НПМГ - тема 7

• 66 418
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Кашата с балообразуването в някои университети дойде от това, че хората, които вземат решенията, идея си нямат от учебните програми, профилирането, ДЗИ и връзката между тях. Дори не са си направили труда да се информират. Нещата рано или късно ще си дойдат на мястото, но тазгодишните зрелостници ще са потърпевши от тази ситуация.

# 91
  • София
Дидева, дано се събудят, преди да го отнесат децата, но е срамно да имат контакт с тях и да творят глупости.
Преподават им ПП от СУ.

# 92
  • София
Сравнението между изпита на АК, Чакалов и НВО е крайно неуместно.

Е, в случая детето ще се явява и на трите... и въпросът е от какво има нужда, за да е успешно в тях (или в някои от тях). И къде има нужда, евентуално, да насочи допълнителни усилия. Не, тези изпити не са сравними, но... в случая се съревновават за вниманието и времето на едно и също дете.

Desem, тъжно е, че има такива училища. В интерес на истината няма как да знаем какво означава една недостигаща точка... Права си - възможно е и да е тенденциозно. Но пък от друга страна конкретното дете е имало други намерения по-рано и отскоро е взело решение за участие на олимпиади и класиране в НПМГ. Може и да е нестабилна / нередовна подготовка от предишни моменти - за което, изобщо казано, отново отговорно би следвало да е училището, ноооо... това е друга тема и така или иначе с нищо няма да помогне в случая.
Но примерът ти за 2019 е абсолютно възмутителен и граничещ с подсъден - тези хора направо са му отрязали, не подрязали крилата на това дете...

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 16:13 от katiABV

# 93
Подготовката за АК я считаме практически за приключена. Изпита е след месец.
НПМГ се появи скоро като желание, не е била фокус до сега, но не виждам проблем да се използва времето, което досега беше инвестирано в подготовка за АК в подготовка за НПМГ, а дали ще е достатъчна - изпита ще покаже.
Подготовката за НВО си върви паралелно.
Относно почти класирането за областен кръг - дори и да е можела учителката да я подпомогне - не го е направила, предала е вече списъците - броим го затворена стъпка.
От тук насетне зависи от желанието на детето.

# 94
  • София
Никога не е късно едно дете да се подкрепи, за да последва мечтите си! Не се отказвайте и не споменавйте пред детето, че може и да е късно! Успех! Blush

# 95
  • София
Никога не е късно едно дете да се подкрепи, за да последва мечтите си! Не се отказвайте и не споменавйте пред детето, че може и да е късно! Успех! Blush
Правилно, от мен също успех.

# 96
  • София

С това съм напълно съгласна - при това не е и късно, просто ще трябват повече усилия... добре е, че изпитът за АК ще бъде изчистен скоро.
Успех пожелавам - на всичките изпити.

# 97
Мисля, че министър Денков има перфектна представа какво се случва в университетите и лека полека нещата ще си легнат по местата.
Аз лично очаквам голям отпор от ректорите и техните хора, но важното е правителството да не отстъпва. Имам предвид реформата, която предстои във висшето образование.

# 98
Мисля, че министър Денков има перфектна представа какво се случва в университетите и лека полека нещата ще си легнат по местата.
Аз лично очаквам голям отпор от ректорите и техните хора, но важното е правителството да не отстъпва. Имам предвид реформата, която предстои във висшето образование.

Страхотен е. Той води/водеше/ лекции и упражнения в Химическия факултет на фармацевтите и химиците, та много добре е запознат...
Кирил Петков също водеше курс на фармацевтите, та и той знае какво е положението.

# 99
  • София
marinadp, последното го знаем, но то май не си е много за хвалба, та си мълчим. 😂
Като учен може да е брилянтен, но като министър лично на мен ми лази по нервите.

# 100
  • в страната на чудесата
Съжалявам, че е завършил НПМГ честно казано, но има и други с издънки с морала. Отивам да видя колко да е брилянтен Wink в другото си амплоа.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 21:29 от Leika_moja

# 101
В интерес на истината се забелязва рязка промяна, ако следиш публикациите на МОН. Системата на средното образование отстъпи на заден план зад висшето и разни програми и стратегии за развитие на науката, университетите и прочее.
Иначе това:
С Денков водят заедно лекциите и семинарите.
Ми даде отговор на много въпроси.

# 102
  • София
Ако имаш предвид обединяването на университети... силно се надявам да има отпор. Поредената самоцелна глупост с претенции да се нарича реформа.

# 103
Ако имаш предвид обединяването на университети... силно се надявам да има отпор. Поредената самоцелна глупост с претенции да се нарича реформа.
А аз пък много силно се надявам бившите "полувисши институти" , които сега се наричат университети, да си идат по местата, защото нямат никакъв капацитет да са университети, а са си едни селски училища- печатници на дипломи.

# 104
  • София
А аз пък много силно се надявам бившите "полувисши институти" , които сега се наричат университети, да си идат по местата, защото нямат никакъв капацитет да са университети, а са си едни селски училища- печатници на дипломи.
А, това е проблем, ама не изисква сливането на МГУ, Лесото, Архитектурата, ХТИ и пр. Това е пълен абсурд! Също всички арт учебни заведения. НАТФИЗ+Музикална академия+Художествена академия...

Общи условия

Активация на акаунт