Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 365
  • 775
  •   1
Отговори
# 255
По физика нашите ползват един онлайн симулатор на електрически вериги. Нещо като конструктор представлява. Опъват жици, слагат лампи, батерии, волтметри и амперметри. Могат да задават и променят напрежението на батериите, съпротивлението на резистори те. В последното им домашно трябваше да направят различни вериги с него и да измерят напрежения, токове. След това да направят чертежи в тетрадката и да напишат измерените стойности. Доста е интересен и може да се онагледяват всички задачи. Ще видя довечера какъв беше сайтът и ще дам линка.

# 256
  • София
Да ви разведря със смешки от нашето училищно-романтично битие. Вчера синът ми казва:
- Мамо има ново момиче в 7-ми А.
- Влюбен ли си в нея та ми го казваш - питам аз
- Аз не, но всички останали са влюбени
- Пак ли? Нали бяха влюбени в К.?
- Ами виж сега на практика след като сред 15 момчета има само 1 момиче, нормално е всички да се влюбят в нея.
- Как 1 - недоумявам аз. - Имаше и други момичета, какво ги направихте?
- О, да има три, но едното не става за влюбване в този момент.
- Знам за коя ми говориш, много сте глупави. Тези момичета са най-яки, с чувство за хумор и леко мъжкарани, какво че носи очила и аз нося? А ти защо не си влюбен в никоя?
- Аз съм сексист - мразя момичетата Joy
- Значи си влюбен в момче?
- Не, аз съм асексуален.

# 257
  • Пловдив
Ох всички са уморени-деца ,учители ,родители. Обаче с тая мантра за ПО трудно мога са се съглася. Еле, пък някой като ми каже колко запомнят учениците в клас. Запомнят, ако имат читав учител насреща. Тази сутрин преди да тръгна за работа присъствах на първи час биология. 10 мин проверка на учениците и лаф с тях. После имаше спор какво им е било домашното. Не се стигна до консенсус, направиха въпросите след урока и " Ааа, ми то ни свърши времето, деца. За другия път научете следващия урок за гъби." Страхотно преподаване, вероятно и всичко са запомнили тези ,които са присъствено. Та на такова преподаване, за какво изпитване говорим. Освен ученика да каже "направете си теста сама". Много е важно да са верни тикчетата, но никой не развива умения в тези деца.

# 258
Не знам. Нашите учители, всички, са читави. И моят наистина запомня и разбира много в час, но в училище, лице в лице. Вкъщи просто блее и се прозява. Не го виня. Ден след ден, месец след месец и аз на негово място ще блея.
Това са моите деца. Присъствено вдигат успех, много по-енергични са и учат с желание. И двамата обичат да вземат участие, активни са. Онлайн при тях не се получава. Изпадат в апатия относно учебния процес.

# 259
  • София
Ston, това с онлайн симулатора за електрическите вериги звучи много интересно. При нас са вече на следващия раздел, но ще го покажа на младежа . Браво на учителят Ви по физика, че е намерил такъв начин за онагледяване.

# 260
  • Пловдив
Явно имате късмет, Стон. При нас читава е само класната и учителката по физика. Записах я в това училище заради двама мноого добри преподаватели по бел и мат. Е, да ама не предават на нашия клас. Късата клечка. За три години -три различни  преподаватели  по мат. Едва ги намират, кандидати няма. По бел момиченце, което за първа година е учител. Класовете я правят луда. Преподаването и се свежда до това да диктува урока от Донка Кънева едно към едно. Така че няма какво да научат децата .Всички тестове са й копнати от нета , никога проверени. Или има грешка или материал, който не са учили. Сигурно ще се научи-всеки отнякъде е почнал, ама нашите деца не печелят от това. Та затова казвам-запомнят ,ако има от кой.
Какво запомних от математичката минала година-че дроб три пети и три на степен 5  се произнасят като три пети. Сигурно и някое от децата го е запомнило така.

# 261
Решенията по физика, химия и математика ги има в domashno.bg. Иска абонамент, но беше нещо поносимо от рода на 20 лв/годишно. Гледайте ги внимателно задачите, че има грешки тук-там. Иначе нашите учители проявяват творчество и дават задачи извън помагалата.

Да, знам за domashno.bg, но там има само решени задачи от учебника, не от учебната тетрадка.

# 262
renydent Все едно говориш за нашия клас Simple SmileНямат час през който първите 15-20мин. да не говорят празни приказки ,ама те що не влизат на време?Ама те не знаят ли ,че имат час?и т.н Много се ядосвам ми има си дневник пиши им отсъствия ,пиши им двойки на тези които не ти отговарят и ще видиш как всичко ще потръгне.Всеки час завършва и така деца научете си урока за другия час ,ще изпитвам ! И си направете домашното от учебната тетрадка и въпросите след урока! По химия,физика и биология им е една и съща учителка ,аз съм завършила химия с биология слушах я тази жена и нищо не и разбрах ,а какво остана за децата.

