🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 14 (05.12 - 12.12) 🐄

• 57 857
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 915
  • при късмета
Misterious_Former си мисля, че е участник в 4 сезон, а Владо Николов беше в 3

# 916
Наистина ли снощи Иван и Андрей са анонсирали, че ще дават днес как Ваня медитира “по бозки”? Може и мъжът ми да се е пошегувал с мен, но заради думата “бозки” имам едно на ум, че може и да са го казали.
Детето ме питаше какво означава "бозки". Joy Опосумите ги пропускам, но тя е чула. И се наложи да обяснявам.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 17:25 от cardhu

# 917
Наистина ли снощи Иван и Андрей са анонсирали, че ще дават днес как Ваня медитира “по бозки”? Може и мъжът ми да се е пошегувал с мен, но заради думата “бозки” имам едно на ум, че може и да са го казали.
Детето ме питааше какво означава "бозки". Joy Опосумите ги пропускам, но тя е чула. И се наложи да обяснявам.

Може да включат думата в някой Алманах тези два броя радетели на българщината.
Обаче колко показателно колко не им дреме за на Любо дарението, щом в същия епизод и тази медитация намесили.

# 918
  • Другата България
Misterious_Former си мисля, че е участник в 4 сезон, а Владо Николов беше в 3
Аз повече няма да коментирам това, най-вече заради самата потребителка.
Все пак тя пожела анонимност, а и казусът за мен е приключен.

Съсредоточавам се поне аз върху останалите дни с нашите герои, да видим какви ще ги сътворят те довечера и утре, и ще съм за Плмен в дуела.

# 919
На мен пък тия патриотични игри са ми малко в повече. И от страна на участници и от страна на зрители. Каузата та  каузата! Ако ги бяха одобрили предния сезон или по-предния пак щяха да влязат в битка за сто хиляди.

То това няма как и да е вярно, на кастинга изобщо не е ставало дума каква ще бъде "каузата" тази година, кой с какви мотиви е отишъл на този кастинг няма как да се знае, но със сигурност не е заради "ремонта" на манастира, защото най-малко е нямал представа, че това ще бъде.

Статутът на двамата в предаването беше и е различен, и много ясно го обясни Misterious_Former, който/която е участник именно от сезона, в който беше Владо Николов. Затова и той можеше да си позволи тогава да направи жеста към Яни, и това се обясни наистина ясно от нея, хайде да речем аз обяснявам лаишки.

Не мисля, че това е причината, поне официално статусът му не беше различен, сега прегледах някои "новини" от тогава, дори в тяхния си сайт пишат за "неочаквано решение", "благородна постъпка", едно изречение гласи "Неочаквано обаче Владо реши да напусне „Фермата“ и преотстъпи правото си за връщане във фермата на загубилия битката". Ясно е, че Владо Николов му е платено, плюс че договорката е била за този престой, но е видно, че не искат да го представят така, което означава, че не е бил и "специален" официално. Дефакто няма и голямо значение, смениха куп правила, обяснението би следвало да е, че и това са сменили, може да са го сменили именно след този случай, а може и никога да не е било възможно, но да е било използвано за претекст, смятайки, че после никой няма да се позове на него. Все тая, правилата в това шоу от доста време са като врата в полето...

# 920
  • Другата България
Е, затова хората сме различни, защото всеки може да "мисли" и "предполага" различни неща.

# 921
  • София
На сайта ladyzone са пуснали доста голям клип с неизлъчвани кадри. Има един разговор, който се е състоял след изиграването на традицията Бъдни вечер. Говорят си, спомнят си напусналите съфермери, споделят си разни случки и преживявания, смеят се. Е, много е хубаво и приятно! Защо това не е излъчвано? Защо излъчват само дрязгите, че и ги преповтарят и натъртват? Жалко.

# 922
  • Варна
Всъщност казаха "с бозки", може и "бозките" на кравата или на коза да са.

# 923
Детето ме питааше какво означава "бозки". Joy Опосумите ги пропускам, но тя е чула. И се наложи да обяснявам.

Може да включат думата в някой Алманах тези два броя радетели на българщината.
Обаче колко показателно колко не им дреме за на Любо дарението, щом в същия епизод и тази медитация намесили.
Joy Боже, не бях чувала тази дума сигурно повече от 20 г., наистина е за алманах, особено като въпрос с три възможни отговора. Joy Не знам тези двамцата как да ги нарека вече - джуджета им пасваше не само заради ръста, а и всякак, но вече ще търся нещо по-хард. Отвратително е дори като проява на дебелашки хумор това изказване. Оф, какво тежко пробуждане този сезон, ама за нас - публиката. Заспахме във Фермата, а се събудихме в Биг брадър от късния му период на гниене.

