Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 348
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
Моито и днес не успя да излезе, а искаше - прави презентация по География, след това ходи да търси и купува лампички за класната стая и накрая имаше пробен тест по БЕЛ от госпожата му + преразказ и то времето мина...

И ако мога малко спам - Renident - от няколко месеца моето си е навило на пръста, че иска да става зъболекар/ от къде това желание нямам идея , аз имам две фобии и едната е от посещението при стоматолог , просто съм патологичен случай/ и  сега иска да записва парелка с Биология след 7 клас и това е някаква фиксидея - въпроса ми е ако е твое близко дете би ли го подкрепила или би се опитала да го разубедиш в друга посока  - благодаря предварително за отговора ти.

Аз пак да питам как се справят вашите деца с текстовите задачи - много тегаво при нас , а и на мен не са ми любими -  да обърнем по-специално внимание на нещо?
P.S . Днес най-накрая украсих вкъщи и вече ухае на Коледа...

# 196
  • Пловдив
Gorg0nzola, ако решите да продавате нещо от колекцията - свиркай Simple Smile Моята иска да притежава, не я устройва само да ги чете. Да си ги пренарежда на рафтовете, подрежда, да слага разни фигурки, човечета, щуротии, .. предполагам, че ти е познато Grinning
Днес имаше пробен по математика. Резултатите - другата седмица, но беше доволна.
Ще си разменят ли децата подаръци в училище?

# 197
Да ще си разменят нещо дребно. На дъщеря ми се е паднало момче и сега съм в чужденка, какво да купим на 13 годишен юноша. Ще съм благодарна за идеи.

# 198
И в нашият клас ще си разменят подаръци с условието да бъдат на коледна тема. На щерката ѝ се паднало момче. Дъщеря ми е избрала да подари от Милка комплектите с чаша и лакомства.
Иначе за момче става ваучер от компютърен магазин, все ще го оползотвори за нови слушалки, мишка или игра.

# 199
  • Пловдив
elf575,няма нищо по-хубаво от това да искаш нещо със сигурност, да не се колебаеш и да не се чудиш. Ако това е желанието, то непременно ще се случи. Аз лично съм от хората, които оставят детето да реши. Естествено, ако решението е безумно леко побутвам от ляво и от дясно ,за да вкарам в правия път, но решение не давам. Всички колеги се чудят защо при наличие на клиника, дъщеря ми не завърши стоматология. От всяко дърво свирка не става. Тя винаги е смятала, че не помагам на хората ,а им причинявам болка. Не може да работиш нещо, което не обичаш. Работата трябва да те удоволетворява, да те прави щастлив. В крайна сметка това е била моята мечта, тя е осъществила нейната и не виждам защо трябва да прехвърлям моите мечти и амбиции върху децата си. В момента тя управлява фондове за милиони лири и се чувства щастлива от това. Не разбирам как тези цифри я правят щастлива ,както и тя не разбира как един зъб ме прави щастлива. Та краткия отговор е -не бих се намесила. Все пак тя не иска да става певица, и ти да виждаш ,че пее фалшиво. Е, в такъв момент бих се намесила. Няма да те лъжа, ученето е тежко и много, и завинаги. Тежко е за жена, която все пак има и семейни задължения, но не е невъзможно. Много учене, много труд, много безсъние и много отговорност, но си струва. сбъднатата мечта. Не бих насърчила децата си, но ако поискат не бих ги спряла.
Сега ми напомняш една случка, която преобърна живота ми. Преди много години, каката беше на около 10 год/сега е на 30/,постоянно давах пари да една организация за сираци. Един ден дамата ,която събираше парите ме покани на коледен бал и ме попита "Др.... ,вие имате ли деца?" Тогава тя ми каза  "Това ,че давате пари за сираците е чудесно, но аз когато и да дойда вие сте в кабинета. А вашето дете няма ли нужда от вас?" След този ден намалих работния ден от 12 на 8 часа. Ако сега трябва да избирам, бих избрала отново тази професия.

# 200
При нас идея си нямаме дали ще си разменят, по - скоро мсля че не, миналата година също не си разменяха, пък и да решат да го направят, надали ще им позволят, освен ако не е скришно.
Решихк да поговоря с едната учителка, тази която си я харесвам, по ИИ и ТП, питах я жената за това заявление, отговора и беше - някакви нови са, не били като тези до сега, имало няколко майки,които са писали децата до края на този месец, можело за няколко дни, или за цял месец. Заявленията и разпоредбата били излезнали в петък, затова не е имало възможност да се попълват, и го оставили за понеделник. Утре рано - рано, с песен и бодра крачка отивам, пък каквото стане, поне ще взема кактуси на мойта мама, цъфтящи, селектирани някакви били. Та ще има поне един доволен при нас, само като чу че ще получи такова хубаво нещо, и усмивката и радоста веднага се появиха на лицето и.

И задачи гледам обсъдихте, ние ще си ги гледаме в нета, поне има доста, а дивачето какво ще разбере от там, идея си нямам, но поне ще е много по добре.

# 201
  • Майничка
Gabidi, зависи от бюджета - ваучер от "На тъмно", чаша със забавен надпис и чорапи с откачен принт, тениска с надпис, ако си имат някакъв "лаф", ако си пада по коли - ключодържател с лого и т.н.

