НПМГ - тема 7

• 65 255
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
Да, на всички изпращат съобщения чрез електронния дневник.

# 316
  • София
Да си призная, след онлайн срещите, с чаша вино пред екрана, трудно ще ме накарат да търча през цяла София, за да чуя нещо, което знам. 🍷😅
Сега ги разбирам децата, които много одобряваха онлайн училището.

# 317
  • София
Да си призная, след онлайн срещите, с чаша вино пред екрана, трудно ще ме накарат да търча през цяла София, за да чуя нещо, което знам. 🍷😅
Сега ги разбирам децата, които много одобряваха онлайн училището.

Ех, Слънчевата, а така ми се искаше да направим афтър РС, както преди 2 години, ама сме в различни дни.

За подаването на заявления за състезанието, следете сайта на училището. Доста добра и навременна информация публикуват.

# 318
  • София
А, ако има желаещи за афтърпарти, ще се премисля. 😁

# 319
А аз съм доволна, че ще е "на живо"- може би ще имам шанс да видя най- накрая учителите на деветокласника( видях ги от далече единствено в Химията...). До сега сме имали само две онлайн срещи и то единствено с класната.

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 09:42 от denyil

# 320
Здравейте! Какви клубове по интереси или спорт има в горен курс и за по-малките ученици? Знаете ли за деца, на които им се налага да посещават допълнителни курсове/части учители по език, математика или БЕЛ?

# 321
Моето дете ходеше на физика и астрономия, миналата и тази година избра математика.

# 322
Спортът е голямо разочарование. С големи надежди бяхме поне един спорт да се практикува по-сериозно, но не мисля, че има такова нещо /поне не в 5 клас/.
Даже физическо нямат половината пъти - господинът просто ги оставя да се наслаждават на компанията си. Sad

Астрономия, математика, програмиране. Това е извънкласно за 5 клас.

# 323
  • София
Знаете ли за деца, на които им се налага да посещават допълнителни курсове/части учители по език, математика или БЕЛ?
Аз не мога да разбера този въпрос. Синът ми е в паралелка с биология. Какъв критерий са Мат и БЕЛ? Мисля, че в 12 клас има деца, които ходят на курсове и това не е нещо необикновено. Много е вероятно и в седми клас децата да ходят на БЕЛ. Но това не е училище с БЕЛ. Що се отнася до математиката - съвсем не разбирам защо му е на дете от паралелка с биология да ходи на курсове по математика.
А думичката "налага" още повече ме притеснява. На никого не му се "налага".

# 324
БЕЛ вероятно заради новото балообразуване в университетите. Оценката от матурата участва при формиране на бала за специалност медицина.
А и не всички деца от паралелките биология/химия непременно ще кандидатстват това.
При нас от паралелка химия имаше 2 деца за Холандия, на които беше необходима висока оценка по математика. Което налага посещение на частен урок, тъй като с училищна подготовка е недостатъчно за подготовка за вътрешен изпит в чужбина.
Имаше и дете за НАТФИЗ, което ходи на уроци и съвсем не му е до химия.
За Шотландия компютърни науки - три броя. Те посещаваха школа по физика.

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 18:25 от marinadp

# 325
Здравейте! Какви клубове по интереси или спорт има в горен курс и за по-малките ученици? Знаете ли за деца, на които им се налага да посещават допълнителни курсове/части учители по език, математика или БЕЛ?
Ако питате дали учителите в училището си вършат съвестно работата, отговорът е "да'.
Ако питате дали има деца, на които не им се учи - да, сигурно има и такива.

# 326
Много полезни ми бяха мненията ви.
Разнопосочно и в същото време много конкретно ми отговорихте.

# 327
  • Sofia
Знаете ли за деца, на които им се налага да посещават допълнителни курсове/части учители по език, математика или БЕЛ?
Аз не мога да разбера този въпрос. Синът ми е в паралелка с биология. Какъв критерий са Мат и БЕЛ? Мисля, че в 12 клас има деца, които ходят на курсове и това не е нещо необикновено. Много е вероятно и в седми клас децата да ходят на БЕЛ. Но това не е училище с БЕЛ. Що се отнася до математиката - съвсем не разбирам защо му е на дете от паралелка с биология да ходи на курсове по математика.
А думичката "налага" още повече ме притеснява. На никого не му се "налага".

Синът ми е паралелка Биология и Химия. 10ти клас е. Ходи на уроци по математика и литература и на кръжока по История. В 8ми и 9ти клас ходеше на кръжока по физика, но поради онлайн обучението нещо не се получиха нещата.
Не разбрах обаче в какъв смисъм питате дали някой ходи на уроци. То това си е личен избор.

# 328
Всичко е личен избор. Но добрата подготовка на учениците в училище е в интерес на училището.

# 329
Всичко е личен избор. Но добрата подготовка на учениците в училище е в интерес на училището.
Именно и затова детето ми е в НПМГ- пълно отличие без никакви допълнителни уроци. Същото е и с близки деца, които учат там. Въпрос на мотивация на детето.

Общи условия

Активация на акаунт