Университети в Германия и други държави с немски език 17

• 54 553
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Русалка, ако е положителна, нека мине леко. Дори и да има температура като имунен отговор на заразата, това ще й помогне по бързо да я преодолее. Митко държа три денонощия много висока температура. След което - просто приключи. Ако мога да дам някакъв съвет - витамин Д в по големи дози. Ако има при нея вигантол, 20 000 единици еднократно веднъж седмично вършат чудеса. 
Моят син е бесен и много разочарован, сякаш за първи път проумя безумието на ситуацията. Казва- не спират да дуднат как като си заразен не трябва по никакъв начин да нарушаваш карантината си за да пазиш останалите, но откакто съм се прибрал слушам само как за да ми се признае положителния тест е трябвало да се направи в Германия. Що за безумия? Две години не им ли стигна да си стиковат системите, нали сме в един ЕС? Или някои са повече ...

# 211
  • София
Мен не ме притеснява толкова температурата, а кашлицата.. Sad И полюсните мнения на лекари за/против приема на антибиотик. А в добавка и фактът, че утре няма работещи аптеки.

# 212
  • София
Русалке леко да го изкара дъщеря ти!Представям си какво ти е от разстояние.
За ваксините избягвам да говоря,всеки сам си прецЕня,както е модерно да се казва напоследък.А и в Германия без таквиа малко трудно ще виреят нашите  студенти ми се струва.
В момента пък съвсем,защото цялото семейство сме с ковид.Факт е,че най-тежко го кара дъщеря ми,която не е ваксинирана.Наистина не знам какво да мисля.Успокоявам се,че синът ми е пред очите ми,а не в Германия и виждам реалното му състояние.
А моите симптоми бяха същите като на дъщерята на Русалка.
G.D. ти ме хвърли в музиката.Не признават положителен ПСР тест за болничен,цифров сертификат или нещо друго?

# 213
  • София
Дано малката ти русалка да мине леко през ковида и да не се стигне до кашлица!:four_leaf_clover:
И аз се притеснявам за сина да не се зарази, защото кашлицата му е слабото място и на него.

# 214
  • София
Мастер, тя вече кашля... Sad
Али, всичко е много субективно. Един от болните колеги на девойката не просто е ваксиниран, а е и с бустер,  но въпреки това не е в никак цветущо състояние. Млад, здрав, атлетичен иначе...

# 215
  • столицата
Всичко ще е наред! Тя почти го е преболедували вече щом от 3-4 дни е със симптоми. Но майките сме затова да се притесняваме.
Гаргара със сода за гърлото начесто.

# 216
  • Deutschland/HE
Русалка, със сигурност има дежурна аптека, да провери в интернет и приятел ще може да отиде да и вземе необходимите лекарства.

Ако е за Манхайм, това са дежурните аптеки.

Бързо да се оправя малката Русалка!

# 217
  • Пловдив
За кашлицата на мен винаги мед  много ми помага. Аз съм с бустер отпреди 20 дни. Миналата неделя бях на гости у приятелка .Тя във вторник е вдигнала температура , на мен само гърлото ме драскаше и даже не си спомям кой ден точно.

# 218

G.D. ти ме хвърли в музиката.Не признават положителен ПСР тест за болничен,цифров сертификат или нещо друго?
Цифровия сертификат го изкарахме тук още докато беше. Но вчера писа много ядосан, че работодателя не е дал надежда че болничния лист ще свърши работа, защото не е издаден на база положителен  ПСР направен в Германия. Що за глупост е това не зная. Дадох му съвет изобщо да не се интересува - дал е документите, да се оправят. Той има сесия от понеделник, достатъчно напрегнат е.  Да правят съответните си проверки и каквото там се сетят, той е дал каквото е необходимо. Прекият му началник му е обяснил, че ако не признаят болничния ще отработва дните от карантината. А синът ми е в недоумение - явно се е разболял на грешното място . 

Русалка, ние със съпругът ми излязохме от карантина с жестока кашлица. Оправи ни отвара от подбел. Не зная как се казва в Германия , но не може да я няма като билка. Пиехме по цял ден , носехме на работа и така се отървахме от кашлицата.  А ни плашеха, че може да стане хронично.

# 219
  • München, Deutschland
Русалке, бързо оздравяване на дъщеря ти! Ако това те успокоява - всички ваксинирани, за които знам, че са изкарали ковид напоследък (не всички лично познати), го карат леко. Пожелавам ти и при вас да е така!

И моята сестричка го хвана Frowning1, учителка е и е с деца постоянно, но пусто не ще да си почива - пише препоръки на ученици за ДААД стипендии, води часове, че "нямало кой" и проверява контролни...

# 220
  • тук-там
Русалка, моите мъже се оправиха с инхалации с ампули бромхексин и през устата кохецин. Свободно ги продават в нашите аптеки. Бромхексинът прави филм в бронхите, за да предотврати движението на вируса към белия дроб. Кашлицата и вероятно е от гърлото, но трябва да се внимава. Ето тук тази терапия е описана защо и как. По-професионално от това, здраве му кажи:

https://trud.bg/акад-ваньо-митев-пред-труд-в-българия-е-подценен-лечебният-аспект-на-пандемията/

Ние сме с бустер, само 17 годишната е с две дози. При нас омикром ни порази 50 на 50. Мъжете се разболяха. Мъжът ми имаше позитивен тест чак на 3-ти опит, синът на 4-ти. Ние със щерката всеки ден се тествахме, нямахме симптоми, но за всеки случай. Не сме се пазили, изкарахме карантината заедно.

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 15:36 от mtz

# 221
Русалке, бързо да се оправя девойката, защото от разстояние никак няма да ти е лесно. Аз само си казвах добре, че си е тук.  Всеки дава съвет, но и аз да си кажа. Нас пак ни спасиха инхалациите с  Кармолис на капки. Има ги в Германия /дъщеря ми си ги купува/ . В тенджера с вода около 30-35 капки поне 5 мин. над тенджерата. Да не кипи защото не е много приятно, на по слаб котлон все едно се опитва да завира.

# 222
Неприятна новина от последния час - имало е стрелба в университета в Хайделберг.  Надявам се всичко с децата да е наред!

# 223
  • столицата
Дано всичко е наред. Ако някой не успява да се свърже с детето си, има открита телефонна линия за информация.

# 224
  • София
За болните - и аспирин протект! Бързо и леко оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт