НПМГ - тема 7

• 65 228
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Вижте в регламента - https://mon.bg/upload/28201/regl_NS_prirodni-nauki_121021.pdf.
"Списъкът с резултатите на учениците от състезанието се публикува на официалната страница на НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ ─ гр. София при спазване на изискванията за защита на личните данни на учениците. ".

# 376
  • София
Здравейте, след цяла учебна година в 5-ти клас, можете ли да споделите доволни ли сте от избора на училище ( например: натоварване, успехи, знания, ниво на чужд език, атмосфера, отношение на учителите/съучениците и пр)?

# 377
Натоварването не е малко, не само по математика, но по ЧП и по български също. Има разнообразни школи - астрономия, информатика, математика. Ходят често на състезания, но пък имат прекрасни резултати.

# 378
Ами ... да. Със сигурност имам забележки, ама и за СМГ щях да имам.    Повечето учители са прекрасни, децата учат и знаят. Забравиха старото училище и старите приятели за нула време.

# 379
  • София
Ами ... да. Със сигурност имам забележки, ама и за СМГ щях да имам.    Повечето учители са прекрасни, децата учат и знаят. Забравиха старото училище и старите приятели за нула време.

Моля, споделете забележките си, дори и да са дребни. Колкото повече информация има, толкова по-добре.

# 380
И аз следя за отзиви от 5ти клас и благодаря на всеки, който споделя, всичко ни е полезно. Макар, че опитът досега ме е научил, че и собствената ми сестра да ми даде отзив за училище, човек се ориентира след определен престой в училище, а има и субективни фактори.

Аз имам молба за отзиви от курсовете в НПМГ за кандидатстване в 5ти клас. От къде може да се намери информация за тях (записване учители и т.н.) - в сайта не намирам, освен ако не пропускам нещо.

# 381
.
Аз имам молба за отзиви от курсовете в НПМГ за кандидатстване в 5ти клас. От къде може да се намери информация за тях (записване учители и т.н.) - в сайта не намирам, освен ако не пропускам нещо.

https://npmg.org/%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5/

# 382
  • София
Здравейте! Успех на всички деца, които се явяват на днешното състезание! След колко дни обикновено излизат резултатите?

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 15:25 от Надето :)

# 383
  • София
На следващия ден до обяд са качени на сайта на училището. В същия ден е и награждаването на най-добре представилите се деца.
Успех и от мен! Flowers Four Leaf Clover

# 384
Здравейте, на днешния изпит в НПМГ, на тротоара пред училището, около 15:30 ч. беше изпаднала ученическа книжка на ученика Кристиян от 32 СОУ. Предадох книжката на учителка от училището, която стоеше на входа и упътваше учениците. Дано ученикът си намери документа, нали ще му трябва и за матурите. 🤞

# 385
Здравейте, относно формирането на бала: за точките от олимпиадите разбрах, че се взимат само ако са над 60% и се преобразуват като процент от детето с най-висок резултат. Това преобразуване спрямо най-високия резултат важи ли и за точките от състезанието или там се взимат толкова точки, колкото има детето?

# 386
Здравейте, относно формирането на бала: за точките от олимпиадите разбрах, че се взимат само ако са над 60% и се преобразуват като процент от детето с най-висок резултат. Това преобразуване спрямо най-високия резултат важи ли и за точките от състезанието или там се взимат толкова точки, колкото има детето?
Здравейте, в сайта на училището е качен документа за балообразуването:
https://npmg.org/wp-content/uploads/2022/05/202205030836.pdf
Преобразуването е само за точките от олимпиадата, спрямо максималния брой точки. Точките от изпита участват, без да се преобразуват. Аз поне така тълкувам указанията.

# 387
Благодаря за отговора, наистина така звучи, но не намирам никъде да е казано ясно как става балообразуването. Ако някой има опит от миналите години, нека сподели, моля.

# 388
  • София
Благодаря за отговора, наистина така звучи, но не намирам никъде да е казано ясно как става балообразуването. Ако някой има опит от миналите години, нека сподели, моля.
Аз не разбирам кое точно не е ясно в линка и балообразуването? Събират се всички дадени компоненти вдясно в таблицата. Олимпиадата се взима с преобразувани точки ако е над 60% и е повече от състезанието на НПМГ. Избира се между нея и състезанието. Този резултат се умножава по съответния коефициент от таблицата.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 10:06 от Vache

# 389
  • София
Резултати от Националното състезание по природни науки и географ …  на 04.06.2022 г.
Ние, с резултат 53,5 по химия, явно ще се борим за математическите паралелки.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 11:29 от Надето :)

Общи условия

Активация на акаунт