🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 14 (05.12 - 12.12) 🐄

• 58 018
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 420
Винаги ми е интересно как хората заявяват, че са вярващи, но не спазват основни правила, не познават библията и, общо - взето, са на принципа "баба така ми каза". Не визирам никого лично, моля, не се обиждайте. За мен най-правилното в тази ситуация е да се каже: Ваня, благодарим ти, но вярата ни не ни позволява да се включим. Ние ще се помолим според християнските обичаи или нещо подобно.

Да кажат, ама като не знаят да се помолят по християнските обичаи? Дори и Киро за моя изненада се помоли и не се е тръшкал. Щото като се опъне някой "не е по канон", и Ваня като му отвърне - "ОК, кажи молитва и по канон", и ще стане "и аз не знам как е, ама и така не е".

# 421
  • Другата България
Понеже наистина стана тегаво тук, да напиша и в тази тема, написах и в другата - по инфо на Ралица Гошо е прибрал Кари, взел си я е, и се гледат. Heart
За който се интересува от друго, освен от това какво казала Ваня и дали то има почва у нас.

# 422
Радвам се за Жоро и за Кари. Кари ще се радва на добро отношение и грижа. А Георги ще бъде обичан и ще има верен другар.

# 423
Хайде сега, по-светци и от папата ще се издокарат скъпите фермери.
Аз съм православна християнка. Защо нямам проблем с визуализацията на Ванчето? Любо  молитва на черковнославянски ли иска? Колко от младите изобщо ще я разберат?
Всъщност запозната съм донякъде с рейки. Те не отричат никоя съществуваща религия. Даже поощряват всеки да си се моли към неговия си бог. Просто смятат, че визуализацията и медитацията помагат. И че колкото повече хора се молите, толкова повече ще сте чути.
Виж, православието е къде по-догматично и неприемащо във възгледите си.

# 424
  • при късмета
Понеже наистина стана тегаво тук, да напиша и в тази тема, написах и в другата - по инфо на Ралица Гошо е прибрал Кари, взел си я е, и се гледат. Heart
За който се интересува от друго, освен от това какво казала Ваня и дали то има почва у нас.
Това е много хубаво, радвам се, че кучето е при него. Не видяхме много от Мариан, може и той да е добър стопанин, но кучето определено се привърза към Жоро. Вчера беше много тъжен момент, като го чакаше и скимтеше, сигурно и самото куче му се зарадвало

# 425
Незнам какъв точно е проблема с молитвата на Ваня, но това което аз разбрах от нейните думи е, че ако всички насочат мислите си в една посока (оздравяването на Георги), то тя (молитвата) ще бъде много по силна и ще изпълни целта си.

# 426
Живка и вчера с шегичка.
Пламен: Как се пробват спагети?
Мартина: Изваждаш една спагета и започнаш да я спускаш, спускаш, спускаш... -  с жест към устата си.
Живка: Това не е Стефан, по-бързо ще стане!

Smiley Smile Smiley

# 427
Аз не съм, но семейството ми всички са протестанти. Молитвата на Ваня е доста сходна на начина, по който протестантите се молят за здравето на някого, особено при болест и инцидент. Изобщо не е в противоречие на Библията, а има много пасажи, които говорят за точно такъв вид молитва.

Не искам да плюя по Православието, но аз чувствам такава молитва много по-близко до себе си, отколкото нещо наизуст от книжчица с молитви.

# 428
Къде сте виждали "закрита" Ферма? В сънищата си може би. Да бяха им дали да играят шах или табла, че е малко по-безопасно, а и по една пижама, може би. И без това понадебеляха доста хора там, що да се мъчат да тичат и да скачат.
Явно за първи път гледате Фермата.Всички арени досега са били закрити с навес.Отворени,да! Но винаги е имало покрив
Писах "Ферма" не Арена. Един покрив нищо не струва. Какви икономии какви пет лева.
На сухо време Ваня също падна, и то не веднъж. И не само тя. Така че не е до покрива и до времето и до каските, а може би до килограмите и сланините и мускулите, кой колко е подготвен и подходящ, и ЕГН-то ако щете.

# 429
  • Sunshine state
Кириле, кога се регистрира и ти във форума да сипеш жлъч? До килограмите и ЕГН-то било.. 🤨🤦🏼♀

# 430
  • при късмета
Къде сте виждали "закрита" Ферма? В сънищата си може би. Да бяха им дали да играят шах или табла, че е малко по-безопасно, а и по една пижама, може би. И без това понадебеляха доста хора там, що да се мъчат да тичат и да скачат.
Явно за първи път гледате Фермата.Всички арени досега са били закрити с навес.Отворени,да! Но винаги е имало покрив
Писах "Ферма" не Арена. Един покрив нищо не струва. Какви икономии какви пет лева.
На сухо време Ваня също падна, и то не веднъж. И не само тя. Така че не е до покрива и до времето и до каските, а може би до килограмите и сланините и мускулите, кой колко е подготвен и подходящ, и ЕГН-то ако щете.
Само, че никой, освен теб не коментира закрита ферма и никой не е искал такова нещо, а закрита арена. Преди да влизаш с бутонките, дали е хубаво да се замислиш дали правиш разлика м/у смисъла на различни думички. Кви сланини, кви 5 лева, акъл се иска

# 431
Joy мда, закрита и климатизирана арена. И ако може и някой да ги държи за ръка докато минават по гредата. Не, че някои и от кревата не могат да паднат.... А други и на гредата пожар палят.

# 432
  • Стара Загора
Много неща бяха написани, но и аз да си изкажа възмущението от продукцията.  Много ми се иска някой да ги попита, няма ли професионалисти, които да забранят да се играят битки , когато вали проливен дъжд (виждаше се), теренът е разкалян и е хлъзгаво, всички греди, мостове, въжета да мокри и е опасно да се ходи по тях, а те са принудени да тичат за време, дръжките на брадвите са мокри и още и още...
   Недоумявам с какъв акъл решиха да проведат битките ?
   И защо го нямаше Андрей ? Или не е искал да се мокри, или е бил против ?
  P.S.  Георги се изпусна, защото ръката му се изплъзна, когато се опита да се хване на най-горната мокра греда.

# 433
Освен мокрите инструменти и самите дърва, които режеха с трионите  се клатеха, по думите на Иван от дъжда се били "развързали" (ако не се лъжа). Там също не ми се мисли какъв инцидент би могъл да се случи с тези тежки дървени трупи.

# 434
Между другото, аз все още искам Ваня да отиде на финал, защото си го заслужи след толкова обиди, дуели и риск да свърши в болница като Георги след две падания на арената. Но не й симпатизирам вече и се надявам да не спечели тя. След няколко победи на арената, тя изведнъж стана много самоуверена и започна да прозира от нея една надменност. Преди ми беше по-симпатична, когато беше по-скромна. До скоро я харесвах, но напоследък започна да не ми допада това, което виждам от нея.

Общи условия

Активация на акаунт