🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 14 (05.12 - 12.12) 🐄

• 57 837
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 900
Извинявам се за дългото писание!
Миналата Ферма едва я изгледах с потоците сълзи и драми. Казах си... може и да е последната гледана от мен! Покрай ковид ситуацията обаче пак седнахме пред екрана да гледаме. Гръмко начало, много силна реклама,изключително интересни участници при представянето. След няколко седмици обаче всичко се пропука  и след пукнатините започна не чупене, а направо сгромолясване. Сред сълзите на Теди,сред хилядното изпяване на „Облаче ми бяло” , сред молитвите преди вечеря започна голямото разделение. Лагери и сплетни, изплуваха характерите на участниците и се разбра, че този сезон кастинга и избора им е абсурден. Както и заглавието. Кой да се пробуди? Някой от участниците? Зрителите? Продукцията? Така и не разбрахме. По всичко изглежда,че финалистите се очертава да са Живка, Пламен, Мартина и Кирил. Кой да спечели се питаме? На територията на манастир  с гръмкото мото за пробуждане.
  Живка ще вземе парите и ще си отиде в Австрия, какво пробуди в себе си тя, реши да се връща със семейството си в България ли? Не, няма никакво намерение за връщане.     Мартина се е женила само за мъже,които не са българи. Достойна е да спечели формат,в който се говори само за българщина? Какво пробуди в себе си?
  Пламен се пробуди и стана религиозен ли? Единственият , който влезе с визитка за изпитващ съмнения в религията. А задявките с женена жена на територията на свято място!
  Кирил ли да спечели? Даже и името му като пиша ми се гади! Камо ли пък да спечели.
Честито! Гласувай народе!
  Сега се опитвам да извадя някаква поука или урок от тази ферма. Нещо ми засяда като буца на гърлото обаче. Няма забавление (нямааа  радооост,както би изпял Иван) и няма смях. Каква е причината за тоталния провал? Без съмнение, агресията,тормоза и липсата на безопасност на дуелите са водещи. Отговаря продукцията. За избора на тези участници също. Предаването се гледа (гледаше) извън страната,това не е тайна.  Затова и последните сезони изобилстваха от българи, живеещи навън. Печеливша тактика? Да. Определено! Трябваше ли обаче точно този сезон половината от участниците да са „пришълци”? Любо и синът му живеят заедно, синът не говори български. Защо, Любо? Нещо пробуди ли се в теб, ще го учиш ли вече да говори български? Спомена, че си се отричал в миналото, че си българин, не взимаш сънародници на работа, какво искаше да докажеш, мъжкарството ти ли? Не те разбрахме! Как може същества като Ивайло и Кирил да бъдат вкарани в такава обител?  Такива циници! Не можаха ли да намерят 20-на души като Виктор и Чавдар, пък дори и Цоньо с неговата доброта? Да съчетаят забава с морал! Интересни игри. Искахме смях,веселие, да дават повече боричкащите се кученца ! Не можаха ли да обяснят за манастира,за монашеството, за иконописи и прочее?  Щеше ли да е скучен формата? За доста зрители , да, определено! На мен лично, не. Не ме разбирайте погрешно, не съм хейтър, предаването ми беше любимо.  Жизненият ритъм на Фермата обаче е вече една права хоризонтална линия и писукащия тон се чува от мнозина,но не и от И/А. Това е логичният завършек след вторачването да се прави хляб и зрелища, да се продават подобрени алманаси всяка година и собственото производство буркани, колбаси и прочее. И/А са стигнали явно до генералното заключение за „матряла” .
Пускайте кученцата за пети финалист!

Харесва ми написаното.

# 901

Не,  не беше Владо гост звезда.Беше си пълноправен участник.Аз не чух някой да го представя,  като гост звезда,  или да бяха обявени някои привилегии за него като звезда.И други известни личности са влизали и са били със статута на редовни участници.
Да,  имаше гости звезди като Каролев,  Данчо Йовчев,  но те бяха със съвсем друг статут.Бяха за точно определено време вътре,  не ги номинираха,  не ходиха нито ратаи нито на дуели.И дума не може да става да се сравняват.
Това не е вярно. Известните личности, поканени от продукцията, дори и като редови участници, имат съвсем различни уговорки. Например - един съвсем редови участник, явил се на кастинги и избран, не получава хонорар, докато поканените известни личности получават и изобщо не се явяват на кастинги. Тоест те не минават през същия подбор като останалите. Да, гост звездите обикновено стоят кратко, докато Владо Николов остана по-дълго, но имаше различна позиция от тази на останалите.
Не се хаби.
Подминавай.
Като видиш този ник дори не чети какво пише, защото единствената цел е ирония или заяждане.

