфюмите. Суровата кожа на Галоп в тежки срещи, ефирната сладост на Долчисима, мантията на Златото на Саламбак, студени гори, горещи подправки, белоцветна пролет или късно лято сред напечени смокини... уханията ми бяха спътници и помощници, размислите и страстите тук - убежище и почивка.
Щастлива съм от срещите с хора, за които парфюмите не са просто "да миришеш на хубаво/класно/скъпо или каквото там ти се иска", а изкуство, радост, наслада, философия, наука и цял един различен ефимерен свят.
Нови парфюмни находки и много уханни подаръци ви пожелавам!

# 514
Никой като Някой, о, няма противоречие - пиша мислите си за парфюми и съжалявам ако съм прозувчала обидено или рязко Simple Smile
По-скоро изразих несъгласие с Dez, но това няма значение - всички сме различни и имаме различни възприятия за парфюмите.
Продължение на вчерашен разговор офлайн по повод изказване на близък, че дрехите нямали значение и от тук минахме през рицарски, монашески, кралски, сватбени и т.н. одежди, т.е. колко голямо значение носи дрехата, украшението и парфюма.

# 515
парфюмите имат краен срок, ние също. Научих се да балансирам между нуждата за душата и елементарните неща, които ме поддържат жива.
Докато дишам ще се боря за правото да украсявам всяка секунда с бижута, парфюми, чанти и каквото там ме кара да се усмихвам.
Парфюмерията влияе на един от важните сензитивни органи- обонянието. То от своя страна може да ни движи, да ни спре, да ни убива дори. И да, изкуство е. Умението да създадеш парфюмна класика, аромат който милиони жени години наред ще избират за първа среща с любим, за сватба, за трудните моменти- няма по-велико изкуство от това да дадеш на всекиго един сигурен съюзник.
Вероятно има хора, които няма да се припознаят в написаното от мен, но какво по дяволите правят в тази тема?
Бих допълнила - парфюмът, той ме изразява, казва онова, което аз не мога да кажа в прав текст. Говори вместо мен без думи - онова, което искам, онова, което съм - различни страни от едно цяло. Нещо като ДНК - нещо ни се налага да възпроизведем на момента, но друго ще скрием, не че не го носим! Който има сетива, ще го усети.

Al, мисля, че си достатъчно интелигентна за да се изясняваме! Wink

# 516
Revolving Hearts за
Скрит текст:
парфюмите имат краен срок, ние също. Научих се да балансирам между нуждата за душата и елементарните неща, които ме поддържат жива.
Бих допълнила - парфюмът, той ме изразява, казва онова, което аз не мога да кажа в прав текст. Говори вместо мен без думи - онова, което искам, онова, което съм - различни страни от едно цяло. Нещо като ДНК - нещо ни се налага да възпроизведем на момента, но друго ще скрием, не че не го носим! Който има сетива, ще го усети!
Някъде назад из темите (много за четене има тук....) срещнах, че парфюма допълва аурата ни и съм на същото мнение

# 517
Да вмъкна, че след около 7 часа от Френската кожа на Мемо усещам само и единствено тамян. Луда работа, ама един дерт по-малко, както се казва Laughing

Бъдете здрави, уханни и благословенни, парфюмни момчета и момичета. Blue Heart

# 518
Dez, много ясно се изразих, имайки предвид именно изкуството да създадеш парфюм, а не производството. Каква реклама и индустрия в 18 век?
Книгата за едни е любима, за други отвратителна. Четох я, когато бях на 20, после на 45 и вече и на мен не ми е интересна. Взела съм си ценното.
На който му е любопитно, освен линк на първа страница към книги за парфюми, в IMDB след "perfume" излизат доста филми.

Не си ме разбрала, въпреки че се също се изразих ясно. Постът ми дори не е насочен конкретно към теб. Парфюмерийното "изкуство" не се доближава и на миля до изкуствата. Колкото и да се повтаря до посиняване, значението е само, и единствено преносно.
И преди да започнете да ме замеряте с цитати, колкото и да са прекрасни парфюмите на Жак Полж, Жак Герлен, и последния да затвори вратата,  дори и майсторски направени, не са произведения на изкуството.
Билкарството и аптекарството и те не са изкуства.

