Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 360
  • 775
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Решенията по физика, химия и математика ги има в domashno.bg. Иска абонамент, но беше нещо поносимо от рода на 20 лв/годишно. Гледайте ги внимателно задачите, че има грешки тук-там. Иначе нашите учители проявяват творчество и дават задачи извън помагалата.

# 241
Renident, благодаря за споделеното. Определено когато имаш желание и стремеж за нещо не трябва да се правят спънки.
И при нас ще си разменят подаръци  - ние ще трябва да подаряваме на момче до 15 лв. моля ако някой вече е избрал подарък да сподели - направо не знам към какво да се насоча. В Юск има едни коледни сувенири около 7,50 лв , но друго не се сещам , може би коледна чаша?
Нашето класно по БЕЛ ще в два дни - първия ден в 2 часа ще се пише преразказа и на следващия ден теста ще се решава.

# 242
Вяра, пак при вас някой е коригирал задачата, макар и по време на олимпиадата. При нас нищо, едва днес прочетохме, че нещо не е наред още по условие.
Мадам, на булвест сме по физика.

# 243
Преди малко се прибрахме с мойта, обаче докато се прибирахме взе да ми разказва това което не успя преди това, и като почна, прозорците отворени, третия час почнал, мойта седяла с едно от момичетата, а пред тях други две, както слушали урока, и изведнъж това до мойта казва - нещо ми капна на главата, да не би да взе и вътре да вали, мойта и другите две, взели че се разкикотили, и да и казват, как така ще ти капне нещо, че даже и да вали. Да погледнали якето и било мокро, погледнали нагоре, оказало се че тавана прокапал. Учителката им казала да се преместят, на междучасието леличката уж минала и обрала гьолчето, обаче като се върнали в стаята, отново се образувало. На мойта и викам, не се учудвай утре като идеш там, и нея да я няма, каквато е кекава, нищо чудно сутринта да се събуди болна. Дори не са си направили труда поне една кофа да сложат, за да се събира водата в нея. Еййй, в такива условия учат нашите деца. На отворени прозорци, с якетата на гърба, и капещи тавани, учителите са принудени също да стоят там и да преподават. Дано като спре да вали, и времето е по - хубаво, да оправят покрива.

За децата които са ДО, доколкото аз разбрх досега, е, че не може да бъдат изпитвани, да им се дават тестове, и да взимат участие в часовете, единствено може да влезнат в стаята през платформата, да слушат и гледат. По някое време може да им се каже кога да идат в училището, за да бъдат изпитвани, и да им се дадат тетовете.

# 244

За децата които са ДО, доколкото аз разбрх досега, е, че не може да бъдат изпитвани, да им се дават тестове, и да взимат участие в часовете, единствено може да влезнат в стаята през платформата, да слушат и гледат. По някое време може да им се каже кога да идат в училището, за да бъдат изпитвани, и да им се дадат тетовете.
Лани не беше така. Бяхме ДО цялата учебна година и включваха и дистанционните, изпитваха ги,  участваха. Имаше и присъствени тестове, но не по всичко.
Идеята явно е да бъдем злорадо "стимулирани" да пратим "диванните" си чада присъствено, та да ги подпукат на изпитвания, щото на ДО "всички преписват". Справка- в темата за ДО, изказване на реален , хъъм ... учител.
Кого да изолирам? Детето от баща му или обратното?! Имуносупресиран, да го натикам под риск от ковид за хатъра на някой си вманиачен ?! е, няма как! Как беше- когато умирал някой си някъде си, било статистика, когато е наблизо- трагедия.

# 245
Няма нужда от стимулиране. Насоките дават възможност за индивидуално присъствено изпитване на ученик, който се обучава от разстояние, без тестване.

# 246
  • Пловдив
ra2, Сталин го е казал. "Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика."
Няма сила на Земята, която да ме накара да пратя детето си дори за 1 минута в училище или да го изпитва присъствено учител, който до преди малко е бил в контакт с 5-6-7 не знам колко класа ,ако имам болен човек вкъщи. Нелогично е, да искат това от дете ,което е болно или има болен вкъщи. Когато си по желание ОРЕС-бих се съгласила ,но при положението на ra2 никога.

# 247
Едно въпросче по История, може ли някой да ми каже, какво е станало през 1842 год., питах гугъл, но и от него няма точно инфо за тази година.

