Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 333
  • 775
  •   1
Отговори
# 135
Ston, твоите момчета са спортисти, имат дисциплина и отговорност, които... У дома липсват 🥴
Моята вечер и да се случи да учи... Няма много ефект, тя е вече изморена и изнервена. А ако е до 19.30 на училище и се прибере в 20.30, докато вземе душ и вечеря... Най-много да почете книга или да позяпа в тв/телефон...
Ходи на волейбол 3 пъти седмично, ще възстановим и школа по език 2 пъти... И тя седмицата свърши. Т.е. И да стане в 8, да закуси, да поучи час време и трябва да се изнася по задачи... Следователно трябва да се жертва и съботата или неделята за помощ в седмицата, а ако тръгне по мачове през събота🤔
За мен това е изнасилване на имунитета и издръжливостта ✌️Егати и работния ден, егати и чудото

# 136
  • София
Привет 💐
Давайте идеи за училища само първа смяна, моля 💐
В София ли сте?Ако сте в южните квартали мога да кажа няколко.

# 137
Натуся, в София, да
Не сме в южните райони, но ако си заслужава и има транспорт бихме обмислили ✌️
Моля те, зарадвай ме ✌️
Черпавам домашна ракия 🤣🤣🤣

# 138
Е, irchick, на нас училището ни е на 2 минути пеша, а това си е фактор. На тренировки през топлите месеци ходи с колелото и стига за 5 минути. Пеша му е 10-15, което пак е нищо. Реално той време не губи в пътувания.
Относно дисциплината, май всичко си е до характер и темперамент. Големият е готов всичко да отлага до последния момент. Идея си нямам как изкарва хубави оценки. Той пък е сомнамбул. Последен ляга и първи става, когато ще ходи на фитнес.

# 139
ston, така го разбирам донякъде... Ама тук час време за път си е нормално и дори добре 🤕
Ако се съберат твоя сумнамбул и моята спяща красавица... Няма да си пречат изобщо 🤣🤣🤣
Тя ако не е спала 8.30 - 9 часа е... Като призрак около нас 😀

# 140
  • Mars Hotel

Имам "6" по музиката, за Чайковски Smile
Честито! Аз също имам 6 по музика, но на фолклорните обасти. Smiley

Днес  детето ми се примоли да не ходи на урок по БЕЛ. Имаше контролни всеки ден тази седмица, утре олимпиада, другата семица - класно и контролни. Ами разреших ѝ да си почине малко, то не се издържа.

# 141
Божеее, какво спане, какъв сомнамбул. Госпойцата като заспи - 12 часа поне ще спи, ако ще е будна, пак го откарва до ранни петли, от едната в другата крайност. Средно положение йок.

Браво на мезикалните успехи, поне на някои от вас да ви пишат 6- ци, девойката сама си ги изкарва, акъл вар, мързел вар, мерак йок, все и се спи, поне по Музика се справя без проблем.

# 142
  • София
Аз тогава да се похваля с 6 по изобразително изкуство - на Рубенс.

# 143
Най-хубаво е да има баланс и средно положение...ние сме в другата крайност - такова учене, четене, решаване на задачи пада, че ми се иска да не е така....сутрин още от 06,30 ч се започва до вечер до 22,00 ч. Казвам, че трябва да има спокойствие , да има социализация, а не постоянно да решава задачи, чете уроци, презентации...че и очите трябва да се пазят....но никой не слуша...направо се изпада в педантичност....и затова казвам, че и тази крайност не е добре..../ иска да влезе в желаната паралелка-ок, хубаво е да имаш амбиции, но когато минаваш  до крайности, също смятам, че не е добре....не знам и се моля да не се разболее до м.юли..../
Вие впрочем планувате ли някаква почивка лятото или ви е още рано?

# 144
  • София
Едва минаха 3-4 дни и хайде пак вкъщи. Имаме болно дете в класа и господинът е карантиниран до края на следващата седмица. За съжаление изпускаме олимпиада утре. Не че се канехме да чукнем 100точки, ама все пак...И по този повод взе да ме тресе нервата дали няма да му се случи същото преди други олимпиади или състезания или не дай си Боже преди НВО 😕

Голяма прегръдка за Ра! Стискам палци все така да върви!

# 145
  • София
Вие поне шестици сте изкарали, ама при нас не винаги родителското творчество е така добре оценено. По време на ДО имаха да рисуват икона. Моята беше подкарала св.св.Кирил и Методий, та опна една отворена книга пред тях, едни коси, едни бради, аз малко се понамесих да оправим плащовете и ги догодихме горе-долу. Ама една майка ми разправя - прибираме се и заварваме синковецът да рисува Иисус. А на другия ден урок по мат, не пипнал домашното, но имало срок за иконата до намсиколко часа да се прати. Баща му се развикал и го натирил да решава задачи, той щял да го довърши тоя Иисус. Е, така го довършил, че госпожата му шибнала една четворка. И майката вика - ами той ММ най-добре рисува от трима ни, добре, че аз не се пробвах, 2 щеше да има детето Joy

# 146
The onle one, браво и на теб, дано все така да ги вадиш.
мандаринка, голямо творчество, голямо чудо е паднало и при вас, ама туй с др. мама, изтрепа рибата. Аз също съм схваната в това отношение, но за прекопирване съм първа, единствено последната рисунка и я направих добре, беше с молив, после трябваше да я мине с боички, но на едно място не е минала както трябва ( не е фатално ), но само там и каза учителката да го пооправи.

