Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 338
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
ra2, дано благоволи да ти я върне.

Валя, та значи казваш бой за чорапи ааа,
ние нямаме такъв проблем, мойто тези които вече не ги харесва и са здрави, отиват при баба и, другите не оцеляват дълго време, също като обувките, ааа, и не само, дрехите и бельото са същата работа, амии, накратко, при нея няма нищо което да издържи повече от месец, наши запазени или нови дрехи и чорапи не ги иска, много рядко ще вземе ако е често ново и неползвано.

Книга не съм купуваля от години, тя чете на телефона, иска на хартиен носител, да бъде на английски, но тук при нас трудно ще се намери, изобщо ако има, затова когато има възможност, ще идем при съседите, дано там да изнамерим нещо което ще и хареса и да и го купя.

# 151
  • Майничка
Тони, ако ходите до Пловдив, в Ориндж и Хеликон има книги на английски. Има и една хоби книжарничка в пресечка на Главната, започва от чешмичката до големия Хеликон и на ъгъла е Pizza lab - там също има книги на чужди езици.

# 152
  • Пловдив
Като сме на тема книги.Ако някой харесва исторически романи Филипа Грегъри е невероятна. Изчела съм всичко от нея -предимно английска история е. А и един пловдивски автор да похваля, който промени възгледите ми за нашата история насадени ми от комунизма. Токораз Исто е псевдонима му. Идва от Този ,който разказва истории. Поредиците му са завладяващи.
И по темата-девойката я чакат 80 задачи до четвъртък и 4 отговора на лит въпрос до сряда. Отделно другите предмети. Ха познайте кой ще помага  по литература.

# 153
Нито помня кога, нито на кого е давана, може и да не съм я давала аз, а баща ми- шанс за връщане просто няма. И аз почетох книги в интернет, ама друго е да си четеш хартиена книга. Чета и се чувствам като наркоман- не ми се отлепя. Рядко си позволявам да отделя време и затова като почна, няма откъсване. То и затова избягвам, де. Син ми си купи поредицата на Емил Минчев за детектива върколак Бънк Ромеро. Една колежка ме беше светнала за тия книжки и ги бях заела от нея. Купувам и една поредица стари книжки "таласъмия"- български фантастични разкази, пълни със самовили и змейове и нито един трол, джудже и елф. За 2 седм. кеф докато изчета, а после къде ще ги складирам ще мисля. От няколко изложения гледам какво правят бабите и дядовците - ровят в кашоните с намаленията. Почнах и аз и установих, че има чудесни попадения- удар в напълно празното- неизвестни имена и заглавия, но почти нямам разочарование. Така хем за по-малко пари купувам повече четива, хем се запознавам с повече автори и различни жанрове, хем ако не уцеля, не ме е яд че съм дала много пари. Едно време в работата на майка ми имаха нещо като обмен на книги- който каквото не харесва, го мятал на една камара и който искал го взимал. Оттам е носила чудесни книги. Та не харесано от някого си не значи, че не става.
Рени, ще потърся споменатия автор, ако кажеш и едно заглавие?
Валя , че тази година ще има ли изложение? Мислех, че заради короната са го отменили и въобще нищо не съм проверявала. Кога и къде ще е, отпреди съм почитател и купувам бельо от определени производители на изложението. Гащите ни се окъсаха 2 год без изложение! Резервите се изчерпаха! Laughing Пак ли в Универсиада?
Днес задачите на олимпиадата били неочаквани и с много неприятни числа. На предходни олимпиади нямало от такъв тип? На подготовката им за олимпиадата г-жата също не давала подобни?  Нашата решавала, две задачи смята че е работила правилно, но дали са й верни сметките, е доста съмнително. Третата била съвсем омотана, работила нещо, но най-вероятно не много. Какви са впечатленията на други олимпийчета от днес?

# 154
  • Майничка
Ra, ние също често уважаваме антикварните кашони. Понякога купуваме и книги, които имаме, но в момента са на недостъпно място.🙂

# 155
"Българското..." мина вече през нас - накупих отново цял плик с чорапи , разбира се и с коледни мотиви
Относно книгите , обичам и чета вечер предимно преди лягане, но само на хартия...някак си така съм свикнала и електронно не ми харесват

# 156
  • Пловдив
Ра, поредицата "Ятаган и меч".

# 157
Моята девойка не беше никак словоохотлива, след олимпиадата днес. Успях да разбера, че едната задача била с два аквариума с форма на паралелепипеди, които се изпразват с различна скорост. Търси се кога в единия ще има два пъти повече вода от другия. Имало доста трудна, според нея, изчислителна задача и още една с триъгълници. Не са им дали да си вземат условията. Жалко, можеше да ги погледнем.

