Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 352
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
Gorgonzola, вие и "Една българка" ли минахте вече? Нашите още влачат "Немили-недраги".
Младежът приключи с училище за тази седмица. Личният му даде три дена болничен заради палеца. В същото време се оказа, че в петък трябва да е в спортната медицина във Варна за някакви физиологични изследвания. И аз не разбрах по телефона за какво точно става въпрос, но от федерацията пратили някакъв поименен списък и трябва да ходи. Интересно е, че прегледът ще трябва да си го платят, а кога и  как, и дали ще им възстановят парите за него, не ми стана ясно. Както и да е. Скипва и в петък училище. Следващите три дни обаче ще се включва онлайн в някои часове.

# 226
  • Пловдив
В нашия клас деца не останали. Още 3 болни и един контактен на сестра си. Ми те в клас остават 12 деца от 22.

# 227
  • в очите на дъщеря ми
ra слънцето изгрява, много се радвам за Вас!
Прекрасната се отчита  с 6 по история и биология и 3 по информационни.....според приятелката и таблицата, която направили, "много приличала на истинската"..... Sweat Smile Sweat Smile
Не съм чула да си разменят подаръци и май няма болни деца.....въобще идилия....

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 15:07 от Мамзел Нитуш

# 228
  • София
ra2, дано все така да продължава напредъка по лечението и добрите новини!
Днес са правили контролно по Мат.Едната текстова задача я омазал (според него), решавал до последно, дано поне другите са верни . Беше доста нещастен ( на вайбър), чак ми дожаля за тревогите му, че ще има 5.
Класното по БЕЛ беше вчера. На неговата група се паднала тезата за "пролетариата " от Немили-недраги, писал нещо, ама  даже не помнел анализа за тази част.
Явно предколедно ще ни зарадват учителите с оценките. Joy
Утре имат контролно по руски.
В четвъртък поправка по химия, там изкара 5, защото не чете какъв е въпроса. Пише молекулна маса - той изчислява атомна. Еййй .. това невнимание / не дочитане ще му изяде главата.
Остава за другата седмица биология и рисуване.
И при нас ще си разменят подаръци до 15 лв. Ние сме на същото момиче от миналата година:) Миналата горна и подарихме красива играчка за елхата - балерина, от тези по-скъпите. Беше й много харесала. Тази ще трябва да мъдри друго, че не върви пак същото да и подарява.Heart Eyes
За моя радост при нас болни деца няма.

# 229
  • Mars Hotel
Днес са правили класно по БЕЛ. Било е формат като на НВО, с тест и теза. Каза, че е доволна от себе си.

На 23.12 ще празнуват Коледа и няма да учат. Казали са им "ако искат, да донесат подарък за някого". Rolling Eyes И какво правим, ако някое дете остане без подарък, а друго получи 5? Много тъпо.

# 230
  • София
При нас за 23.12 има насрочено класно по БЕЛ. 😀

Днес има контролно по български. Едвам го накарах да направи от интернет 2-3 теста да се упражни нещо.

Ra2, все хубави да са новините и занапред!

# 231
  • София
Gorgonzola, вие и "Една българка" ли минахте вече?
Ами той ми беше казал, че в класното, което ще е формат НВО щяло да има доста въпроси от "Една българка" и аз предположих, че са приключили. Сега като погледнах в Школо, вижам поне още 4 урока върху това произведение + отговор на нравствен въпрос. За моя радост видях, че по БЕ още не са почнали съставно сказуемо, защото това бяха грешните отговори в ПИ, който показа Светлица. Той ми се оправда, че не са го взели, но аз не му повярвах Blush

О, и са им казали да си носят черни химикалки за класното. Съвсем го удариха на достоверност или пък подготвят родителите от сега да се запасят с черни химикалки, че миналата година преди изпита се бяха изчерпали по книжарниците Simple Smile

# 232
  • Пловдив
Класното по бел ще е отговор на литературен въпрос. Подозирам ,че учителката ще направи като миналата година. Класното беше преразказ и едно контролно по български върху материала от целия срок. Утре пак контролно по география. Поне проекти няма като миналата година. Досега само един по география за Испания.

# 233
Нашите днес по АЕ е трябвало да правят, но нали са със заместващ учител, та не са го правили, цял час играли на телефоните, от днес започнали и ще откарат така докато се върне редовната учителка, нямало да взимат уроци до тогава, просто прекрасно. Пяк ще остане половината учебник невзет. Да видим дали утре или в петък ще правят по История.