# 202
И нашите ще си разменят символични подаръци.Класната им е предложила този вариант ,като е казала,че може и да не ги върнат след ваканцията в клас и по този начин поне малко да се забавляват заедно,пък и ще им е спомен.Почерпка няма да има,забранено било.
За ФВС-салон има,но за малките ученици,нашите в студ и сняг са на двора,ако вали дъжд са в някоя класна стая,съответно не носи екип и резервни маратонки.Дразнещо е,то не бяха ремонти,чудесии и накрая едно голямо нищо.
Текстовите задачи ги започват от утре на уроците,а на мен никога не са ми били от любимите😒.(виждам доста информация и решения в нета,дано са ни от полза).

# 203
Добро утро!

При нас ще си разменят подаръци, но символични. Всяка година се организират, дори и миналата година успяха, въпреки че бяха онлайн. Срещнаха се навън и си ги размениха. Подаряват си коледни елфчета, шапка и ръкавици, коледни чорапи, коледна книга, чаша и т.н. Миналата година купувах за една девойка, фенка на Хари Потър, комплект чаша и тефтер с Хари Потър.
Тази година съм поръчала комплект коледна чаша и касичка пак за една от девойките. Само дано успее да дойде подаръкът, че нещо ми зацикли поръчката.
Нашите като гледам текстовите задачи ще ги почнат след Нова година. Сега са на модулни уравнения, после контролно ще правят и то дойде ваканцията.
По БЕЛ както не бяха правили преразкази, сега правиха 2 за една седмица. Явно си имат някакъв план госпожите ни, дано е успешен, че най-вече на тях разчитам. В къщи не остава време за допълнителни занимания, на школа и учител не ходи.
Хубав ден.

# 204
Момичета, къде ги гледате текстовите задачи в нета, бихте ли подсказали, моля?

# 205
При нас ще има размяна на подаръци и пак сме с девойка... Ще подари сребърна верижка с висулка, освен ако девойката не спомене друго.
Но със среброто винаги сме имали успех ✌️
Миналата година трябваше на младеж да подарява и с подсказка от майката го зарадвахме с голяма подложка за мишка, която беше на супер оферта в Озон 😉
Г-жата по БЕЛ продължава с голямата секира да кълца, на класното има 5 🥴 (до другите 5ци) Г-жата от школата пак иска да види защо така... Обикновено не е много съгласна с оценките... А щерката доста се обезкуражава
Допълвам: по ФУЧ БЕЛ, което е при друг учител има само 6ци

# 206
Набора е в карантина заради болно дете от класа.Тази сутрин в групата на майките пишат че и 3_4още деца им е зле.Дано се опазим че много сложно става.Ако детето е под карантина неможе да го прегледа лекар.Трябвало да вика бърза помощ.Хора мога ли да отегля това което подписах,че съм сагласна да тестват детето.Не несъм  вече съгласна,тестовете са недостоверни.И искам домашно обочение .Как се гипсирах че набора каза че го боли глава.Оф сори ама нещо се издухах.Бъдете здрави всички

# 207
  • София
Irchick, дай идея от къде купувате сребърни бижута. Вече два пъти купувам сребърни обеци на щерката от Бижу Бригите и ушите й се възпаляват.Sad А сега е поръчала за подарък мънички топчета и не знам къде да ги търся. Идеята за верижка с висулка е страхотна. Ще я подхвърля на нашия батко - той ще подарява на момиче. Книга също е добър вариант.

# 208
  • София
И нашите ще си подаряват подаръци. Паднало ни се е момче. Нямам никаква представа какво да купя. Мислех за весела тениска, но не знам колко е високо това дете, не съм го виждала.
Ние ще имаме контролно по химия. Учебникът ни не се появи от никъде и сега детето ще учи от електронния. Чудя се дали да поръчам нов учебник или да изчакам, ако се случи чудо и се появи от някъде. Ох и тази химия.

# 209
Рени, дано ваксината пази.
Сутринта от вайбър на наборката изтече информация, че и другият 7 клас е под карантина, т. Е 2 от 3.
Вчера братчето й вдигна температура, а той е ОРЕС. Нямаше други симптоми. Снощи му правихме тест близалка, а днес сутринта със слюнка. Отрицателни. Но тези със слюнката са наистина доста..... как да кажа..... Лигави, не знам в училищна среда как става.....
Така, и преди минути мейл от училището на наборката, че днес 2 деца дали двойно положителен тест, и че тестването ще става вече и в четвъртък.
И тогава вече се ядосах и и върнах учтив мейл с въпрос има ли в момента карантинирани класове, защото аз не съм длъжна да се информирам от вайбър чатове между деца.... ОТНОСНО случаите от днес питам ще ни кажат ли от кои класове са, ако се потвърдят лабораторно.
Иначе приветствам да се тества 2 пъти, както и да тестват и ваксинираните.
Значи аз и детето и въобще семейството сме поели риска да го бодем фвуфазово, а сега държавата или в нашия случай училището да пести на мой гръб. Откъде накъде?
За Коледната размяна на подаръци взех ваучер от книжарница, коледният дух ми се губи за нещо по оригинално.
Нямат ограничение за парите и реших да е 30 лева. По 10 лева ще съберем и за кошница за класната.

Общи условия

Активация на акаунт