И в какво точно се състои заяждането? Всеки, който не е съгласен с твоето мнение, се заяжда?Е не може всички да мислят като теб.Освен това давам доводи и примери, а не голи думи.Нито съм обидил някой, както ти направи.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 16:06 от biglubo

# 902
Ще е интересно, ако някой е запознат да сподели монасите имат ли право на избор (би трябвало) или може да ги командироват от Синода?
Наистина, дали ИиА са направили проучване би ли имало желаещи за конкретно този манастир.
Защото Синода лесно би се съгласил да се облагородят вакъфски имоти, пък ето и дарения има.
Вакъфски имоти имат джамиите. В християнството са църковни имоти.

# 903
В последната битка на дуела на някой направи ли му впечатление, че Кирил трепереше и едва си поемаше дъх от умора, а Любо дори не се беше задъхал?
Оставам с впечатление за нещо задкулисно в последните събития. Децата ми се отказаха отдавна да гледат предаването /някъде между третия и четвъртия дуел на на Ванчето/. Аз все още гледам, но май тази година няма да гласувам. Един Пламен ми остана, не че е идеален, но ми изглежда най-истински, с възходите и паденията си.

Не гледах много внимателно Фермата 5, но мисля че там дуелът между Караиванов и Краси остави такова усещане. Ако Любо знае,  че Кирил се нуждае от тези пари като нищо да не се е напъвал особено. Това не отрича и качествата на Кирил де.

# 904
Има логика Любо да не се е напъвал, той наистина уважава Киро... колкото и да се чудя защо... Но пък Киро си е добър в тези фермерски работи, а Любо е по силовите битки, може би. Честно казано ми се щеше да го видим в истински силов дуел, ама така е като се пази до последно.

# 905
Ще е интересно, ако някой е запознат да сподели монасите имат ли право на избор (би трябвало) или може да ги командироват от Синода?
Наистина, дали ИиА са направили проучване би ли имало желаещи за конкретно този манастир.
Защото Синода лесно би се съгласил да се облагородят вакъфски имоти, пък ето и дарения има.
Вакъфски имоти имат джамиите. В християнството са църковни имоти.
Аз съм от селски произход и в моето село се ползва тази дума с това знание. Ти си права разбира се, коректно е църковен имот.

# 906
  • София
Цитат
Любо и синът му живеят заедно, синът не говори български. Защо, Любо? Нещо пробуди ли се в теб, ще го учиш ли вече да говори български?

Ето това ми направи много лошо впечатление и на мен. Баш за такива върви поговорката "Кога стана циганин, кога му почерня дупето". Големият американец, та чак детето му не говори майчиния му език, пък голямата гордост, че майка му била учителка по БЕЛ. Трябва да си изяде дипломата бабата от срам.

# 907
  • Варна
Любо си призна, че не е искал да работи с българи, в някакъв момент е искал да скъса с българският си произход. Явно има някаква причина. Жалко за него, разбира се, защото това вреди най-вече на него.
Няма как да надграждаш себе си, ако не знаеш кой си или ако се отричаш от произхода си.

# 908
Може би средата на детето е такава , че не е успял да го научи добре. Дъщеря му говори добре, явно и майка ѝ оказва влияние.
Каква е майката на синът му?

