Университети в Германия и други държави с немски език 17

• 54 557
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Г.Д., сертификатът за преболедувал влиза в сила 28 дена след датата на положителния тест. Щом е ваксиниран, да си провери дозите спрямо правилата на провинцията дали се брои за напълно ваксиниран или дори бустериран. Според товс ще зависи дали може веднага да прекрати карантината или чак в последствие.

За момента преболедувал+една доза се брои за напълно ваксиниран (но не бустериран) и в някои провинции първите 3 месеца от последната доза са равностойни на прясно бустерирани, т.е. не подлежи на 2г плюс или карантина. Зажалост в момента законите много тихомълком се изменят за кратко време и е невъзможно да предвидим до април какво ще стане..

# 196
  • Пловдив
Гранд, дали си наясно какви в момента се водим ние с Янсен и една доза Модерна? Модерната е сложена преди седмица. Сертификатът ми 14 дни след ваксинацията какво ще показва? Много се обърках.Head Band

# 197
1х Янсен + 1х Модерна = 2 дози = основна имунизация (Grundimmunisierung) 2/2

Това означава, че по корона ферорднунгите сте напълно ваксинирани. Само че има различия в провинциите - в някои от 14 дена след втората доза (в случая Модерна) до 3 месеца сте равнопоставени на бустерираните и може да ходите на места с 2Г+плюс без да е необходимо да се тетсвате. В други не сте равни и подлежите на тест, но с отрицателен такъв имате достъп, за разлика от неваксинираните.

В срок от 4 седмици до 3 месеца след първата модерна, може да си сложите втора иРНК, тогава сертификатът се оачква да показва 3/3 и да сте бустерирани....докато не променят пак изискванията за 1 нощ.

# 198
  • München, Deutschland
Гранд, дали си наясно какви в момента се водим ние с Янсен и една доза Модерна? Модерната е сложена преди седмица. Сертификатът ми 14 дни след ваксинацията какво ще показва? Много се обърках.Head Band

Според сайта на здравното министерство от снощи, кога какви комбинации важат като напълно ваксиниран, както и сроковете, за които важат, са публикувани на този линк на Пол Ерлих института:

https://www.pei.de/DE/newsroom/dossier/coronavirus/coronavirus-i … 730&cms_pos=3

Пише, че валидността още не е дефинирана, в смисъл, че няма промени от досега действащит правила.
Има и точно твоята комбинацаия - Янсен + Модерна и това е пълен ваксинационен курс. Това е втората табличка.

-----------------

СЛ, по препоръка или по-скоро предписание на Бионтек, втора доза може да се сложи и 2 или 3 седмици след първата, тогава ми казаха лекари лично, че 4-те седмици и дори повече, които каваха в началото, са за да има ваксини за всички. Това беше съобщавано и по официалните медии от здравния министър и др. официални лица. Така че вижте и този вариант - за по-бърза втора доза.

# 199
  • София
У нас втората доза Пфайзер се слага след 3 седмици от самото начало.

# 200
  • Пловдив
Момичета, много ви благодаря, отивам да чета сайта на минестерството, за да видя в Бавария какво се случва!

# 201
Colibri, благодаря. След ПСР е сертификатът й за преболедувала. Влиза в сила от 13.01. Това означава първа доза средата на април, втората 21 дни след това. И още две седмици, за да влезе в сила сертификатът за ваксиниран, ако е така. При всички случаи не се вместваме във времето. А не ми се иска скоро след преболедуването да й слагам ваксина, т.е.преди 90 дни. Пропуснах да спомена, че няма 18 години и през май все още няма да има, ако това има значение. Благодаря на всички за мненията и идеите!

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 18:46 от СЛ

# 202
Прочетете информацията в линка на Криси по-горе. След доказана с ПЦР инфекция, е нужна една доза, за да има статут на "напълно ваксинирана". Като тук сертификатът дори важи веднага от поставянето на дозата. Естествено с условието, че тия критерии може да се изменят до май месец.

