НПМГ - тема 7

• 65 146
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Кои са двата модула, които не се виждат. При мен се вижда само физиката. Не се виждат химия и география.

А за другия въпрос - сигурна съм, ще по-лесно ще се подредят желанията, отколкото да си пуснете отпуска. Не е нужно да се купува справочник, всичко го има на сайта на РУО.

# 496
танита, всичко е направено да е лесно и бързо. Има си меню и може да се избере всяка паралелка. Не е нужно купуване на справочник. Може би е добре да се изтегли от сайта на РУО таблицата с кодовете и специалностите и предварително да си направите списък, за да не изпуснете нещо при същинското редене.

# 497
Дъщеря ми се яви на химия и биология, и двата не се виждат все още.
Благодаря много за разясненията - бях се наплашила от коментари на други майки, че не може да се случи подреждането без да си купиш справочник.
А за паралелките съм се ориентирала вече от сайтовете на училищата, просто не ми беше ясно трябва ли да преписвам от някъде код, или ще си ги намеря лесно в системата, знаейки си училището и какви паралелки са обявили.

# 498
  • София
Как да не се гордеем с нашето училище
От сайта на НПМГ:
Дипломиране 2022
Дано бъде все така! Flowers Four Leaf Clover

# 499
  • София
"Мисля, че ябълки с круши не се сравняват, защото всеки модул е сам за себе си. Не е разбрала потребителката, която казва, че ако в един модул има 100 точки, то това е определящо и за останалите модули или пък не ѝ е обяснено правилно.

Регламент на Националното състезание по природни науки и география „Академик Любомир Чакалов“ :
21. Всеки протокол по модули съдържа: трите имена на ученика, областта, населеното място и името на училището, резултатите в точки и проценти, приравнени към максималния брой точки. Резултатите са подредени в низходящ ред."

Много ми се иска да не съм разбрала, ама то не е толкова сложно, за да не се разбере. Друг е върпосът, ако зам.диркеторката или там, който ми отговори от телефона й не е наясно и ме е подвел. Аз много бих искала да не съм права - освен че ще се вдигне балът на детето ми, смятам, че е несправедливо при олимпиадата да се приравнява с максимума по физика, а при състезанието да се приравнява с геграфия, биология и т.н. Справедливо или не, не е сложно за разбиране. За всеки случай попитах писмено и по имейл (щот нали "не съм разбрала"), копирам директно отговора, който получих, всеки да си го разбира както прецени:

"Здравейте, г-жо ****,
относно балообразуването и включването на точките от НС "Акад. Л. Чакалов", модул "Талантлив физик" Ви уведомявам, че получените точки от този модул съответстват на точките, които ще се включват в балообразуването. Понеже в състезанието е достигнат максимален резултат от 100 точки, независимо в кой от модулите, това означава, че всички получени точки ще се умножат по коефициент единица и ще се включат в бала по този начин.
Казано по-простичко - участникът с получени 94 точки от модул Талантлив физик ще се състезава в класирането с 94 точки

С уважение,
Нели Дянкова
заместник-директор по УД
НПМГ "Акад. Л. Чакалов"
тлф: 0884721352"
[/quote]
 Значи заместник-директор Дянкова да си преосмисли позицията. На страницата на МОН приравняването на Чакалов е спрямо най-високите точки от модул физика, т.е. от 94 т.

# 500
"Мисля, че ябълки с круши не се сравняват, защото всеки модул е сам за себе си. Не е разбрала потребителката, която казва, че ако в един модул има 100 точки, то това е определящо и за останалите модули или пък не ѝ е обяснено правилно.

Регламент на Националното състезание по природни науки и география „Академик Любомир Чакалов“ :
21. Всеки протокол по модули съдържа: трите имена на ученика, областта, населеното място и името на училището, резултатите в точки и проценти, приравнени към максималния брой точки. Резултатите са подредени в низходящ ред."