# 924
  • ВАРНА
На мен пък тия патриотични игри са ми малко в повече. И от страна на участници и от страна на зрители. Каузата та  каузата! Ако ги бяха одобрили предния сезон или по-предния пак щяха да влязат в битка за сто хиляди.
   Защо на Любо дететоне говори български?Стига , хора!Това дете най- вероятно е родено там, живее и ходи на училище там. Сигурно говори български, но се притеснява пред камера. Мен това не ме дразни.Светът вече е едно голямо село и хората,живеещи навън ги приемам по същия начин,като тези,отишли в друг град.Някак си Любо ми остава повече положителен герой, отколкото отрицателен. Всъщност единственият черен образ от там ми е Киро.Тоя ако ще и в златна вода да се изкъпе,все тая.За мен той е лош човек,с грозна душа.
    Аз гледам с интерес формата и ако има още един сезон и него ще гледам.Не ми е важен само резултатът от битките,важни са ми хората,характерите.Защото такива има и в реалния живот.Гледам,цъкам, възмущавам се,правя си някакви изводи и така.Предпочитам го пред ББ ,ИГ и разни други.
   Харесва ми как Живка мисли и премисля всяка ситуация и има готов анализ.Та ако ще и заради стратегия да е.Какво лошо има в това,да има стратегия?
    Попрочитам едно друго във фейса.Хубаво е, че на Кирил дъщеря му сега е малка и сигурно няма самостоятелен достъп до соц. мрежи. Ние тук сме цвете , там как му сипват с големия черпак....
    Владо Николов  е на светлинни години от Кирил.На втория му трябват векове еволюция,за да стигне Владо.

Детето се учи на език първо вкъщи. Аз съм проговорила първо на майчиния ми руски език. И досега го знам перфектно (говоримо) и не ми е проблем да общувам с останалата част от родата там. Всеки език е бгатство, не разбирам съзнателното желание да ощетиш детето си. Много хора в чужбина вкъщи си говорят на български, решение на родителите е дали ще учат децата си. Но имам и много приятели в Германия и САЩ, които нарочно не говорят вкъщи на роден език и чиито деца не могат да общуват с баба и дядо дори по Скайп ... Тъжно !

# 925
На сайта ladyzone са пуснали доста голям клип с неизлъчвани кадри. Има един разговор, който се е състоял след изиграването на традицията Бъдни вечер. Говорят си, спомнят си напусналите съфермери, споделят си разни случки и преживявания, смеят се. Е, много е хубаво и приятно! Защо това не е излъчвано? Защо излъчват само дрязгите, че и ги преповтарят и натъртват? Жалко.
Това е животът зад Фермата. Там е по- интересно

# 926
Близки в чужбина говорят с децата си на български. Децата заминаха след първи клас, т.е.българският им е първи език. Въпреки това помежду си двете деца говорят само на испански, понякога отвръщат и на родителите си на испански, защото по- бързо мислят на него. Отделно, въпреки, че разбират и говорят винаги се притесняват да ползват български език с роднини, което води до още повече грешки.
Но заключенията винаги са в ущърб на нехаресваните.

# 927
  • ВАРНА
Близки в чужбина говорят с децата си на български. Децата заминаха след първи клас, т.е.българският им е първи език. Въпреки това помежду си двете деца говорят само на испански, понякога отвръщат и на родителите си на испански, защото по- бързо мислят на него. Отделно, въпреки, че разбират и говорят винаги се притесняват да ползват български език с роднини, което води до още повече грешки.
Но заключенията винаги са в ущърб на нехаресваните.

Аз съм дошла в БГ на 3г. Както казах и досега знам говоримо на ниво 5,50 руски. Та не става въпрос за харесване и нехаресване. Начини има, стига да има желание. И не виня детето на Любо.

# 928
  • при късмета
В чужбина децата проговарят първо български, ако и двамата родители са българи. Ако единия е англоговорящ, другия българин, децата и в градина/училище контактуват само на английски, с българския ще е трудно. Трябва целенасочено да се учат, защото само единия родител го говори. С руски и български е много по-лесно, близки са езиците.
Семейството на сестра ми живеят в чужбина. Вкъщи говорят само на български. Децата на 7 и 5 години имат затруднения, родени са там. Говорят, даже се опитва да пише големия, но все пак имат затруднения.
Напълно обяснимо е за децата на Любо да не говорят добре и различно едно от друго.

# 929
Ок, защо решихте, че не знае български е въпросът тук.
Не дали, не колко, а че изобщо не знае.

Общи условия

Активация на акаунт