Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за здравно осигуряване на работещите студенти в Германия?
Как може студент да се осигури в Германия, ако все още няма здравна застраховка към немската Здравна каса?
Как един студент може да кандидатства за общежитие в Германия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за здравно осигуряване на работещите студенти в Германия?
Работещите студенти в Германия, независимо от дохода, трябва да се осигурят в Германия. Дори ако българската здравна каса ги осигурява като студенти, те трябва да подадат заявление за немска здравна застраховка. Студентите, които работят до 20 часа на седмица, могат да плащат минималната здравна застраховка, която е около 105-108 евро на месец.
-
Как може студент да се осигури в Германия, ако все още няма здравна застраховка към немската Здравна каса?
-
Как един студент може да кандидатства за общежитие в Германия?
Студентът може да кандидатства за общежитие, като проучи сроковете за кандидатстване в местната организация Studierendenwerk в града, в който ще кандидатства. В някои градове студентите могат да кандидатстват за общежитие дори преди да са приети или записани в университета. След подаване на заявление, студентът ще получава имейли за потвърждение на участието си в класацията.
-
Какви са изискванията за кандидатстване в германските университети и университетите в Берлин?
-
Какви са възможностите за финансиране на обучението в Германия?
, съчетани този път с приема на Аспирин Протект като съдоразширяващ заради короната, й разказаха играта. А и друго си е да си си вкъщи затворен, а не в едно студентско стайче - хем по-голямо място имаш, хем не си сам, хем има кой да се погрижи за теб, да те подбере нещичко да хапнеш - аз се борех по този параграф с нея виртуално и съответно доста неуспешно, дни наред караше само на чай с мед. Не съм принципно майка-квачка, няма как с 3 деца да съм такава, те са свикнали да са самостоятелни, ама все пак ми беше адски криво, притеснено и мъчно..Топлеше ме само фактът, че е случила на приятели там - носеха й всичко нужно до вратата.
При масата, според мен, не ангажирам никого с мнението си, има винаги елементи, които са лесно преодолими, и такива, които представляват трудност, поради което за тях е нужна някаква стратегия и по-сериозна подготовка. Дъщеря ми примерно очаквано (предвид принципното й справяне с мат и добрата й пространствена ориентация от рисуването)нямаше никакви проблеми с математическата част, с графиките, с Schlauchfiguren и със задачата за концентрация. Прилично, след тренинг, се справи с тези за памет. И доста слабо с тези за четене с разбиране на текстове с много термини. Тук печеливша стратегия е вероятно четенето на текстове от списания с подобна терминология, а тя с глупавия си ход (следствие на твърде късната й ориенатция какво иска) да държи ТМС в 12 клас успоредно с подготовката за ДЗИ нямаше нужното време за такова четене. Сега, с опциите за два опита, ще е идея по-лесно на децата. В темата тогава бях коментирала, че от всякакви пробни варианти и упражнения си беше извадила значението на болестите (доста дълъг списък, не знам дали го пази, че да го споделЯ, едва ли). Някои изразиха мнение, че това едва ли е от помощ, понеже винаги има вариант да се паднат други заболявания. Но поне на нейния изпит се оказаха (тя сподели, аз няма как да знам) такива, които масово се въртят из вариантите за подготовка. Иначе точно в тази задача е най-добре да се активира въображението и да се свързва информацията като мини история. Примерно - господин Грюн (още млад и зелен) е само на 27 години, работи като градинар, изложен е често на слънце и може би затова се изостря проблемът му с очите.. Някакви такива историйки.
В другата задача за памет пак се разчита на въображение, човек трябва да си направи визуално асоциация с някаква фигура, примерно птица, чиято човка/опашка/глава е черна или корабче с черен илюминатор най-вдясно. Аз бях споделила тогава, че съм си луда за връзване и се бях забавлявала истински с една от пълните симулации в малките бели книжки( не за време и не наведнъж, разбира се), оприличих я на по-разчупен и забавен тест на МЕНСА. Крушата явно не пада по-далеч от дървото - и за мен в ролята на дърво лесни бяха баш същите елементи като за крушата..