# 234
  • София
При нас по география правиха проекти по двойки на страните от Европа - всеки за различна държава. Беше им дал съдържание към което да се придържат. После ги представяха онлайн.  Било е интересно за децата.
Сега по история ще правят вестник от Възраждането в часа - рисунки, мото, статии, карикатури . На мен ми звучи интересно и забавно , но младежа нещо мрънка, че било тъпо. Ще пише и оценки на всяка група (4-5 деца).

# 235
Благодаря на всички за добрата мисъл към нас. Да избутаме още 3 цикъла ХТ и предстои нов скенер, според който ще се реши как ще е нататък. Появява се някаква плаха идея за възможна операция, ако дръпне още.
Днес докато  трая вливането мъж ми джитка на телефона, време да върви, и намери някъде, че на част от училищата задачата със степените била подадена със сгрешено условие. Степента била неправилно записана още в условието, а детето се тръшкаше, че му излиза чудовищно число и не може да бъде решена вярно.
ДНес ПО са правили класно по БЕЛ, на ДО е дала да пишат отговор на нравствен въпрос. Тоя за пръв път го чувам и идея нямам какво е. И тя също. Писала си там каквото й хрумнало, пък дали е така или не, не се знае. Класно щели да правят отделно, та не е класно за тях това, ако и да искала да й пратят творбите накрая.
Помня преди 2 години на баткото искаха черна химикалка за матурата в 12 клас. Сега е обратното ли? Седми с черно?
Обидена е на г-жата по химия, присъственият клас мълчал като пънове, тя искала да отговори и не й дали думата. Тази е заместник, титулярката не е на работа.

# 236
Да, едната задаче е била с грешно условие. По някое време (около втория час) е влезнал учител по математика ѝ я е поправил. Моята дъщеря се е чудела защо нещо не става задачата, а то защо било...

Вчера попаднах да случшам малко от урока по химия и в края на часа госпожата им беше недоволна от учениците и изброи 5 деца, които да присъстват в нейните часове. Останалите с поведението си пречели и каквото искали такова да правели. Тя не ги иска в часовете си. По мнение на дъщеря ми е изброила само децата, които участват в часа. Тя като е ДО и малко обидно ѝ стана, но разбира госпожата си.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 17:56 от Vyara D

# 237
На изпитите пишат само с черен химикал. По-добре се вижда след сканиране на работите.
Моите и двамата пишат основно с черен химикал. Предпочитат го и купувам основно такива.

# 238
  • Пловдив
Е, как пък няма изпит, олимпиада, състезание или класно без грешка?
Е, не знам колко трябва да си ...,да не си провериш задачите. Ами реши ги бе. Ами дай ги на двама колеги да ги проверят, като толкова не те бива. Наистина ми писна от нашето образование. Не помня по мое време да е имало грешна задача на олимпиада. Ходех и по химия и по математика винаги.
Vyara D ,това ми е любимо просто. Не са й виновни децата. Учителката не я бива, ако ставаше поне малко щеше да намери начин. Нагледах се на различно държание на децата миналата година. Дотолкова различно, че не можеш да ги познаеш. И най-странното е, че децата обожават най-строгите си учители. Явно има защо. А те знаят как.
Не мога да разбера и как обикновено училище в Пловдив може да осигури синхронно обучение на всяко дете, независимо дали е ОРЕС, с ковид или просто е болно, а уж елитни и добри училища не съумяват. Защо? Какво им липсва ? Компютър? Камера ? Какво? Толкова пари се наляха. Ако толкова нямат родителите ще го купят. Купували сме шкафчета, гардероби, латекс, оборудване за физкултурния салон и компютър ще купим. Ама желания няма как да купим. И после искат да уважаваме учителите. Еми съжалявам, аз УЧИТЕЛИТЕ ги уважавам. Но тези сега ,които мислят, че са учители, защото заемат такова работно място по трудов договор няма как да имат моето уважение. Работил 30 години като счетоводител и сега преподава математика на 7 клас ?!? Дали може и знае. Реторични са ми въпросите. Но много се ядосвам на такива "учители".

# 239
Здравейте,

Дали някой може да помогне с написана учебна тетрадка по физика на издателство Klett? Simple Smile

Можем да помогнем с написана по история учебна тетрадка.

Общи условия

Активация на акаунт