Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 327
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
От известно време ме мъчи един въпрос. Не искам интерпретации по темата, а наистина знаещи хора да пишат.
Живея на 5 км от Пловдив. Училището във въпросното село всяка година на НВО дава резултати сравними с елитни пловдивски училища. Следя го трета година. В клас са малко деца естествено, защото повечето учат в Пловдив. Паралелката е винаги една и не  са много деца. Даже е имало случаи 6 и 7 клас да са наедно.
Възможно ли е да се случва да се помага на въпросните около 12-15 деца по време на изпита? Някак ми се струва невъзможна успеваемост 100% за езикови гимназии, които са с най-високия бал в Пловдив. Още повече, че част от децата ги познавам и 6 години те не са били отличници. В седми клас рязко поумняват и изкарват брилянтни оценки без уроци.

# 106
Квесторите са външни за училището и не са преподаватели по БЕЛ и МАТ. За да има помощ, тя трябва да дойде от специалист по конкретния предмет. Да речем, че чисто хипотетично за математиката е възможно в известна степен. Но едва ли някой би продиктувал преразказите на всички.

# 107
  • София
На матурата има камери. Чиновете са подредени така че да се вижда всеки чин на камерата. Затова изглеждат малко странно в дъгички, когато дават записи.
Струва ми се, че ако има подсказване по време на матурата, лесно може да се хване.
Ама…

# 108
  • Пловдив
При нас също е натоварено доста, но явно това е съдбата на седмокласниците Simple Smile Новото от днес е, че освен стандартните домашни, които се дават, се добавят и 30 теста!?! по математика, които да решат до 19.12., защото на 20.12. им е класната работа. Просто винаги и по всяко време има нещо да се прави. Лудница Grin Уикендите са още по-натоварени. Броим дните до ваканцията Sunglasses
renydent, вероятно тези деца учат в по-спокойна атмосфера в училище. Не ги натискат по разни други предмети. Сигурно ходят и на уроци по математика и български допълнително и така успяват. Не е невъзможно.

# 109
  • Пловдив
Благодаря, Дидева. Чисто хипотетично с точките по бел също. Все пак тезата е 6. Останалите 59 могат да бъдат подпомогнати.
Много благодаря, изясни ми се ситуацията.
Ханна, и един мармот увива шоколада. Едната математичка е учителка от 3-4 години. Казвам го, защото работеше дълги години в счетоводната кантора, която обслужва моята и на мъжа ми фирмите. Уволниха я миналата година и сега е в Пловдивско училище. Както и да е не искам да навлизам в подробности. И както писах повечето деца ги познавам. Неамбициозни родители, също и такива деца. Тези ,които ходят на уроци ,учат в Пловдив. Явно в града е кофти преподаването.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 21:57 от renydent

# 110
Чисто хипотетично...59 точки от теста не стигат за
успеваемост 100% за езикови гимназии, които са с най-високия бал в Пловдив.

# 111
  • София
Аз мога да споделя какво се случва на 4-токласното НВО в дълбоката провинция (един малък град в северозападна Б-я, в близост до нашата вила).
Сеседското детенце най-чистосърдечно ми разказа като го попитах как е минала матурата, че са им били казали, който не знае нещо да попита квесторите и те ще помогнат. Квесторите са помогнали на целия клас, всъщност това, че всички деца са имали едни и същи отговори не е направило впечатление на никого..
Не съм сигурна дали не се случва нещо подобно и в 7. клас. Или поне докато е нямало камери е много вероятно да е имало “помощ от приятел”:). (“зубърчето на класа подсказва отговорите на останалите).

# 112
  • Пловдив
Не знам, но не ми се вярва да се подсказва на такъв изпит. И като са неамбициозни децата, защо им е да изкарват висок бал и да влизат в елитни училища, та после да им се разкаже играта?
Аз имам позната, която иска детето ѝ да влезе в гимназия от средно ниво, за да е отличничка без да учи и да има време да ходи на уроци по немски, химия и биология, за да учи медицина в Германия.
За четвъртокласниците съм склонна да вярвам, че им подсказват, за да има някакъв успех училището, но за НВО ... не мисля.

# 113
  • Пловдив
Не споря, че стигат. Все пак едва ли на преразказ имат 0 точки. Не мога да твърдя нещо, на което не съм свидетел. И все пак съмненията ми за сериозна помощ ги има. Но едни 70 - 80 точки спосойно могат да изкарат, а това гарантира приличен бал.

# 114
Оффф,от утре пак онлайн.Има болно дете с ковид в нашия клас.От това се опасявах да не са в карантина децата.Но да сме живи и здрави.И детето да се оправя бързо.То и тези тестовебс плюнка май за нищо не стават

# 115
В някои училища, че им подсказват малко на седмокласниците, им подсказват, но ключовото тук е "малко". Задачите по математика на мен може и да ми изглеждат лесни, но много голяма част от учителите, които не преподават по математика, не могат да се справят с тях. Да не говорим за втори модул. Същото се отнася и за БЕЛ. Аз не мога да направя безпогрешно първи модул и един физик, географ или какъвто там се случи да е квестор, също няма да може. После и преразказа. Та може и да подскажат малко, но само колкото да не е съвсем трагичен резултатът. За топ резултати си трябват знания и опит в справянето и с двата модула.

# 116
  • Пловдив
И съседния клас има болно дете и са в карантина. Не разбрах само дали  училищния тест е дал този резултат или детото си е било наистина болно от вкъщи.

# 117
  • Пловдив
Не искам да споря, както и писах не ми се интерпретира. Достатъчен ми беше отговора, че е възможно. А сметката е проста. Първи модул бел е 65 точки, ако не се лъжа. Без тезата стават59 . Е поне 15 -20 точки на преразказ ще хване. Стават 75. При бал 390-410 за прилична гимназия сметката е проста. Особено за хуманинарните където бел е по 3.

# 118
Погледнах пловдивските резултати от последното НВО.  В първите 30 има три селски училища. Едното е частно. Всички са с малък брой ученици. Само частното ( пет ученици) е със среден резултат над 60 точки по всеки от двата предмета.
Сметката е малко ...без кръчмаря.
Колкото и странно да звучи, безгрешна тестова част не е често явление. Дори на най-добрите им се случва да объркат поне един въпрос ( задача) от нея.

# 119
Рени, според мен има начин, да се подскаже и помогне, камерите не записват звук. Някой спомена че квесторите са от други училища, но нека не забравяме, че повечето се познават, достатъчно е да се разбере кои са, прави се уговорка и готово. Учителите по принцип са със няколко предмета. От тук нататък е достатъчно да се навържат нещата. Съмнявам се поредни години да има толкова знаещи деца, че всички да си изкарват приличен бал, Това че са на село, че са малко на брой деца в клас, не значи че няма и по - буйни, и непослушни, още повече че ги тресе и пубертета.

Общи условия

Активация на акаунт