Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 350
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
Skiorche, моята дъщеря също имаше проблеми с фалшивите сребърни бижута.
Препоръчвам ти всичко от този сайт- сребърни, български и ръчна изработка.

https://www.godesgifts.com/?fbclid=IwAR3pFroniJgak-LuZudUWgjFYsk … NIpsJkVKQLI63uwZE

Тези има дъщеря ми

# 211
Момичета, някой случайно да разполага с "Тестове за проверка и оценка по география и икономика за 7 клас" на изд.Педагог. Ако може да ми снима теста за Европа - население, политическа карта и стопанство.
Предварително благодаря, ако някоя мама се отзове!

# 212
Аз пак да питам как се справят вашите деца с текстовите задачи - много тегаво при нас , а и на мен не са ми любими -  да обърнем по-специално внимание на нещо?
Моето дете се справя доста добре с текстовите задачи, понеже както казва тя, от малка я карам да ходи на олимпиади. Сега задачите дето ги решават съм я учила да ги решава в 4 клас (тренирахме за математическите състезания).

В класа ѝ ще се разменят подаръчета, струващи не повече от 15 лв. Тя и другите, които са онлайн, няма да участват.

# 213
  • София

Ако детето е под карантина неможе да го прегледа лекар.Трябвало да вика бърза помощ.Хора мога ли да отегля това което подписах,че съм сагласна да тестват детето.
Дано не се налага, но по принцип детето може да бъде прегледано, ако е в карантина. Звъните в РЗИ и искате "зелен коридор" за да идете на преглед/изследване. Те трябва да имат информация къде може да го направите.
Относно оттеглянето на съгласие - нямам информация как се постъпва, но със сигурност можеш да оттеглиш или да подадеш искане за дистанционно обучение.

# 214
Момичета, какви са тез работи, още не тръгнаха децата ви ПО, и една по една взехте да съобщавате за болни деца, ма тва е направо ужасно, толкова малки, а през какво трябва да преминат.Дано го изкарат леко и безпроблемно, а останалите да не са го прихванали.

Изтрих си част от поста, не ми се щеше да коригирам, нито пък да обяснявам някои неща, и също така да се стигне до евентуален спор, ще уважа мнението на Дидева, и ще го оставя в този вид.

Радост, може да я оттеглиш, само ще трябва да говориш с класната ви, и да я уведомиш. Когато и се обадиш, попитай я дали ще трябва да попълниш нова, за това че искаш да се обучава от вкъщи.
При нас отпадна всичко поради ниския брой, и затова ги викат задължително ПО, все едно че няма нищо, както преди тази напаст.

Този път ептен се олях, но поне да си кажа, че мойто пак се прибра разочаровано, пак изцепките по Мат., взели капитал, писали 2 точки, 1 - та с 4 - ри подточки, а 2 - та формули, задачи кратки и с малко поправки, общо 3 - ри на брой, а за д. р. само две задачи, никакъв преговор, никакво затвърждаване, малко задачи за упражняване, аман значи. В четвъртък преговор и в петък контролна. Отличника на класа и казва, че текстовите задачи не ги разбира, и че му са трудни, а другите какво да кажат. Аз казвам едно голямо аман.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 00:10 от Тони ♒🍀

# 215
Отдавна се каня да го напиша, но все отлагам. Може би е добре да спестиш някои епитети, когато коментираш учителите или ръководството на училището. И тук, и евентуално в разговорите с детето, ако ги използваш и тогава.

# 216
Днес почнахме първото вливане от втория цикъл химиотерапия. За всеобща приятна изненада, резултатът от скенера е такъв, какъвто е. Даже в главата на поне един от онколозите започва да се върти мисълта за възможно оперативно лечение. Дето е казала Рени- кефят се и се радват на резултата. Друго си е като видиш нещо да се случва положително, да си свършил работа с хубав резутат.
В момента имало две карантинирани деца, от ДО?? Щото ставало дума да отидат присъствено за класното по БЕЛ и г-жата им го отложила по тази причина. Утре я викат за тест по английски, след часовете. ДО учат 13 деца от всички паралеки 7 клас, та не знам как ще е. За тестуване декларация не съм подписала. Вероятно без тест.
За олимпиадата в неделята имахме зелен сертификат от бърз антигенен, написах една декларация в свободен тескт, че имаме такъв и попълних една разпечатана, като на съгласие за тестване отпред написах по едно голямо НЕ. На мястото за наличие на сертификат въобще нямаше опция от бърз антигенен тест, а само преболедуване, ваксинация, антитела. Задрасках ги всичките и добавих бързия тест. Декларацията в свободен текст не са взели, взели са одрасканата, по калъпа. Тя въобще не отговаряше на нашия случай.

# 217
ra, дано нещата се развият благоприятно 🤞🍀🙏

Ох, ние ги мъчим текстовите задачи. Наборката няма логическо мислене и е голям зор. Тази вечер ужасно се изнервих и пуснах високоговорителя.