# 158
  • Mars Hotel
Какви са впечатленията на други олимпийчета от днес?
Моята също каза, че са били трудни задачите. Не е сигурна колко и какво е направила. Здраве да е!

# 159
Моята не ходи. Достатъчно се бъхти 5 дни в седмицата, че сега и още половин ден да се напряга.
Можеше нешо в учебно време да измислят, да слеят 3, 4 часа, знам ли.
Имало карантинран седми клас, не са ни писали в школо.
И някои учители отсъстват.
Бог да ни пази!

# 160
gargamela, голямо благодарско за инфото, тази седмица която ще почне може и да отскочим, ако ли не следващата, срещу коледа, така ще може да си избере нещо по свой вкус, пък ще и стане като коледно - новогодишен подарък.
Гащите ги споменахте, та се сетих преди около месец, една жена, продавачка от тези магазинчета, тип китайски, немски стоки, познаваме се от предишното и място където пак беше продавачка, та влезнахме с диването да видим какво ново има, и стана нещо на въпрос за гащите, и ми казва - оооо, ти не знаеш циганите как купуват, всеки ден идват и взимат по няколко чифта, аз седя, гледам, слушам и се чудя защо, като я попитах, дали не е защото ги препродават, тя ми отвръща - какво, нищо подобно, идват, взимат си, приберат се, и после вместо да си ги перат, те ги хвърляот и слагат новият чифт, те самите си ми казаха. Та като облещих очи, като взеха да ми се въртят в кръг, чак щях да падна. Пък вие сте взели да се вайкате че ви се късат и нямало базари, я идете в левчето и си купете 30 / 31 ката, и си ги сменяйте всеки ден, за какво ви е да ги перете и да ви се късат.

renydent, много домашни, много нещо, тез вашите нещо са полудели, за сметка на нашите.

blueeyes, дано се оправи детето бързо.

Момичета шегата настрана, ама я кажете, дайте съвет, дятето не и се ходи ПО, аз също много - много не искам да я пускам, обачееее, ако не иде, трябва да попълня заявление до 30 дни за ОРЕС, въпросът ми е, ще трябва ли да нося някакъв документ по здравословни причини, тъй като информацията е само за заявленията, без да е уточнено за други документи, и дали също така ще стане ако е телково решение на майка ми. Четох в разни заявление, и това за, до 30 дни не е споменато за член от семейството, а в другото което е за по - дългия период, си пише ако е за член от семейството. Другото което се сетих е, да питам директорката, тогава ще трябва да е или по телефона или да си определим среща, а с нея не ми се ще да имам досег. В началото ми отказа, а днес разбрах, че мин. година е дала разрешение на някои деца. Та като гледам, за едни може, за други не, ще почне да мрънка, как тази година е важна, и т. н., алата - балата, една камара приказки, които не ми се слушат.

Ставам да пълня едни чушки, рецептата от книжка, маминка я видя, реши че иска аз да и я направя, сега ще ги пълня, и на фурната, дано станат вкусни, че много ми прилица на мексиканска щуротия.

# 161
  • София
И според моята са били гадни задачите. Първата с аквариумите е омотана. Уж другите две ги решила
 Но като я знам как смята...
Нищо де, тук следващите кръгове не са цел. Идеята беше да иде и порешава под напрежение.

# 162
  • София
Как триъгълници, бе хора? Някой взел ли е вече геометрията?
Никак не разбирам даването да задачи на невзет материал. Какво си мерим сега, школите ли???

# 163
Триъгълник се изучава далеч преди седми клас. Напълно възможно е да има геометрична задача, свързана с триъгълници, без да е включен материал от учебната програма за седми клас.

# 164
И при на с 3-та задача е била правоъгълен триъгълник трябва да знае формули за лице и да може да пресметне съотношение,което са го взели в 6клас. С госпожата се упражняваха всеки ден след часовете Simple Smile Много е доволен решил си е всичко .

Общи условия

Активация на акаунт