Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 331
  • 775
  •   1
Отговори
# 120
  • Отвъд алеята зад шкафа
А квесторите каква мотивация имат да го правят и то с непознати деца?

# 121
По селата квесторите и консултантите се разменят- правят услуга на колеги, после пък колегите, които стават квестори при тях, връщат услугата. Целта е да нямат много двойки на изпита, че следват проверки.

# 122
В моя град примерно има две училища .Учителите се познават ,повечето са си приятели.На матурата се подсказва без проблем.Аз съм по млада и съм от тези които я правиха ,за това говоря от личен опит Simple Smile В големите градове ,може и да не е рака ,но в малките населени места всички се познават и си правят "услуги".
А квесторите каква мотивация имат да го правят и то с непознати деца?

# 123
И не само, може причината да е също така - за привличане на ученици, все пак директорът на училището получава определена сума за всяко записало се и учещо дете там. Ако няма определена бройка деца, училището ще го закрият, децата ще пътуват, а някои не могат да си го позволят. Другото е, че ако се пишат 2 - ки на килограм, това ще е мъка за един учител и директор, а точно в 7 клас, надали ще му се иска на някой, да се занимава с бумащина, а тя никак не е малко.

# 124
  • София
ra,чудесни новини.Другия път още да са по-добри.

Имам "6" по музиката, за Чайковски Smile

# 125
При нас една ефирност се разнася,отменени контролни,приказки и игри в час по география,история,ит...ще им го изкарат през носа после,амааааа.
Пропуснах род.среща,но ме задържаха в работата и изпуснах,дано по мат си вземе поука и да решават повече смислени задачи.
За подсказването на НВО,еми хич не ми се и коментира.Намирам го за пошло и подигравка,спрямо учениците.Еми не е хич лек труда,който полагат,искам честно и според възможностите си да се класира.

# 126
  • София
Бясна съм на госпожата по химия. Вчера първите 2 часа наборката е имала класно по БЕЛ (трудничко било, по формата на 1 модул, но текста с грешките бил дълъг и труден, тезата "нещо за Бръчков", ама не помнеше какво Scream ). Класното е било двата часа (блок). Трети час - химия, госпожата дала тест. На протесна на учениците, че няма право, имали са класно ей току-що свършило казала, че това е упражнение, не е тест. Упражнение, ама писмено, при това - 40 мин. Rage Уравнения, определения (какво е дисоциация, неутрализация, алкален елемент). Не знам какво да очаквам, не е като да не ги е учила, не е като да не е изравлявала уравнения, но каза, че била изморена и не помни какво е писала.

# 127
Моя приятелка, начален учител, е всяка година квестор. Винаги е в различно училище за всяко НВО. По математика на едно място, по БЕЛ на друго, следващата година на трето и четвърто. Вторият квестор в стаята не ѝ е колега и отново е различен. Само в нашето училище има около 100 учители. Като се сложат всички в общината, бройката изобщо не е малка и не, не се познават всички. Има го и друго, че ако си позволиш да помогнеш на децата в чуждото училище, където си квестор, ти косвено ощетяваш "своите" деца от твоето училище. Не мисля, че учителите искат да ги правят.

# 128
  • София
Моят пример беше за градче, в което има едно начално училище и една гимназия. Всички деца и учители и от двете училища се познават, много от тях са и роднини:). Има учители, които преподават по 3 предмета.

# 129
Въпросът беше дали има възможност да се подскаже. Да, има, но не навсякъде и не винаги е гарантирано. До последно не е сигурно. Но в селата с ромско и турско население много трудно се покрива минимумът според ДОИ. Разсипват ги от проверки, ако имат слаби резултати. Затова се търсят схеми. Учителите не са лоши, просто работят с деца, които в първи клас не могат да говорят български език. Полагат се неимоверни усилия да се ограмотят. В случая с цитираното пловдивско училище случаят явно не е такъв, резултатите са прекалено високи.