# 909
На мен пък тия патриотични игри са ми малко в повече. И от страна на участници и от страна на зрители. Каузата та  каузата! Ако ги бяха одобрили предния сезон или по-предния пак щяха да влязат в битка за сто хиляди.
   Защо на Любо дететоне говори български?Стига , хора!Това дете най- вероятно е родено там, живее и ходи на училище там. Сигурно говори български, но се притеснява пред камера. Мен това не ме дразни.Светът вече е едно голямо село и хората,живеещи навън ги приемам по същия начин,като тези,отишли в друг град.Някак си Любо ми остава повече положителен герой, отколкото отрицателен. Всъщност единственият черен образ от там ми е Киро.Тоя ако ще и в златна вода да се изкъпе,все тая.За мен той е лош човек,с грозна душа.
    Аз гледам с интерес формата и ако има още един сезон и него ще гледам.Не ми е важен само резултатът от битките,важни са ми хората,характерите.Защото такива има и в реалния живот.Гледам,цъкам, възмущавам се,правя си някакви изводи и така.Предпочитам го пред ББ ,ИГ и разни други.
   Харесва ми как Живка мисли и премисля всяка ситуация и има готов анализ.Та ако ще и заради стратегия да е.Какво лошо има в това,да има стратегия?
    Попрочитам едно друго във фейса.Хубаво е, че на Кирил дъщеря му сега е малка и сигурно няма самостоятелен достъп до соц. мрежи. Ние тук сме цвете , там как му сипват с големия черпак....
    Владо Николов  е на светлинни години от Кирил.На втория му трябват векове еволюция,за да стигне Владо.

# 910
Наистина ли снощи Иван и Андрей са анонсирали, че ще дават днес как Ваня медитира “по бозки”? Може и мъжът ми да се е пошегувал с мен, но заради думата “бозки” имам едно на ум, че може и да са го казали.

# 911
Наистина ли снощи Иван и Андрей са анонсирали, че ще дават днес как Ваня медитира “по бозки”? Може и мъжът ми да се е пошегувал с мен, но заради думата “бозки” имам едно на ум, че може и да са го казали.
Хич не е майтап

# 912
Казаха го с доволна усмивка.

# 913
  • sofia
Снощи заспах с кокошките и не съм гледала.... тия двамата са завършени идиоти! Егати речника дето имат в ефир.

# 914
  • Другата България
Скрит текст:
На мен пък тия патриотични игри са ми малко в повече. И от страна на участници и от страна на зрители. Каузата та  каузата! Ако ги бяха одобрили предния сезон или по-предния пак щяха да влязат в битка за сто хиляди.
   Защо на Любо дететоне говори български?Стига , хора!Това дете най- вероятно е родено там, живее и ходи на училище там. Сигурно говори български, но се притеснява пред камера. Мен това не ме дразни.Светът вече е едно голямо село и хората,живеещи навън ги приемам по същия начин,като тези,отишли в друг град.Някак си Любо ми остава повече положителен герой, отколкото отрицателен. Всъщност единственият черен образ от там ми е Киро.Тоя ако ще и в златна вода да се изкъпе,все тая.За мен той е лош човек,с грозна душа.
    Аз гледам с интерес формата и ако има още един сезон и него ще гледам.Не ми е важен само резултатът от битките,важни са ми хората,характерите.Защото такива има и в реалния живот.Гледам,цъкам, възмущавам се,правя си някакви изводи и така.Предпочитам го пред ББ ,ИГ и разни други.
   Харесва ми как Живка мисли и премисля всяка ситуация и има готов анализ.Та ако ще и заради стратегия да е.Какво лошо има в това,да има стратегия?
    Попрочитам едно друго във фейса.Хубаво е, че на Кирил дъщеря му сега е малка и сигурно няма самостоятелен достъп до соц. мрежи. Ние тук сме цвете , там как му сипват с големия черпак....
    Владо Николов  е на светлинни години от Кирил.На втория му трябват векове еволюция,за да стигне Владо.
Не ставаше въпрос за това. Остави манталитета и явното позьорство на Кирил, сравнени с искрената и човешка постъпка на Владо Николов.
Статутът на двамата в предаването беше и е различен, и много ясно го обясни Misterious_Former, който/която е участник именно от сезона, в който беше Владо Николов. Затова и той можеше да си позволи тогава да направи жеста към Яни, и това се обясни наистина ясно от нея, хайде да речем аз обяснявам лаишки.
Кирил няма как да не е знаел, че правилата на играта за редовните участници не позволяват това, което той искаше /евентуално/ да направи.

Общи условия

Активация на акаунт