Много ми се иска да не съм разбрала, ама то не е толкова сложно, за да не се разбере. Друг е върпосът, ако зам.диркеторката или там, който ми отговори от телефона й не е наясно и ме е подвел. Аз много бих искала да не съм права - освен че ще се вдигне балът на детето ми, смятам, че е несправедливо при олимпиадата да се приравнява с максимума по физика, а при състезанието да се приравнява с геграфия, биология и т.н. Справедливо или не, не е сложно за разбиране. За всеки случай попитах писмено и по имейл (щот нали "не съм разбрала"), копирам директно отговора, който получих, всеки да си го разбира както прецени:

"Здравейте, г-жо ****,
относно балообразуването и включването на точките от НС "Акад. Л. Чакалов", модул "Талантлив физик" Ви уведомявам, че получените точки от този модул съответстват на точките, които ще се включват в балообразуването. Понеже в състезанието е достигнат максимален резултат от 100 точки, независимо в кой от модулите, това означава, че всички получени точки ще се умножат по коефициент единица и ще се включат в бала по този начин.
Казано по-простичко - участникът с получени 94 точки от модул Талантлив физик ще се състезава в класирането с 94 точки

С уважение,
Нели Дянкова
заместник-директор по УД
НПМГ "Акад. Л. Чакалов"
тлф: 0884721352"
Значи заместник-директор Дянкова да си преосмисли позицията. На страницата на МОН приравняването на Чакалов е спрямо най-високите точки от модул физика, т.е. от 94 т.
[/quote]

Абсолютно!!! да не знаеш как се образува бала в собственото си училище!! и писмено, и устно да заблуждаваш хората, нямам думи!! Но иначе съм много хепи, точките на детето ми се вдигнаха!!!

# 501
  • Къде ли не
По- важно е хората, които задават формулите за преизчисление на състезания и олимпиади  в системата да знаят как се прави.

# 502
Резултатите от НВО 7 клас 2022 са публикувани вече в портала на МОН. Точките от състезанието на НПМГ също са внесени.
Успех на всички деца!

# 503
Здравейте, след излизане на резултатите от НВО, общо взето е поносимо положението по математика, но по БЕЛ малко сме оа.али нещата. От РУО казаха, че в понеделник ще обявят на сайта си дата и час за разглеждане на грешки.
Синът ми докарваше приличен резултат досега на пробни изпити и може би стресът си е казал думата...
Паралелките с математика са две, нали? (Извинете за неориентирания въпрос). С английски и немски?

# 504
  • София
Благодаря, че ни информирахте. Да, според публикуваното на сайта на РУО, паралелките са две.

# 505
А какъв е шансът да се коригира евентуална грешка в оценяването? Според центъра, в който синът ми беше на курс по БЕЛ, по български е почти никакъв. Ще се изям от яд Simple Smile

# 506
А какъв е шансът да се коригира евентуална грешка в оценяването? Според центъра, в който синът ми беше на курс по БЕЛ, по български е почти никакъв. Ще се изям от яд Simple Smile

Уви, резултати от НВО независимо в кой клас (4ти, 7ми, 10ти или 12ти) не се коригират. Мисля, че това го пишеше някъде из наредбите на МОН. Могат само да се преглеждат.

# 507
  • София
Как да не се гордеем с нашето училище
От сайта на НПМГ:
Дипломиране 2022
Дано бъде все така! Flowers Four Leaf Clover
Браво, на всички тези млади хора! Възхитена съм! Желая им още много успехи !
Явно училището е "гнездо" (както обичат от МОН да се изразяват) за будни умове и успешни деца!

# 508
  • Sofia
Привет, група!
Чета ви от известно време и ето, че дойде време да пиша.
Синът ми изкара 100 точки по мат и 80 по бел, което едва ли ще стигне за смг и мислим за алтернативи..
Мъжът ми е завършил нпмг и после е преподавал там, така че имаме сантимент към училището, но…живеем ужасно далеч. ( Лозен).
Другият вариант ни е Туес, но започвам да се колебая дали да направим компромис с математиката ( защото проучих, че в туес куца) или с пътуването, което ще е поне час и четиридесет минути в посока 🤪
Някой може ли да ми даде съвет? Има ли решение за транспорта или да търсим квартира около училището 😅

# 509
Привет, група!
Чета ви от известно време и ето, че дойде време да пиша.
Синът ми изкара 100 точки по мат и 80 по бел, което едва ли ще стигне за смг и мислим за алтернативи..
Мъжът ми е завършил нпмг и после е преподавал там, така че имаме сантимент към училището, но…живеем ужасно далеч. ( Лозен).
Другият вариант ни е Туес, но започвам да се колебая дали да направим компромис с математиката ( защото проучих, че в туес куца) или с пътуването, което ще е поне час и четиридесет минути в посока 🤪
Някой може ли да ми даде съвет? Има ли решение за транспорта или да търсим квартира около училището 😅
Прекачване на 88 не върши ли работа? Би трябвало да се засичат някъде около района на Печатницата/ХМС с автобуса от Лозен...
СМГ и Туес също щяха да са ви доста неудобни.

Общи условия

Активация на акаунт