# 130
мандаринка, доколкото ми е известно няма право, но учителите винаги намират заобиколен път. Правят си каквото си искат. Как пък никога не проявяват малко човещина?

Вчера по изобразително правиха сурвакница. Мойта се сети да каже чак на лягане предишната вечер, че й трябват материали. Rolling Eyes То разни прежди, пуканки имахме, но клонки се наложи призори на разходката на кучето да ходя да търся като лудите.... Flushed

Натуся, браво за Чайковски!

# 131
Привет 💐
Ра, моля се за вас 🙏
Нинко, мисля ви, прегръдки 🤗
Честити да са и последните новоизлюпени тийнове 😜 Моята мома след малко повече от месец ще стане на 14 🤪 Миналата Коледа се опита да й дойде цикъл и после Тони каза за някаква бабина "рецепта" с прескачане на пръчки... Преди Великден пак се опита цикъла да дойде и аз наредих пръчките, скачА детето... И от тогава ни вест, ни кост 🤣🤣🤣
Тони, да не е рецепта за спиране това? 😜
Иначе се терзая за следващия етап на децата и втората смяна... Не искам втора смяна и туй то! За мен това е убийство на имунитета, желанието, времето на децата...
Давайте идеи за училища само първа смяна, моля 💐

# 132
Ами нашето беше години наред само първа смяна. От миналата година обаче, заради пустия му Ковид, направиха две смени. Уж да се поразредят децата. Миналата пролет много се притеснявах как ще им се отрази втора смяна, при условие, че никога в живота си не са били следобед на училище. На големия му е все тая. На набора обаче, изненадващо за мен, много му хареса да е втора смяна (и на мен ми харесваше навремето Simple Smile).

# 133
Първо да кажа едно голямо браво, на децата, че въпреки всичко, успяват да се справят блестящо.

irchick, спокойно, като му дойде времето ще тръгне, при вас явно има обратен ефект, при мойта, явно защото вече и беше дошло няколко пъти, и не се получи, явно се е метнала на мен. Я си спомни на теб кога ти дойде за първи път, имало ли е прескачане в този период. Чувала съм, че когато на майката и е дошло, тогава и на дъщерята и идва, при диването и дойде с няколко месеца по - късно от моя, но на същите години.

А сега за пореден път да се оплача, хич няма да ни бъде по Мат. на НВО, ако успее да докара и половината точки, ще съм най - щастливият родител на света.
Тая женица, с толкова опит, да не може да сметне текстова задача, която я е дала на децата вчера за домашна. То не е бъркане, то не е гледане на отговори, обяснения неадекватни, направо ужас, реве ми се. Писане, търкане, бърсане, и цялото това упражнение, няколко пъти, ако беше на ПО, и ми го разкажеше това, сигурно нямаше да повярвам че е толкова зле, но сега на ДО, го слушам и гледам, миии, не ми е О'к, после защо децата си помагали със фото мат, калкулатори и отговори от нета. Става на въпрос за задача 2, на стр. 95, на издателство Архимед. Уверих се защо смени издателството, та тя не може и да препише правилно примерните задачи които са в учебника. Ужасссс, мъка, мъкааа. Господ да ни е на помощ. Добре че записваме часовете, та ще ни останат горчиви спомени.

# 134
Благодаря на всички за позитивната енергия и мисъл. Не съм дългосрочен оптимист, но всяко отлагане  и забавяне е прекрасно. Днес като ходих за епикриза и за нова дата ми казаха, че са приятно изненадани, рядко виждат дори и минимален отговор на лечение при тази диагноза. Продължаваме същото лечение- преценява се, че щом върши работа, ще се продължава и след още 3 мес нов скенер и ново рестадиране. В сряда сме пак на вливане.
Вчера дребната имаше цял следобен онлайн извънкласни занимания и нищо не сме правили. В ранния следобед отиваме за бърз тест за олимпиадата утре. Казаха или съгласие за тестуване, или зелен сертификат  + декларация за наличието му.

Общи условия

Активация на акаунт