# 263
  • София
И в нашия клас ще разменят подаръци.На моята се падна да подарява на момче.Миналата година подаряваше на същото.Веднага измисли подарък-топка.Миналата година подарихме малка тонколонка.

# 264
Ехххх, завидях благородно на Стон, ей туй му се вика да иваш стимул за ПО, да нямаш търпение да идеш на училище.
На Рени и съчувствам, знам го какво е, щях да напиша нещо, но ще си спестя коментара.
Донякъде стана добре че не и казаха вчера, че от днес ще е онлайн. По История правили теста днес, ако не беше там, щяха да я викнат да иде присъствено да го прави. В петък ще имат по Мат., щяла да и каже кога да иде за да направи и него. Дано да я викне към края на голямото ( 4 -ти час и се пада Мат. ), и като го направи, да има време да се прибере, иначе може би ще я викне след часовете.
Да му се чуди човек на мойта, такава памет има, а от мързел я пилее за глупости. Прибра се, взе да разправя за теста, почти всички въпроси и отговори помнеше, дори и кой какво е правил, но само за тези на които и направило впечатление. По ФВС днес пък били пак в стаята, а вън не вали, дала им топка, да играели вътре, едното момче за малко щяло да и отнесе главата, добре че навреме се е отместила, и топката профучала покрай нея, ей туй не го разбирам, скачат, бягат, с топки играят, в една малка стая, изобщо не го намирам за нормално.

# 265
Е, Тони, не чак пък толкоз. Малко преекспонираш. Не съм казала, че няма търпение да ходи на училище, а че присъственото обучение му се отразява по-добре от дистанционното. А му харесва повече, защото покрай ученето се случват и доста интересни и забавни неща в междучасията. Разбира се, в моите очи, не винаги те са точно "интересни". По-скоро са всякакви момчешки щуротии, в които участва или се забавлява наблюдавайки отстрани. Иначе, ако зависи от него, и има как, училището ще е 2-3 месеца годишно. То и това е много, ама хайде, от него да мине.

# 266
.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 20:56 от PELINDA

# 267
.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 20:57 от PELINDA

# 268
При нас учителите като цяло са ангажирани и отговорни, оплаквания от преподаването почти нямаме. Има и изключения, разбира се. Оценките от присъственото входно ниво по един предмет и до ден днешен ги няма. Надали ДО е виновно, няма как да бъде набедено за некоректни резултати поради онлайн провеждане /и преписване, разбира се . Според някои онлайн=преписано. /
По английски вчера е ходила присъствено след часовете, били са 5 деца в класната стая, влязла е без тестуване, решила си е теста и си е тръгнала. Така ако е - става. 5 деца на дистанция едно от друго за 30-40 мин без контакти едно с друго и с останалите ученици. При такава организация е съвсем ОК да се ходи за присъствено провеждане на изпитванията. Стига всички да ги организират така, с определяне на подходящ момент, в камерен състав. Опасявам се обаче, че ще има предмети, по които няма да бъдат извикани за присъствено изпитване и какво ще е, не знам. Ето, в пълна готовност да ходи за изпитване в какъвто искат вид- писмен, устен... И ако не се случи, вероятно пак ще бъдем посочени, че нямаме оценка, защото сме на ДО.
При пълноценното ПО целият клас мълчи на задавани елементарни въпроси, явно никой нищо не знае. Детето ми на ДО иска думата, защото има отговор на въпросите. Е, няма как да му я дадат. ДО да може да отговори, след като ПО не може?! Абсурд!
Колкото до общата картина, уж тенденция към намаляване, ама в последните дни май е на задържане, плато, и не съм сигурна какво ще става. Посочените разултати от тестуванията в училище показват увеличаване на установените положителни, първото тестуване бяха едноцифрено число, при следващите са повече, но нямаме разбивка седмица по седмица, а обобщено, което не дава яснота и не е много коректно поднесено по тоя начин. Пак ще се снишаваме и ще чакаме, докато вълната ни залива. Единствената разлика е във възстановяването на ПО- под 2 седмици след него спадът започва да спира.
Антитела от ваксина или преболедуване не предпазват достатъчно, заразяват се и те на общо основание и разнасят. Сегашните ваксини не са модифицирани към мутациите и ефективността им не е колкото към първоначалния вариант. С идването на омикрона съвсем ще се разминат. И остава пак ограничаването на близки контакти, както в началото.
Майка на колежка работи в педиатрията- деца с постковидни миокардити и бъбречни увреди. Но, важно е да е присъствено, да се учи пълноценно и да тече социализация, пък по мангъровски.

# 269
  • Пловдив
Ра ,ако детето е ОРЕС не мисля ,че имат право да го викат на изпитване присъствено. Ще потърся точната формулировка и ще пиша. Днес по химия никой не е искал да бъде изпитван-щерката е спасявала класа, така че при нас си ги изпитват без проблем.
На контролното по английски им е пратила отново отговорите по вайбър.

Общи условия

Активация на акаунт