Кралски работи и клюки - декември 2021

• 54 237
  • 818
  •   1
Отговори
# 45
  • Някъде там
Честито на Меган за поредната спечелена битка. Нито за миг не съм се съмнявала, че ще спечели, само като чух съдията какво попита адвокатите на Mail on Sunday и не продължих да слушам, то си беше ясно че няма как да спечелят .
Ето го цялото решение за вълнуващите се.
https://www.judiciary.uk/judgments/hrh-the-duchess-of-sussex-cla … endant-appellant/

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 13:04 от daviz

# 46
Мерси! Ще го прочета довечера. Решението на предния съдия беше епично и много забавно. Като гледам и това ще е такова

# 47
Може ли да попитам, според вас, каква е причината Съсекс толкова време да отричаха, че са сътрудничили за книгата?

Добре, че беше коментирано в съда, иначе още 10 години щеше да има спорове тук.

Вчера Уилям е поканил британските носители на Diana Legacy Award в дома си.

Херцогинята е с нетипична за нея блуза, май ми харесва.
Че тя зимата носи само пуловери, блузи рядко.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 13:28 от Tinо

# 48
  • Някъде там
Опитаха се да и избодат очите, изписаха и веждите.
Тирамису да кажеш интересно ли е. На тези съдии доста досадни им бяха адвокатите на вестника, та може да не са били толкова духовити в решението.

2022 ще е разнообразна година за Дания от към събития. Обявиха и програмата за 50-годишнината на Мери. Нямам търпение.

https://www.instagram.com/p/CW-Y1ovA1LD/?utm_medium=copy_link

# 49
Дейлито си изгърмиха всички патрони, претоплиха всички статии по 1000 пъти и няма какво ново да предложат занапред. Сега е интересно BBC и такива като тях какво ще покажат, защото се съмнявам, че ще останат само с тези два документални филма. 😉

Най-готиното е, че е едно да те плюят Дейлито, но съвсем друго е медия като BBC да се намеси в играта и да разобличат Кралското семейство. 😜 Интересно ще става.

# 50
В изявлението си Меган ги нарича daily fail Trollface

Абе, много ме кефи тази мацка. Опитаха се да я съборят, еми не успяха. Просто е по- добрата 😎

Скрит текст:
„Докато тази победа е прецедент, най-важното е, че сега заедно сме достатъчно смели, за да прекроим една таблоидна индустрия, която обуславя хората да бъдат жестоки и печели от лъжите и болката, които създават.

„От първия ден третирах този съдебен процес като важна мярка за правилното срещу грешното.

„Подсъдимият го третира като игра без правила.

„Колкото по-дълго го проточваха, толкова повече можеха да изкривяват факти и да манипулират обществеността (дори по време на самото обжалване), правейки директен случай изключително заплетен, за да генерират повече заглавия и да продават повече вестници – модел, който възнаграждава хаоса над истината .
„През почти трите години, откакто това започна, бях търпелив пред лицето на измама, сплашване и пресметнати атаки.

„Днес съдилищата се произнесоха в моя полза – отново – потвърждавайки, че The Mail on Sunday, собственост на лорд Джонатан Ротърмиър, е нарушила закона.

Изявлението на херцогинята продължи: „Съдилищата призоваха подсъдимия под отговорност и се надявам всички да започнем да правим същото.

„Защото колкото и далеч да изглежда от личния ви живот, не е. Утре може да сте вие.

„Тези вредни практики не се случват веднъж в синя луна – те са ежедневен провал, който ни разделя и всички ние заслужаваме по-добро.“

# 51
  • София
Може ли да попитам, според вас, каква е причината Съсекс толкова време да отричаха, че са сътрудничили за книгата?

Защото не са - по съвет на Кнауф, Мегън е дала някакви уточняващи бележки, които Кнауф да предостави на авторите. Останах с впечатление, че Мегън първоначално е била против, но Кануф я е посъветвал да предостави някаква информация все пак. Не следих много, може да не съм разбрала.
И това което авторите казваха и се потвърждава и от Мегън и от Кануф - нито тя, нито Хари са говорили с авторите и не са давали "разрешение" за книгата.

Не че книгата има някакво отношение към делото, колкото и опити да правят от Дейлито...
Скрит текст:
There is, however, one point that should be mentioned. One aspect of the new evidence
was an acknowledgment by the claimant that her pleaded case had been inaccurate. A
pleading served for the claimant on 17 November 2018 said that “the [claimant] does
not know if, and to what extent, the Communications Team were involved in providing
information for the Book, but the Communications Team did not otherwise contact the
[claimant] for clarification of any matters relating to the Book, save in respect of the
request for a photograph ... which the [claimant] declined”. After service of Mr Knauf’s
evidence, disclosing that he had provided some information to the Authors of the Book
with  her  knowledge,  the  Duchess  said  in  a  witness  statement  that,  when  she  had
approved the pleading, she had not had the benefit of seeing the relevant emails, and
apologised to the court for the fact that she had not remembered the relevant exchanges
at the time. This was, at best, an unfortunate lapse of memory on her part, but it does
not  seem to me to bear on the issues raised in the grounds of appeal, and  it  has been
given no prominence in Associated Newspapers’ oral argument.

