Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 343
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Моят син каза, че били нестандартни и не са решавали такива задачи в училище. Не били много трудни според него. Първата, за басейните, я е решил вярно. Спомняше си условието и му я проверих вкъщи. Втората е била с повече сметки. Трябвало многочлен да се разложи на множители и да се приложи формулата за съкратено умножение. В третата е трябвало да начертаят координатна система, да обозначат няколко точки и да докажат, че се получава равнобедрен триъгълник като свържат три от точките. Това е било първата подточка. Имало и още две подточки на трета задача, но не ги беше запомнил.

# 166
  • София
Ако е лице - ОК. Аз първосигнално като чуя триъгълник и 7 клас си мисля за еднаквост на триъгълници 😁. Ще чакам да ги публикуват...

# 167
  • Пловдив
Тони, по принцип за 30 дни ОРЕС се иска заболяване на детето или член на семейството. Друг е въпросът ,че щерката беше така и не съм представяла медицинско, а изтъкнах като основателна причина пътуване с междуградски транспорт и риска по време на пандемия. Светна ме зам. директорката. Реално  девойката е с атопичен дерматит от бебе и при по дълго стоене с маска пламва в ситен обрив като шарка, но естествено аз документ нямам.  Иначе щях да я пусна ОРЕС по желание и да спирам когато реша.
Изобщо не смятам момента подходящ за присъствено обучение, особено като видях тестуването. Миналата година тя беше ОРЕС почти цялата година. От началото на учебната година до миналия понеделник също. Самата тя иска много да е присъствено, защото изпуска купона. Пуснах я сега, надявам се да удържим до Коледа ,пък след ваканцията .... каквото  Омикрон каже.

# 168
Рени, благодаря за отговора, значи ще трябва да го мисля в Понеделник на момента, на нас училището ни е на крачково растояние, и няма нужда от рейс, този вариант отпада от раз, освен да я питам аз таз шефка, дали ще ми даде опция до края на годината, и чак за НВО - то да иде. Оффф, аман от тез глупости, махнаха тестването с плюене, спаднала бройката под 250, хайде връщайте се присъствено. А като знам че от Понеделник какъв ужас ще е, и началото на новата година, хич не ми се ще. А като ни дойде на гости Омикрон, хептен ще го закъсаме. Ще се пробвам, нищо не ми пречи, ако стане, стане, ако ли не, здраве да е.

# 169
Моето каза, че задачите днес били лесни и всичко е решил. Така като каже... реалността обикновено е друга:) Те здачите на общинския кръг са различни в различните училища/общини, нали така беше? Защото не каза нищо за басейни, те не са стигнали и до тези задачи.
Мързелуваме днес. Искам ваканция, но преди това има да се отметнат няколко контролни. Иначе разписа няколко 6 и на ПО, което ме обнадеждава, че все пак си учи и по време на ДО.

# 170
  • Пловдив
Моята каза, че не решила всичко, но била доволна от себе си Sunglasses Дали ще мине на следващия кръг не е ясно. Далеч по-вълнуващо ѝ беше, че след олимпиадата ходила в Ориндж за поредната манга. И понеже вече си има солидна колекция, пък и за Коледа ще получи доста, основно гледа клипчета за организация на манга колекции. Малка ѝ е вече етажерката, та ще се поръчва пак нещо от Икеа.

# 171
поправям се - задачата не била с басейни, а с резервоари

# 172
  • Пловдив
Рени, благодаря за отговора, значи ще трябва да го мисля в Понеделник на момента, на нас училището ни е на крачково растояние, и няма нужда от рейс, този вариант отпада от раз, освен да я питам аз таз шефка, дали ще ми даде опция до края на годината, и чак за НВО - то да иде. Оффф, аман от тез глупости, махнаха тестването с плюене, спаднала бройката под 250, хайде връщайте се присъствено. А като знам че от Понеделник какъв ужас ще е, и началото на новата година, хич не ми се ще. А като ни дойде на гости Омикрон, хептен ще го закъсаме. Ще се пробвам, нищо не ми пречи, ако стане, стане, ако ли не, здраве да е.
Тони, директорката няма право да ти откаже ОРЕС по желание. На сайта на училището трябва да има качена декларацията за обезпечаване с техника/че имате устройства, че гарантираш,че детето ще се включва редовно и тн/ . Освен нея ти трябва и една такава  https://www.ekzarhantim1.com/wp-content/uploads/2021/09/%D0%B7%D … D0%BD%D0%B8-4.pdf
Тази е за ОРЕС до края не епидемиологичната обстановка. И би трябвало да има още една, която е до края на учебната година.
документите съм ги подавала и онлайн-на пощата на училището и в деловодството миналата година. Не съм имала никакъв проблем, не ми се е налагала среща с директор. Редовно включваха детето ,макар да моменти да беше само тя. Доволна съм от ОРЕС в нашето училище.

# 173
  • Майничка
Заявлението за ОРЕС по желание се пуска до диретора, а той е длъжен да го отнесе към РИО, който е решаващият орган.

# 174
Олимпиадата по математика при нас ще е следващия петък. Учителката му го питала дали няма да се запише. Отказал, въпреки че щяла да пише шестици за добро представяне.