Превъзнасянето на одеколоните вече започна да ми идва в повече.
Аромат за деня: Cuir Beluga.

И понеже стана дума за изкуство:

# 519

Лично за мен нуждата да опознавам нови и нови парфюмни творения запълва други емоционални щения, със сигурност е компенсация, и ако всеки един от нас е честен със себе си ще признае, че няма пряка зависимост между оцеляването и броят на парфюмите, складирани в шкафа.

С това съм съгласна. При мен парфюмите запълват емоционални липси и съм напълно наясно с този факт.

# 520

С това съм съгласна. При мен парфюмите запълват емоционални липси и съм напълно наясно с този факт.
И при мен така.

Момичета и момчета, благодаря от сърце за тази прекрасна тема. Тук отмарям и се зареждам в същото време. Желая на всички ви много хубави празници, заобиколени от най-близките ви хора. Бъдете много здрави, много щастливи и обгърнати в прекрасни парфюмни емоции и страсти!

# 521
Билкарството и аптекарството и те не са изкуства.
Със сигурност! Но пък благодарение на неуспешни опити днес пием Кока-кола Smile
Що се отнася до психо-емоционалните липси, темата трябва да е показателна! Четат само няколко човека, другите- купуват! Няма лошо! Innocent
В Скарлет има подарък над 100 лв. 20% е до днес. Следващите дни може да ни зарадват с повече, кой знае!

# 522
Чета с удоволствие, купувам също, без да се подлъгвам по благи думи и гръмки лозунги. Явно съм ароматно бъгната, след като съм в темата вече 12 години, но стоя здраво на земята и с двата крака.

Весела Коледа, ароматни!

Фото от сайта на Диор.

# 523
Това ме подсеща малко Коледни парфюмно-Диорски витрини да ви покажа от едно скорошно пътуване.

Светли и ароматни празници, момичета и тук-там момчета! 🤗

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 21:45 от tuali

# 524
Понеже се питаше, пък пиша, без да чета в коя тема е като става въпрос за парфюми и нали е много строго разделена библиотеката с информация, та ме забърсаха от другата тема, но някак успях да си копна поста, затова за проявяващите интерес го слагам тук, където надявам се е на място:
Тъй като изучавах Baccarat Rouge 540 като явление, та чак дисертация мога да напиша и съм любопитна да проверя всяко нещо, което е оприличено с нея, от арабските ѝ dupe-та познавам
Rasasi Qasamat Bareeq. Този парфюм е по-скоро унисекс с превес на мъжественост, има уд в него, но и бинтове и йод. Има прилика с Baccarat, но е доста, доста по-груб. Стряскащо мощен е.
Другият е Ana Abiyedh Rouge Lattafa. Той е по-женствен и според мен доста близко копие на Baccarat. Траен е, но не е толкова мощен и някак се държи по-благородно от други парфюми, претендиращи за прилики или еднаквост с Baccarat. Няма бинтове и йод, или са само намек, който може да се пренебрегне. За мен и Облакът е твърде мощен, крещящ и най бинтово-йоден от коментираните тук, а и май въобще, но Ana Abiyedh Rouge е много по-кротка от Облака и не толкова сладка в същото време. Понеже имам оригинално виалче от Baccarat и екстракта, ще ги сравня с Ana Abiyedh Rouge тези дни, ако не забравя и намеря момент за това сред празничните приключения, защото паралелния тест ще ми даде по-точна представа от впечатление само от арабския вариант, но за сега съм на мнение, че е много, много близо. Да се има предвид, че не харесвам арабски парфюми, но признавам на този наистина доброто изпълнение на сока като dupe. Хвалят и презентацията на бутилка, и опаковка, но за мен бутилката си е 100% кичозна арабела.
Още един парфюм, който на мен ми прилича на BR540 имам за проба, но него ще разуча малко по-нататък. Той е нишов.

Общи условия

Активация на акаунт