НПМГ - тема 7

• 65 219
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
  • София, Манастирски ливади
Дами, имате ли впечатления от курса по математика за 7 клас при Кръстю Петров? Не видях информация колко деца са в група, той преподавател ли е в НПМГ?

# 346
  • София
Благодаря много на всички .
Ще се яви на този изпит , не сме ходили  на курс по физика, само от училище ,което е учил .

Задачите ми се видяха трудни от минали години .

# 347
Благодаря много на всички .
Ще се яви на този изпит , не сме ходили  на курс по физика, само от училище ,което е учил .

Задачите ми се видяха трудни от минали години .
Ние бяхме миналата година с много нисък резултат на областния и с малко помощ за 1 месец от учителка направихме УАУ резултат на Чакалов. Обмислете възможността да посети 2-3 частни урока. Това, което миналата година ми каза учителка е, че задачите на Чакалов са по-лесни от областния кръг но има "подводни камъни". Явно трябва да внимава много и да не се стреми да решава всичко, а това, което е решил да е вярно на 100%. И Чакалов ви е с най-голяма тежест (носи общо 200 т. от 500 Т.), но ще трябва около 90 т. на НВО и от двете.
В класирането ще Ви излязат и двата резултата и областен и Чакалов, но се взима по-високият.

# 348
  • София
Дона , благодаря ,
мисля , че закъсняхме и за толкова кратко незнам дали ще намерим учител ,освен в училище,ако му помогнат малко на консултация . Ще помисля все пак , сега виждам , че НВО -МАТ не се удвоява , а този изпит Чакалов

# 349
Дона , благодаря ,
мисля , че закъсняхме и за толкова кратко незнам дали ще намерим учител ,освен в училище,ако му помогнат малко на консултация . Ще помисля все пак , сега виждам , че НВО -МАТ не се удвоява , а този изпит Чакалов
Освен, че се удвоява и се приравнява към 100. Т.е. Взима се резултата на 1вия в класирането, напр. той има 90 т., а не 100т., неговите от 90т. стават 100т. и удвоени 200 т. към резултата от НВО и оценките от училище. Вторият примерно е с 85т., те  се приравняват към 90т. и после се удвояват. Доста е объркано, но е в полза на децата. Успех!
Не мисля, че трябва да се притеснявате за МАТ, ако има желания към физиката, няма как да не върви МАТ Simple Smile

# 350
  • Sofia
Може ли да се включа по повод последните мнения? Синът ми е 6 клас и най-високата цел за другата година е НПМГ с география. Засега намерението ми е да се яви на олимпиада и да разчитаме повече на резултат от нея, а не на състезанието. Не ми се иска да ходи на допълнителни уроци. Надявам се да не се провали на олимпиадата.  Та се питах- областният кръг е някъде февруари, тоест обхваща материал от първия срок основно, докато състезанието доста повече уроци. От тази гледна точка, не е ли то по-трудно?

# 351
Може ли да се включа по повод последните мнения? Синът ми е 6 клас и най-високата цел за другата година е НПМГ с география. Засега намерението ми е да се яви на олимпиада и да разчитаме повече на резултат от нея, а не на състезанието. Не ми се иска да ходи на допълнителни уроци. Надявам се да не се провали на олимпиадата.  Та се питах- областният кръг е някъде февруари, тоест обхваща материал от първия срок основно, докато състезанието доста повече уроци. От тази гледна точка, не е ли то по-трудно?
На Чакалов география не сме ходили, защото нашата цел беше физика, но моя син не можа да откаже на учителката си по география от 7 клас и ходеше на школа при нея почти цяла година. Яви се на областният кръг и изкара над 170 т. (не помня точно колко, но имаше шанс за националния кръг) от 200 т., но не мога да ги сравня с Чакалов. Само баловете следях и там бяха доста по-ниски от физиката.

# 352
  • София
Дами, имате ли впечатления от курса по математика за 7 клас при Кръстю Петров? Не видях информация колко деца са в група, той преподавател ли е в НПМГ?
Моята дъщеря ходи на курсовете по математика при Кръстю Петров. Около 5-6 деца са, няколко са се отказали. Тя казва, че г-н Петров преподава в НПМГ, вероятно на 7, 8, 9 клас, ставало е въпрос по време на курсовете. Като цяло сме доволни, но резултатите ще покажат.