# 175
Малееее, Рени, не думай, к нашта не ти пожелавам среща, камо ли разговор да водиш, от девет кладенеца вода да замъкнеш, ако е решила да откаже, ще го направи, тук са защитниците на ПО, ако миналата година си гледала, малкия спретнат протест пред едното училище, там беше и този по География на нашите, ако не бяха те, изобщо нямаше да минем на ДО, тук явно се имат за неприкосновени. Отвори сайта на нашето училище, ще видиш едни префърцунини подкани, колко сме модернизирани, но в действителност е точно обратното.
Тази седмица питах зам. класната, дали може по мейл да се праща, отговора беше не, нямало такава опция, лично и на място. До тук с предложенията. Ще отида на вясто, а утре може и да звънна на таз, да си определим среща, да видим дали ще иска.

Гери, права си, но в действителност може след мен да го метне в кошчето.

Пепи, само да си се оплакала от дятето, веж как те радва, уж мързелувал, ама тоз резултат не е от мързелуване. Ся да го почерпиш, заслужи си я почерпката. Вие не сте стигнали, а ние ще сме на капитал, а след него на смеси и сплави, и третия час на тякакви обобщения на уравненията, още 3 -4 уч. часа и ще им трясне конторлната.

# 176
  • Майничка
Тони, принтираш заявлението в два екземпляра и си искаш входящ номер върху него. Ако не се навият и ти дадат листче -  прикачаш го към твоя екземпляр.

# 177
Гери и това ще пробвам, ако реши да ми откаже. Аз мислех че съм сова, ама и ти не се даваш, гледам стоиш си до късничко. На диването като и споменах че ще ходим за книга, и очите му светнаха, дано има такива които да и харесат. Не я разбирам таз работа аз, и туй то. БЕ зле, АЕ добре, почвам да се чудя, дали да не и пускам разни училищни канали на АЕ, барем понаучи нещичко, и мързела да се изпари.

От една седмица и казвам че е време за гостито, ама тя все не ме слуша, та вчера сутринта и пристигнаха, и за да не остана по - назад, да вземат и при мен да дойдат, разлика около час - два, ама щастие. Предния път, пък бяхме на обратно, да се смея ли, да плача ли. И е същата като мен, откъдето и да мине, каквото и да прави, чупва, бута, блъска се, удря се, седи на стола и нищо не прави, а нещата покрай нея падат сами, има леки болки покрай яйчниците, но пък с едно бузколизинче нещата се оправят. Искаше бретон, получи го, сега не си го харесва, добре че дължината на косата си харесва.

# 178
  • София
Ох, на мен ми се получава малко като монолог с вас, за което горещо се извинявам. Защото току ви изпусна и после превъртам 5-6 страници по диагонал.

Ханна, нямате ли някое другарче с което да си менкате манга. Че те тези книжки се четат за 1 час пък цената им доколкото помня е от 30-40лв. нагоре. Щерката докато беше в този период си беше намерила един съученик, с който си менкаха (и двамата уважаваха книгите и ги пазеха). Но пак натрупа завидна библиотека, която сега не поглежда вече, но тогава се кефеше на стройните поредици. Кога ли ще ми каже да ги продавам в OLX  Joy

Малко съм го неглижирала младежа. За добро или зло вече не знам. Понякога ми се струва, че ако по-малко му дишам във врата се амбицира повече. Но пък се налага явно тайничко да следя ситуацията, че иначе се отнася.

Вчера в 10:20 сутринта ме пита: "Защо госпожата в курса по БЕЛ не пуска линк за онлайн среща?". Курса е от 10:45 и го питам по кое време горе долу го прави, защото има и друга група от 8:30 до 10:30. А той се почесва и казва, че от рано пускала линковете, но може би ще са присъствено ... май било споменато нещо такова, но не бил сигурен Head Band На пожар го карам да се облича и да си стегне нещата, ММ е изритан да изкарва колата от гаража. Аз изчаквам да свърши курса до 10:30 и звъня на учителката и естествено ми казват, че са присъствено. Като пристигнал с 10 мин. закъснение му казала, че може да изкара много добър резултат на НВО-то ако не заспи на него Joy Той беше искрено развеселен, а мен много ме кефи тази госпожа, която хем ги нахоква, хем по такъв начин, че да не се стресират. Все пак профилактично се обадих и на тази по МАТ за днес.

# 179
  • София
Момичета,
Имам спомен , че е коментирано и преди, но не мога да го открия.
Моята щерка тотално прекали с използването на таблета. Сраснала се е с него и това й пречи не само на подготовката по БЕЛ и математика, а и като цяло вреди на учебния процес. Започнала е да ме лъже, че само си седи до нея и го ползва като получи съобщение…Да, ама не.
Постоянно валят клипчета и сторита от инстаграм и снапчат, безумни чатове, тъпотии…
Кажете ми какво мога да направя, за да не може да влиза в инстаграм повече от 30 мин. дневно? Снапчатът мисля да го изтрия, но тя е много хитра и ще намери начин да го инсталира отново. Искам да й наложа генерални забрани със заключване/блокиране на приложения в таблета, но не ми е ясно как да стане, така че да не си “върне нещата”. Също и достъп до определени сайтове като НМ, Zara, Pull and Bear…
Ще съм благодарна на всякакви идеи за контрол. Таблетът е Ipad. Смартфон умишлено не сме й купили и за неин ужас си ходи с обикновена нокийка…

Общи условия

Активация на акаунт