Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 366
  • 775
  •   1
Отговори
# 270
4.5. Присъствен образователен процес е възможен и без тестване в следните случаи:
...........
в) При провеждане на индивидуални дейности, за които е обективно невъзможно провеждането от разстояние в електронна среда – индивидуални часове, консултации, индивидуални писмени или практически изпитвания за текуща оценка, изпити в процеса на обучение – за оформяне на срочна оценка, приравнителни изпити, за промяна на оценката, за изпити за валидиране на компетентности, придобити чрез неформално и информално учене, индивидуални дейности за подкрепа за личностно развитие.

# 271
Ето и линк към симулатора или конструктора, не знам как е най-точно да го нарека, на електрически вериги
https://phet.colorado.edu/sims/html/circuit-construction-kit-dc/ … on-kit-dc_en.html

# 272
  • Пловдив
За всички ,които са ОРЕС пускам това тук. Това е последната информация ,която имам от основателите на групата.
https://www.facebook.com/groups/1495711350637133/permalink/1833566556851609

# 273
За изпитването и тестовете ( класни, контролни ), и всичко останало свързано с ДО, явно ще трябва да се чете доста, и да се търси информация, както и за ПО, като седим в неведение, искаме да ни се каже точно и ясно кое - какво, а всъщност не става, и защо, защото и самите учители не са наясно, ако мойта не беше се обадила да пита, утре и в други ден щеше да иде присъствено да ги прави. Едно голямо благодаря на Рени за информацията и линка, също така и на Стон за линка по химия.
ra2, добре че е имало възможност да са на толкова голямо разстояние, поне е нещо, дано и детето ти се е почувствало наистина добре, и следващия път все пак да си ги прави от вкъщи.

Стон, важното е че, дали три, четири или два месеца, все пак ще иде, и то със желание, а и като гледам как хубаво ви преподават, направо да ви завиди човек.
При нас е една гола суха теория от учебник, нищо странчно, единствено по История единият урок им го пусна от ю туб, защото в учебника е, едно голямо нищо, щом преди малко и детето каза че почва поне малко да я харесва, значи има надежда. Учителката и по рисуване, днес и казала - ако ми нарисуваш това ( показала и една рисунка ), в по - голям формат, до края на срока няма да те закачам за нищо, в часа успяла само едната жена да нарисува, останало и още една, и нея и каза да я довърши вкъщи.

# 274
  • Сф
Контролното по физика, задачите  ако на някой му върши работа.

# 275
Ето как е регламентирано законово изпитването в ОРЕС в Наредба 10:
Чл. 40б. (Нов - ДВ, бр. 85 от 2020 г., в сила от 02.10.2020 г.) (1) Обучението от разстояние в електронна среда включва дистанционни учебни часове, самоподготовка, текуща обратна връзка за резултатите от обучението и оценяване.
(2) Обучението по ал. 1 се осъществява синхронно, а при невъзможност - несинхронно.
(3) При синхронно обучение от разстояние в електронна среда дистанционните учебни часове включват синхронен урок и синхронно взаимодействие на учителя с ученика.
(4) При несинхронно обучение от разстояние в електронна среда дистанционните учебни часове включват наблюдение на урок, без взаимодействие с учителя и с останалите ученици.
(5) В случаите по ал. 3 и 4 текущата обратна връзка за резултатите от обучението и текущото оценяване се осъществяват при синхронно взаимодействие на учителя с ученика от разстояние в електронна среда индивидуално или в група.

Получи се голямо смесване на понятията, защото ОРЕС по медицински причини или по желание след одобрение от РУО е едно, а ОРЕС заради отказ от тестване - друго.

Рени, не мога да прочета това, което искаш да покажеш, защото нямам фейсбук. Може ли да цитираш?

# 276
Контролното по физика, задачите  ако на някой му върши работа.

Това само като го гледам и ми иде да си направя харакири 🤕

# 277
  • Пловдив
bedrjih, същото е. И точно подчертаното  показва ,че изпитването е от разстояние. Поне така е обяснено в групата за безопасно образование. Наредбата не е променяна и реда остава същия доколкото аз разбрах. Даже една от основателките предложи подкрепа ,ако някой има проблем да говори с училището.

# 278
ОК, благодаря ти!

# 279
PureLove, благодаря, може следващия път пак да им даде нещо такова, до края на срока има време. Иначе им беше дала веригата на послезния тест. Добър резултат има, браво на детето.

# 280
  • Пловдив
Божеее сега видях теста. Дали е нужно в седми клас това да се знае?

# 281
  • Сф
Божеее сега видях теста. Дали е нужно в седми клас това да се знае?
Не знам, сигурно. Като сметки не е трудно, стига да съобразиш какво търсиш. Не са се упражнявали, резултата е 80% двойки. Не знам това на кого е нужно. Аз тест със задачи само, по физика, по мое време не помня. Не знам, но това е зам директорката и просто ги е разбила! Дано не нанася. Шестици и петици няма и в 3те класа, а има много подготвени и учещи деца, което ми говори, че или не е преподадено добре (съмнявам се) или е нов материал и се търсят..гении по физика Simple Smile .

# 282
Рени, не е толкова сложно колкото изглежда. Тестът по физика имам предвид. Но трябва все пак да са решавали задачи в час. 2-3 неща има да се запомнят и знаят и да се съобрази дали е успоредно или последователно свързване. Формулата за връзка между ток, напрежение и съпротивление е една и я знаят.
Аз в случая оценявам и Уча се. Този сайт хич не го харесвах за по-долните класове, обаче признавам, че за седми клас химията и физиката са добре обяснени. И във всеки тест към урок има и по няколко задачи. Отделно не би се навил да решава задачи и по физика, но така като са част от общия тест, ги минава.

# 283
  • София
Подобен тест и при моята по физика. 3 задачи са диктувани има-няма 20мин. Моята е решила една задача. Писала е и по другите две, но май не е мн вярно писането. Не й стигнало времето да мисли.
Сега, че и тяхната учителка не обяснява добре - така е. Ама че и кифлата се сети в последния момент да иска помощ от другарче т.е. от баща й, също е така...

Покрещях малко, но не мога да я променя и това е.

# 284
  • Пловдив
Не казвам, че е сложно. Питам дали всичко това е необходимо. От миналата седмица класът е със заместник по математика. Всеки ден е различен учител, най- често госпожата по музика. Та днес заместник е госпожата по ИТ, която явно преподава и математика, но не е на 7 клас, и хоп контролно. Дали има идея какво са решавали тия деца, дали изобщо такъв тип зазачи е решаван. Какво се цели, трябват им бройка оценки ли? Нищо не разбирам. Защо не то направи титуляра. Вече трето контролно не им е върнато и не си знаят оценките. Щяла да ги пази за резерва. Дълбоко се съмнявам , че са проверени.

Общи условия

Активация на акаунт