НПМГ - тема 7

• 65 139
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Така е, решихме вече. НПМГ ще му е второ желание след СМГ, така че по всяка вероятност ще съм част от вашата група есента 🥰 аз съм фармацевт, мъжа - програмист, така че ще го подкрепим за всяка една посока. Той сам казва, че освен мат го кефи много и химия, биология…нищо не се знае 😀

# 586
https://npmg.org/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0% … 0%be%d0%b2%d0%b5/ Ето тук погледнете плановете след 10клас по паралелки за профилите  и възможностите поне,както са в момента

# 587
  • София
Какво ще изберат като 3ти профил, зависи от проучване на желанията и след това от подадените молби

# 588
Здравейте знае ли някой миналата година с какъв бал са приемали в паралелка та биология и английски.

# 589
  • София
Сайта на РУО, на Дидева знаят.

# 590
  • София
Тук гледам интересна дискусия се е заформила 😂
Ние имаме същата дилема Туес срещу НПМГ(но с химия). Синът ми много иска ТУЕС, обаче няма да му стигне бала най-вероятно. Аз съм доста против ТУЕС, чувам, че учат доста остарели неща, преподаватели по специални предмети, които се държат ужасно, поправителни и т.н., мъжки класове. Честно казано всичко това ми е извън представите за хубаво мотивиращо училище. Отделно проблемът с хорариумите по общообразователни предмети съвсем ме отказва. А ако и детето не го влече истински програмирането, вече съвсем ми се струва абсурдно.
Като живееш в Лозен трябва да се примириш, че ще пътуваш. То близо училище хубаво няма 🤷♀
Аз обаче имам друго притеснение  за паралелките с химия и биология, ами ако детето реши, че не иска това в даден момент 🤷♀
И сега се зачудих дали пък да не пишем езикова гимназия с профил 🥴
Изобщо струва ми се толкова рано да се профилира.
А иначе съм му обещала на младежа, че ще го запиша на всеки един курс по програмиране, който пожелае Simple Smile

Миналата година бяхме (в смисъл и двамата) с точно същата дилема. Стигаше му балът и за двете, искаше и двете. В крайна сметка мен определено ме отблъсна съотношението момчета / момичета в ТУЕС и му повлиях, един вид...

Сайта на РУО, на Дидева знаят.

Също и на Данибом и на АлекДимов. Източници - бол... Успех на кандидатстващите!

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 00:05 от katiABV

# 591
Здравейте, може би е коментирано вече, но не успях да намеря много информация. Може ли някой да сподели мнение за паралелката с георгафия? Видях учебния план за миналата година по класове, но не мога да се ориентирам какво точно се учи в този профил по конктретно в частта География и икономика. Предварително благодаря за отделеното време!

# 592
Здравейте, може би е коментирано вече, но не успях да намеря много информация. Може ли някой да сподели мнение за паралелката с георгафия? Видях учебния план за миналата година по класове, но не мога да се ориентирам какво точно се учи в този профил по конктретно в частта География и икономика. Предварително благодаря за отделеното време!
Информацията трябва да я търсите на сайта на МОН.

Разглеждах вчера електронния дневник и по-точно статистиките за успех. Средният успех на цялото училище (на всички ученици), сметнат на базата на абсолютно всички оценки в електронния дневник, е 5.46. Браво!
Средният успех на класа на сина ми за една учебна година е 5.56.

Да се стягат зайците Simple Smile

# 593
  • София
Не знам, но синът ми завършва годината с успех 5.83 и е на 550 място в класацията по годишни оценки за цялото училище. 😬
Ми, колкото-толкова, посредствен е! 😂

# 594
Не знам, но синът ми завършва годината с успех 5.83 и е на 550 място в класацията по годишни оценки за цялото училище. 😬
Браво на "посредствените" деца 👍
Това в горния пост го написах съвсем случайно, провокирана от схващането на някои хора за ниски балове и учи ли се, аджеба, в НПМГ 🤣☺️

# 595
  • София
Браво на "посредствените" деца 👍
Това в горния пост го написах съвсем случайно, провокирана от схващането на някои хора за ниски балове и учи ли се, аджеба, в НПМГ 🤣☺️
А пък да знаете само как звучи това последното след като вече имам ученичка звършила НПМГ Joy
За съжаление с малката ще щурмуваме отново в 7 клас чак... Heart

# 596
  • София
Vache, как? 😎
За малчо - така е трябвало да се случи. Децата по различно време и различен начин дорастват за някои неща. С теб поне знаем от къде може да се започне и до къде може да се стигне! 🙂❤

# 597
  • София
Vache, как? 😎
За малчо - така е трябвало да се случи. Децата по различно време и различен начин дорастват за някои неща. С теб поне знаем от къде може да се започне и до къде може да се стигне! 🙂❤

Ами как!!! Без капка съмнение 🙃 В НПМГ се учи и учениците са изключително разнообразни като личности и таланти. Надявам се да го докажем другия месец 😉

# 598
  • София
Стискаме палци за девойката.🤞
А пък една от нашите девойки, най-силната математичка сред девойките, ще кандидатства в НАТФИЗ - актьорско майсторство. Наистина много цветни, талантливи и умни деца!

# 599
  • София
Информацията трябва да я търсите на сайта на МОН.
...
Има разлика малка разлика през годините  випуските в ИУЧ/ФУЧ.
Познато дете - випуск 2022, много си харесваше профила. 

Статистика е желязна - 510 място при годишните оценки, като трябва да се има предвид, че са "подредени по най-висок успех (без учениците от 1-3 клас)"Joy

Общи условия

Активация на акаунт