# 218
  • Пловдив
ra2 ,много добри новини. По Коледа стават чудеса!
На девойката носа тече като водопад. Чак ме е яд, че я пуснах за 5 дена присъствено. Още 3 деца в класа са болни. Никой не е казал да са с ковид, та се надявам да е само настинка. Все пак не всичко е ковид. Днес инхалации си е правила два пъти, стеримар, ксилогел, низита ,че носа й се протри. Сега като се прибрах донесох и синулан ,да се надявам утре да намалее.

# 219
Класното по БЕЛ е минало горе-долу добре днес, според младежа. Надявал се на петица. А, дано, на пет и аз ще се радвам. Той повече и не е изкарвал на класни по БЕЛ. Доста трудно тестове дава учителката им.
Пресрещнал си е здраво и палеца на крака днес в залата. Сега куцука из къщи, когато му се наложи да стане от компютъра.
 Утре има контролно по география. Да не се притеснявам, всичко си знаел. Само малко столиците не можел да запомни, но иначе всичко друго знаел.

# 220
  • непостоянно
Ра2, от сърце ви пожелавам благоприятно развитие 🍀

# 221
ra2, чудесни новини, много се радвам, както и мамите във форума, има надежда, вярвай, ще се случи чудото и нещата ще потръгнат, няма да спрем да стискаме палци.

Рени, викаш пет дена и вече болна, та то ся имало някакъв грип пак, така дочух. Дано се оправи скорострелно.

Излезнахме за химикали след училище, по едно време се прокашля, питам я да не се разболява, а тя веднага преди да довърша ми вика, не бе мамо, просто нещо се задавих, а аз - не ми заприлича на задавяне, а тя - ми то от няколко дена е така. Ееее, викам, ти един дъждовен ден се случи да има и да отидеш на училище присъствено, и веднага с леко прокашляне, пък после ми разправяш че било задавяне. Та дано не се разболее, и без това тези дни го дават валежно. Днес на това време, единият прозорец бил постоянно отворен, вторият затворен, а третият от време на време го отваряли, за капак учителката по физическо ги накарала да скачат и бягат на място, в класната стая. То бива - бива, ама чак пък толкоз, където стоят и учат, те прахоляк да вдигат и да го дишат после, а и стаята не е нещо кой знае колко голяма. Като бяха всички ДО, разбирам, вероятноста е голяма да се включи някой, за да види как протичат часовете, ами сега, няма кой да я изненада, можеше да измисли нещо по въпроса, толкова занимания има. В салона не ги водела, нареждането било такова, а аз за такова нареждане от по - горна инстанция не съм чула да има, явно директорката може би е казала така, знае ли човек.

# 222
  • София
Рени, нали твоето детенце беше със синузит? Направо ѝ съчувствам! Аз си работя от дома, децата този път са все още здрави, но само от факта че простирах на балкона без да сложа лента на синусите, сега пак съм в криза.

Подаръци ще си разменят. Нашето дете искало някаква Funko Pop фигурка, която е изчерпана в Озон (те си правят списък с желания като в детската градина Joy), но сина ми не може да му го каже, защото така детето щяло да разбере кой ще му подарява.

Пробутах ПИ и се оглеждам за още. Нали ви писах, че класното по БЕЛ ще е във формата на НВО и моят сега искал да се упражнява. Не му пука за НВО-то (поне за сега), но се е спекъл от амбиция да се покаже пред класа. Много ми е шашашо детето - преговаря "Една българка" и отворил карта на България и ми обяснява как вече всичко разбрал - ето тук при Козлодуй били преминали, после по този път близо до Враца... Ето къщата музей на баба Илийца, ето манастира, ето гората, значи някъде тук била преминала Искъра ... все едно урок по география учи.
А ММ е от дунавски град до Козлодуй. Поне 3 пъти годишно минаваме с кола по маршрута и аз като латерна навивам всеки път: "Ето пътя на Ботев, ето вижте горе кръста в Балкана, ето Черепишкия манастир, вижте Искъра колко е бурен и пълноводен...", но и двете деца са със слушалки и най-много голямата като я питам кой град е това, минавайки покрай Враца, да каже: "Нещо с В беше... Варна?" Joy Та докато сам не поиска човек, насила знания не могат да се налеят/

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 10:07 от Gorg0nzola

# 223
  • Пловдив
Да, със синузит е. Тече тоя нос …. Затова като ми кажат, че детето е само със сопол ми иде да ги избия.

# 224
Рени не ги убивай, че ептен без народ ще остане таз държава. Синузита е много гаден, и да го излекуваш мисля че ще е за кратко. Майка ми си има такъв, когато не я боли главата от него, е добре, обаче почне ли трудно минава, сега носи и тече, тя не усеща, и когато успея да я видя, като и кажа да се забърше ми вика, какво да бърша, нищо нямам, пък аз и казвам че има, просто не го усеща как се стича, като вода е. Чувала съм за разни бабишки рецепти, но доколко са ефикасни не зная. А и ти сигурно си пробвала.
Тъкмо като се съмна почна да вали сняг, и си казах че може да натрупа малко, но уви, пак го обърна на дъжд.

Общи условия

Активация на акаунт