# 353
  • София
Тц, олимпиадата си има определен конспект/обхват и покрива всичко от него, независимо какво е взето 1-ви срок и какво остава за втори. Така по физика поне беше...

# 354
  • София
И по другите предмети е така.
Искам да вметна, че не е много коректно да се сравняват резултати от олимпиади по различни предмети или баловете за различните паралелки. На който му се струва, че балът на паралелката с география е по-нисък от този на физиката, сравнява тигри с тикви.
А който иска да се изтъкне колко е велико неговото дете, нека има предвид, че това не личи от едно балообразуване в 7 клас.

# 355
И по другите предмети е така.
Искам да вметна, че не е много коректно да се сравняват резултати от олимпиади по различни предмети или баловете за различните паралелки. На който му се струва, че балът на паралелката с география е по-нисък от този на физиката, сравнява тигри с тикви.
А който иска да се изтъкне колко е велико неговото дете, нека има предвид, че това не личи от едно балообразуване в 7 клас.
ООО аз не искам да се изтъквам, там където искаме сме се доказали. Просто споделих опит и през какво сме минали, за да имаме такъв резултат на олимпиадата и дали има нужда от допълнителни уроци. Но балът на паралелката по география (без да искам да засягам никого) е по-нисък от физиката чисто математически. Състезанието и олимпиадата и по двата предмета в стойност дават 200 т. осталите 200т. са от НВО и останалите 100 т. са от дипломата. Защо стойностите са по-ниски нямам обяснение, но максималният бал за физика миналата година бе 490т. за географията нямам спомени да е бил толкова. Поправете ме, ако греша. И за двете паралелки балообразуването е едно и също. Дали ще се вземе 6 от дипломата по география или 6 по физика за мен е едно и също. В нито една от двете не се удвояват оценките от НВО!

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 13:32 от dona_78

# 356
Не се ли гледа минималният бал?
Аз ли не разбирам, но децата, които кандидатстват с география, не са в конкуренция с децата, които са се явили на физика, за да ги сравняваме.

# 357
  • София
Dona_78, не Ви разбрах. Миналата година коя олимпиада е била по-трудна - тази по физика или тази по химия? Или направо бихте ли подредили по трудност всички олимпиади?
Това, че моето дете е изкарало 90 точки на физиката и 60 на химията, прави ли физиката 50% по-лесна. А ако има друго дете с 90 на химията и 60 на физиката? Тогава как да ги сравним.
Да чисто като число единият бал ще е по-нисък от другия. Но едно и също дете също ще има различен бал за двете паралелки и няма как да ги сравним. Дете с 500 на математика и същото дете с 490 на география си е все същото дете. Но да ставняваме НВО по математика с ОК по география, само защото виждаме числа, е тъпо. Все едно да ви попитам ако един човек е 180 см, друг носи 45 номер обувки и да Ви попитам кой ще носи по-голям номер риза, защото всичко е в сантиметри. И Вие сравнявате оценката по физика на едно дете с тази по география на друго, както и 20-те точки на едното по физика със 170 на другото по география…

Ако Ви се струва, че в някоя паралелка се влиза по-лесно - тогава запишете детето си там. Но недейте да твърдите, че децата от географската паралелка са по-слаби ученици от Вашето в паралелката по физика. Защото ако Ви попитам какъв щеше да е балът на Вашето дете в паралелката по биология, да не стане пълно объркване?

Ето едни различни разсъждения - в паралелката с физика ще влязат 26 деца, които са най-силни по физика. А в паралелката с география ще влязат 26 деца, които са най-добри по география. Сравнете сега.

# 358
Подсетихте ме за нещо, което ме дразни от години.
Новинарските заглавия от рода - 197 ПГЗЧУМФГИКС отново с най-висок бал! И сравняването на несравними паралелки точно по изтъкнатата от Валя причина - при сериозни разлики във формирането на бала е глупаво да се правят сравнения. Можеш да сравняваш паралелки с еднакво балообразуване.

# 359
И понеже темата е за НПМГ по принцип искам да изкажа най-положителни впечатления от това, че нашите абитуриенти бяха в двора на училището, а не пред Александър Невски, за които се пише няколко дни колко пияни-заляни били и с колко райски газ се били надишали...
Винаги съм казвала, че средата е важна! До последния ден подхождаха с грижа към децата. Толкова съм доволна от училището, че не ми идват думи да опиша емоциите си, освен едно голямо БЛАГОДАРЯ!!! Heart

Общи условия

Активация на акаунт