# 203
Grant, много благодаря! Не знам немски и да си призная, не прочетох информацията от линка. Това ме успокоява, имаме вариант значи. Тъкмо вече си представях как  ще минаваме нелегално граници в някой багажник😉

# 204
  • столицата
Докъде ни докараха-вместо причините за поставяне на ваксините да са медицински обосновани, ваксини се слагат, защото държавите  нарушават правата на хората като свободно придвижване, достъп до образование и т.н.
Естествено, че производителите на ваксини ще намаляват периодите между преболедуване/ваксинация и следваща ваксина. Те имат интерес от това. Но никой не казва как това влияе на организмите на хората  и най-вече на организмите на подрастващите. Това свръхатакуване/стимулиране на имунитет едва ли е безопасно.

# 205
  • София
СЛ, не бързай! До май има много вода да изтече.

# 206
Съвсем оспамихме темата с тези ваксинации, но аз почти нищо не разбрах от това  - при първа янсен, как така бустера не се брои за бустер, а за втора. Когато на 30,12,2021 Бг разреши поставяне на бусер след поставена ЯНСЕН с тримесечна давност ( до сега беше 6),  в началото на новата година приятелката на големия ми син постави пфайзер. Нса сертификата й ( европейски, син), пише - бустер. Не пише - завършен ваксинационен курс. Такъв надпис има на зеления си сертфикат, издаде нй август месец след поставена янсен. В сайта на  Европейската комисия която регламентира  одобрените  ваксини ясно е описанои коя ваксина колко дози изисква. За Янсен е една основна.
При моя син ситуацията е такава - ваксинационен сертификат за завършен курс с янсен, сертификат за преболедувал ( няма 28 дни от положителния ПСР), и  за да не остане случайно и грам съмнение че е болен, от вчера и с отрицателен ПСР. Баща му се шегува, че е с 3G защита. Следобед е на работа. Това е положението . На този етап дори и не помисляме за бустер на ваксината. Заиграването с имунитета може да се окаже далеч по опасно от защитата която би му донесла една доза пфайзер.  Меко казано съм отвратена от всичко това. Много е права galimar - докато не се наиграят производителите на ваксини, няма да  има спокойствие и за децата. Респективно и за нас.

# 207
  • София
Дъщеря ми  в Манхайм трети пореден ден си прави тестове по своя инициатива.. Има оплаквания - главоболие и леко дразнене в гърлото, паднал глас, засега без температура. Тестовете до момента са негативни, да видим днес как ще е . Но в работата й има 3-ма с Ковид, всичките до един ваксинирани,  двама даже и с бустер. Та толкова за ефективността им, особено пък срещу Омикрон.
 ГД, спам или не, това е реалността за децата ни в момента.. Ваксинирани, преболедували, ама тестващи се за какво ли не и без оплаквания. И това не си е работа, седмично по не знам си колко теста. И ако на голямата й казах, че може да мине и без фитнес, щом  се иска тест при влизане, на девойката в Аахен какво да й кажа - не ходИ на препарация или  на Унтерзухунгскурс. Дано скоро поне малко се нормализират нещата. Но не съм оптимист..

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 13:25 от пенсионирана русалка

# 208
  • София
Дъщеря ми  в Манхайм трети пореден ден си прави тестове по своя инициатива.. Има оплаквания - главоболие и леко дразнене в гърлото, паднал глас, засега без температура. Тестовете до момента са негативни, да видим днес как ще е . Но в работата й има 3-ма с Ковид, всичките до един ваксинирани,  двама даже и с бустер. Та толкова за ефективността им, особено пък срещу Омикрон.
 ГД, спам или не, това е реалността за децата ни в момента.. Ваксинирани, преболедували, ама тестващи се за какво ли не и без оплаквания. И това не си е работа, седмично по не знам си колко теста. И ако на голямата й казах, че може да мине и без фитнес, щом  се иска тест при влизане, на девойката в Аахен какво да й кажа - не ходИ на препарация или  на Унтерзухунгскурс. Дано скоро поне малко се нормализират нещата. Но не съм оптимист..

Е, петият пореден антиген е вече позитивен...  Отиде да си прави ПСР.  Sad Да видим сега като поредната  без личен лекар как ще действа с болничния.  Дано само го кара леко, че точно тя сред децата ми е винаги с дълбоки и продължителни кашлици, вероятно заради констатиран недоразвит синус, знам ли.. Сега ще звъня/ ще ходя  съботно до личната й тук (направо до дома й, добре че ни е близка), да ми даде рецепта, после ще я пращам въпросната сканирана, да видим немците ще я приемат ли..

# 209
  • София
Русалче,  бързо и леко да минава!

Общи условия

Активация на акаунт