Ариана, много лошо, преди няколко дни някой писа че и при тях има. Ми не е добре това, дано децата се оправят, възстановяването е по - бавен процес, но не е непреодолимо.

Нашите, поради намалелите бройки на заболеваемост за 14 дни, ги връщат ПО, с опцията че който иска ДО, трябва в Понеделник да иде родител и да попълни един куп бумащина, а тези които ще минат ПО и са получили някакви устройства и технически средства да ги върнат, нашите са си лични, и не ме касае. Обаче сега се чудим дали да си продължи ДО, или да иде ПО, плюсовете и минусите са на кантар, до Неделя ще го мислим. Хич не ми се ще на този етап, на това време, и при тези обстоятелства да я пускам. Има нужда да е сред други деца, на жив контакт, но като знам какви са, и че на втория - третия ден може и болна да се върне. Ще го мислим.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 19:17 от Тони ♒🍀

# 147
Вие пак добре сте се справили. Аз и щерката правихме колективна домашна по физика и имаме 3. Домашната беше 5 отворени въпроса и 5 задачи. Писала щерката домашната , но две от задачите не успяла да реши и ѝ помогнах. Проверих и останалото, което беше направила сама - всичко вярно, само на единият отворен въпрос не бях сигурна, ама викам "Пращай". Като дойде оценката, бях меко казано шокирана.
Следващата домашна - схема с ток и изчисления. Детето пак не може да се справи. Викам на баща ѝ, да помогне, поне той е завършил Електротехникум. Гледа той схемата, реши задачата, но нещо не беше сигурен. Снима и праща на наша приятелка - учителка по физика да потвърди решението. Тук оценка нямаме още. 😆

# 148
Пуснахме бърз тест за зелен сертификат, извадихме го. С него утре ще иде на олимпиадата. Г-жата каза да попълним декларацията като за тръгване на училище, но в нея няма опция като за нашия случай. Опциите са- съгласни за тестуване- не, не сме, имаме документ за преболедуване, антитела, ваксина- нищо от това детето няма.
Написах декларация в свободен текст, че има зелен сертификат на база бърз антигенен тест с дата днешна. Дано не е препъни камък. Изпринтих и пратената декларация, попълних я, писах не навсякъде, където не се отнасяше за конкретния случай и допълних, че имаме тест и двудневен зелен сертификат. Ще ги носи и двете, което им се хареса.
Днес ходих на книжното изложение, купих й Робърт Луис Стивънсън, няколко новели събрани в едно издание. Изчете за д-р Джекил и мистър Хайд и се почувства разочарована. Според мен очакването й беше за криминална история. Купих и книга игра първата българска държава и предложих купената за общо четене книга на Иван Хаджийски. Имахме двата тома, първият давах на някой, не ми върна и сега остана само вторият, та попълвам загуби.
Засега не съм рисувала и писала домашно, но де що е време напред, може и на мен да ми се отвори работа. По физика и математика работи с баща си, обяснява, решават, преговарят. По химия, биология и география заедно двете, в друго не се бъркам. Брат й помага тук там по ИТ.

# 149
  • София
Това с невръщането на книгите е много неприятно. Имах случай с позната. В заведение, където можеш да оставиш една книга и да върнеш друга, си беше намерила собствената книга. А тя пореден том от колекция. Дала я и не й я върнали, а тя се ядосвала, че й е съсипана колекцията. Така се радваше, че ди я намерила.

Аз напоследък минах на електронни книги. Вкъщи всеки харесва нещо различно и не се чете два пъти една книга. Та електронните са ми супер. Не плащам нищо. Качвам 300 книги на устройството и тъй. Е новите не винаги има. Ама братушките и тях пускат ако съм много на зор.

Но отидох на панаира на книгата. Да видя някаква учебна литература ако има. Явно не ми беше ден за книги. Нищо не ми хвана погледа. То и тези издателства ги нямаше. Купих някакви боклучки за подаръци. Взех едно рекламно календарче, че как на олимпиада без календарче.
И другата седмица ще ходя на избререте българското. Поне да заредя с гащи и чорапи. Че там няма електронни и безплатни. А наборът си расте. Миналият месец изпратих една торба с чорапи на баба му, че е с по-малък крак (35-38).
Наборът вече носи 42-43 номер. Та  сегашните оставя на мен и отива да се бори за чорапи в групата с брат си и баща си. Като гледам мъжът ми как си защитава чорапите, малкото няма никакъв шанс.

Общи условия

Активация на акаунт