# 248
  • Майничка
Тони, Раковски е осъден на смърт в Румъния заради Втория Браилски бунт,  но е с гръцки паспорт и успява да избяга във Франция.
Ако е за бг история, де.

# 249
Едно въпросче по История, може ли някой да ми каже, какво е станало през 1842 год., питах гугъл, но и от него няма точно инфо за тази година.

1842г. е вторият Браилски бунт, мисля.

# 250
Гери,  Пипи, благодяря ви много.
Гери, за българската става въпрос, да. Учебник на просвета, линия на времето, писано и недописано, и учителката писала на дъската, но тази и още една година не ги написа, от учебника нищо не разбрахме, в гугълчо ровихме, и там нищо. Слагат нещо, че да си блъскаме главите. Диването ми вика, ако изкарам двойка, пак ще ми се караш, успокойх я, че каквото и да изкара, живота няма да се свърши с тая оценка, оценки се оправят, но ти си ми по - важна, важното е да си добре, другото м... му.

# 251
  • София
Аз съм си Тома Неверни, но нещо ме накара да повярвам, че по Коледа и по Велик ден стават чудеса. Моето коледно чудо вече е на 13 и решава пробни изпити, а великденското е абитуриент.

ra2 стискам палци тази година Коледното чудо да е за вас!

# 252
Ние се занимаваме с Физика напоследък. След като установих огромни пропуски - един час седмично и госпожа, която нищо не обяснява...
Седнахме и стриктно изучихме всички взети уроци и решихме всички задачи към тях. Горе-долу ги схвана моята.
Но като видях вчера в час какви задачи са решавали за упражнение, направо се шашнах. Всичките бяха доста сложни със смесени вериги - едната половина на веригата консуматорите са свързани последователно, другата половина - успоредно. Или поне на пръв поглед изглеждаха трудни.
Ще потърся някакви допълнителни задачи от този тип, защото другия вторник ще имат контролно.

# 253
Валя, стига човек да не губи вяра и надежда, наистина стават чудеса, тук сме много и затова чудото и при ra2 ще се получи. А ти им се радвай на твойте чудесни чудеса, от тях по - хубаво няма, нека ти пълнят сърцето и душата, само с хубави емоции, гордей се с тах.

Утро, на първа страница трябва да има линк към сайт с тестове по всички предмети, ако искаш погледни там, не помня кой беше точно, но провери, дори може да си избереш и за кой клас и предмет. В школо, ако го ползвате, също има.

Мойто диваче от днес трябвало да е от вкъщи, но кой да и каже вчера, уж щеше или да и се обади, или да и пише, ама къде ти. Отива тя там, и от вратата още и казват новината, после ми звъни за да ми съобщи. Та днес ще не ще, ще е там, а от утре у дома, нямаше как да се прибере за 3 - 4 минути от там до нас.

# 254
  • Сф
Здравейте, снощи имаше РС и при нас. Включиха се всички учители. По английски помоли и аз да се включа Simple Smile с материала, ама като не ме искат, ще видим. Там има лек проблем. Имаше деца,които много ги хвалят. 3,4 момичета, отличничките. Ние само с една похвала по химия, но слава богу нямаше оплаквания за дисциплина ,поведение, че там са се разпуснали доста, еле моята..не е незабележима. За децата на орес ,казаха че ще ги изпитват присъствено . Заповед имало. На училището ли ,не разбрах, но трябвало да идват за контролни и класни. Даже отделно щели да ги изпитват, да не ги мешат с другите , ако ги е страх. Тест със слюнка и айде класното и си тръгват. Включи се чак зам директорката .Обясни, че трябвало равни условия за всички.Вкъщи, дори и с камера не били сигурни какво се случва и че винаги можело някой да подсказва. В нашият клас доста не идват,не всички са на орес, с декларация, не знам.Осигурили са лаптоп към дъската да слушат уроците в реално време. Предлагат консултации всички, изобщо не им е лесно. Имаме карантинират 6 ти клас, заради болно дете и имам чувството, че тоя ад няма да свърши скоро. Като че ли и самите учители искат вече всичко да е по старому, умориха се и те.Казват, че присъственото е много по- добре за децата. Много по- добре възприемат.
Вчера са украсявали коледно в училището през часа по рисуване. Дано има повече светлина за всички! Много, много трудни времена..

Общи условия

Активация на акаунт