НПМГ - тема 7

• 65 061
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
Не можех да повярвам за тази трагична вест, когато вчера синът ми я съобщи, два пъти го питах за това младо момиче ли говори 😢. За днес в класовете са се разбрали да има едноминутно мълчание в нейна памет.
Скрит текст:
За проблем с бъбреците е разбрал

# 61
... и дете от 10 клас.
Поклон!

# 62
  • София
Ех, тези деца...!
Огромни страхове се отключват в мен при всеки такъв случай, за който чуя! И във времената, в които живеем..., започвам да се вглеждам все повече в сина си, което също не е добре. Всички губим почва под краката си.
Дано намери мир душичката му, а родителите да успеят да преживеят загубата и да продължат! 😪
Много черен е този януари!

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 23:42 от Слънчевата

# 63
  • в страната на чудесата
Какво става за Бога?
Как така дете 10 клас... то от какво?!
ужасни новини. Кошмар.

# 64
  • София
Лейка,
Скрит текст:
самоубийство
Синът ми каза тази вечер, че момчето е от същия клас, от който беше пометеното на бул.Вапцаров момиче. Боже, какво ли преживяват децата? 😥

# 65
  • в страната на чудесата
Е не!
Ужас. Пълен кошмар. Децата ни са в стрес, в самота, в чувство на отритнатост... и да ви кажа, ние носим голяма вина за това.

# 66
Аз разбрах от сина ми. Имам чувството, че ми спестява информация, защото ми казва, че не знае подробности, но аз си мисля, че се говори сред децата. Казва ми - всичко сега вече са спекулации. Говорихме и той ми даде информация, че мъжете били 3 пъти по-често жертви на самоубийства, заради стериотипа, че мъжът не може да плаче, да се оплаква и да търси помощ. Дни вече не ми излиза от главата как се е тормозило това момче. Дано му е леко на душата сега!

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 11:50 от milenabgmama

# 67
  • София
Много жалко за детето и за родителите Cry
Първия път като писах за лошите новини, след като младежът ми сподели, не го разпитвах, а и той не е на училище в момента. Говорят децата, тъжно им е Sad  Вчера девойката ми научи новините от приятелка.
Скрит текст:
Тя като потенциална ученичка на НПМГ и с много бивши съученици там в 8мите класове, се вълнува какво се случва в него - и за училището и за випуск, но по-специално за "географите", които са ѝ на сърце
и ме пита тъжно дали знам Sad (брат ѝ не ѝ бе казал)
Скрит текст:
Не го разпитвах, тъй като преди няколко години когато бе в 8 клас загуби бивш съученик, приятелче от старото училище, при тези обстоятелства.

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 15:08 от Desem

# 68
  • София
Съчувствам на близките и на всички в милото за мен училище! Ужасна загуба на две български деца!

# 69
Здравейте, в сайта на НПМГ не намирам колко и какви паралелки ще бъдат сформирани за прием след 7ми клас тази година. Може ли някой да ме насочи има ли я тази информация някъде?

# 70
Здравейте, в сайта на НПМГ не намирам колко и какви паралелки ще бъдат сформирани за прием след 7ми клас тази година. Може ли някой да ме насочи има ли я тази информация някъде?

Здравейте, до колкото знам, ако и тази година графикът не се промени, държавният план-прием излиза месец април. Това е голямата таблица с информация по училища и паралелки с прием след 7 клас, в която има и брой на паралелките със съответните профили. И аз с нетърпение я очаквам, за да разбера колко ще бъдат паралелките в НПМГ и дали ще има паралелка със софтуерни науки или само такива с математика (т.нар. математически)

# 71
  • София
Приключи със СХН НПМГ, за паралелките може да са ориентир миналогодишните, за подробностите ще трябва да се изчака.

# 72
Малко предпремиера от мен, докато чакаме утвърдения държавен план-прием. Много ми хареса това с " голямата таблица". Joy Няма график. Има краен срок за публикуване на страницата на РУО - 3. май. Но да, обикновено се появява в края на април, а преди това ще видим проект.
Математически - АЕ М Инф
Математически - НЕ М Инф
Математически - АЕ ФА М
Природни науки - АЕ БЗО ХООС
Природни науки - АЕ ХООС БЗО
Икономическо развитие - АЕ
Природни науки - НЕ БЗО ХООС

# 73
Здравейте, може ли някой да ми разясни, в какво се изразява разликата в обучението в различните паралелки в НПМГ. Разгледах информацията в страницата им в интернет, конкретно за 8 клас и разликата в учебния план е само по отношение на 3-4 часа извънкласни предмети по профила на съответната паралелка. Това според мен не е от голямо значение. Ще се радвам ако някой сподели също така, дали учителите по основните предмети са едни и същи и дали по БЕЛ и математика до 12 клас имат еднакъв брой часове по програма. При самия прием има голяма разлика в Мин.бал от 477 до около 380 т. и затова си задавам тези въпроси?

# 74
  • София
За разликата в програмите лесно може да се ориентирате дори и ако просто разгледате публикуваната на сайта на училишето програма за часовете. Най - голямата разлика идва в 11 и 12 клас, когато се учат основно предметите от профила по 6 или 8 часа седмично.
За разликите в бала обяснението се крие в начина на балообразуване. В паралелките с математика вземат НВО и бала е доста висок, а в другите специалности се взимат разултати от олимпиади или състезанието на НПМГ. Самото участие на втори кръг на олимпиада е постижение, а трудността е несравнима с НВО, съответно балът като номинално число е по - нисък.

Общи условия

Активация на акаунт