Превод: "Има обаче един момент, който трябва да се спомене. Един аспект на новите доказателства
е признание от ищеца, че нейното пледирано дело е било неточен. А
в молбата, връчена на ищеца на 17 ноември 2018 г., се казва, че „[ищецът] прави
не знам дали и до каква степен екипът за комуникации е участвал в предоставянето
информация за Книгата, но комуникационният екип не се свърза по друг начин с
[ищец] за изясняване на всякакви въпроси, свързани с Книгата, освен по отношение на
искане за снимка..., което [ищецът] е отказал”. След връчване на г-н Кнауф
доказателства, разкриващи, че той е предоставил известна информация на Авторите на Книгата
с нейното знание херцогинята каза в свидетелски показания, че когато е имала
одобри молбата, тя не е имала полза да види съответните имейли и
се извини на съда за това, че не си е спомнила съответните обмени
по времето. Това в най-добрия случай беше злощастна загуба на паметта от нейна страна, но е така
не ми се струва, че има отношение към въпросите, повдигнати в мотивите на жалбата, и беше така
не се обръща внимание в устните аргументи на Associated Newspapers.
"

И преди това от Мегън
"In her statement, Meghan said that "Until receipt of Mr Knauf’s Witness Statement the only exchanges I remembered having about the Book with Mr Knauf were my discussion with him in the Audience Room and the email exchanges of 12 September 2018 about proactively asking our friends not to participate in the Book." She also said, "In the light of the information and documents that Mr Knauf has provided I accept that Mr Knauf did provide some information to the authors for the Book and that he did so with my knowledge, for a meeting that he planned for with the authors in his capacity as Communications Secretary." Apologising and saying she had "absolutely no wish or intention" to mislead the court, she added, "In fact, had I been aware of these exchanges at the time of serving the Re-Amended Reply, I would have been more than happy to refer to them as I feel they strongly support my case.""
Превод: "В изявлението си Меган каза, че „До получаването на свидетелството на г-н Кнауф единствените разговори, които си спомних, че съм имала относно Книгата с г-н Кнауф, бяха дискусията ми с него в залата за аудитории и размяната на имейли от 12 септември 2018 г. относно проактивното молене на приятелите ни да не за участие в Книгата." Тя също така каза: „В светлината на информацията и документите, които г-н Кнауф предостави, приемам, че г-н Кнауф е предоставил известна информация на авторите на Книгата и че е направил това с мое знание, за среща, която е планирал за среща с авторите в качеството му на секретар по комуникациите." Извинявайки се и казвайки, че няма „абсолютно никакво желание или намерение“ да подведе съда, тя добави: „Всъщност, ако знаех за тези обмени по време на връчване на преизменения отговор, щях да се радвам да се обръщам към тях, тъй като чувствам, че силно подкрепят моя случай."

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 14:47 от Lana

# 52
Летисия е облякла костюма на Чарлз.
Бос(марката) са го кръстили "Принцът на Уелс".

Виктория:

# 53
  • София
Малееее, големи грозотии днес от всички дами

От снощи

# 54
Aaa, Виктория на фона на Летисия е прекрасна.
Летисия май и размера на чарлз е взела. Ужас е просто.

# 55
  • Някъде там
Малееее, големи грозотии днес от всички дами

От снощи

Само Мери държи фронта, всичките са потресаващи, особено пък днес.
Ха ха ха дамата до тях как гледа Изи.
Всъщност и Маргрете вчера ми харесва.

# 56
  • София
Леонор се прибира на 10 декември в Испания
https://monarquia.elconfidencialdigital.com/articulo/espana/prin … 181458070476.html
А след като приключи с обучението в Уелс щяла да посещава Военната кадемия в Сарагоса, където е бил и Фелипе (според статията).

# 57
О, Маргрете е чудесна, направо момичешка фигура изкара

# 58
  • Някъде там
О, Маргрете е чудесна, направо момичешка фигура изкара
Да ти кажа честно напоследък възрастните дами ми харесват много повече как се обличат и изглеждат.
Хубави обеци.

Ето пример. Камила днес, хубаво облечена като за годините и фигурата си.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 20:26 от daviz

# 59
Много ми е странна тази риза. В стил Максима я виждам, не знам защо.

Общи условия

Активация на акаунт