Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 367
  • 775
  •   1
Отговори
# 285
Нашите никога не са правили контролно при заместник. По нито един предмет. Отнася се и за двамата ми ученици. Заместниците изпитват, ако са за по-дълго, но не дават контролни. Още преди Ковид времената, големият имаше често заместници по английски и БЕЛ, че точно тези две учителки пътуваха понякога и по разни проекти. Винаги е имало заместник, т.е. часовете си вървят, взема се материал, но заместниците оставят контролни, класни на титулярите. Дори и не изпитват много. По-скоро пишат основно шестиците от активно участие, изпитване по желание.
Абе, има си доста кусури и нашето училище, но шапка ѝ свалям на директорката, че успява да държи под контрол, доколкото е възможно,  преподавателския състав и учениците.

# 286
  • Пловдив
Стон, със заместник учител по музика , материал не се взима. Просто го играе пазвантин или имат гражданско. Къде да намерят математик? На 14 септември децата бяха без учител по мат и история.

# 287
Не знам откъде. Нашата директорка успява да ги намери някъде. Не знам как го прави, но успява да привлича учители на мястото на пенсионираните. В повечето случаи са млади хора, които работят с много хъс и децата ги харесват. Никога не са карали математика или физика, или английски, с учител по музика.

# 288
  • Пловдив
Не знам как е в малките градове, но тук не е така.. Мисля , че ви споменах за счетоводителката ми, която една година преди пенсия стана учителка.
 Излезна смяна на програмата за утре в Школо. Вместо иуч мат пак ще имат гражданско. Децата нямат по нито една оценка нанесена, дори не ги знаят, ако изобщо има такива. Не издържах и звъннах на зам директорката. Учителката е болна, докога не се знае. Просто чудесно. Ето за това харесвам платеното образование. И двете страни имат стимул.

# 289
Рени,при нас днес караха само математика и бъл.език и 3 часа гражданско нещо си.Има болни учители за това мисля аз.Днес ходих и попълних декларация че от понеделник искам ДО.Директорката чак ми се изнерви.Не ми пука само да сме здрави.При условие че има три класа карантинирани от нашето училище как да си спокоен ,не знам

# 290
Това "гражданско нещо си" за първи път, като че да го чувам, какво е?
Иначе снощи и на мен ми се наложи да обяснявам по физика и то целия раздел. Оказа се - назубрени формули, тук там назубрени определения и почти никакво разбиране. Изглежда ѝ абстракно ли, какво ли на девойката ми. То и на мен ми прозвуча малко странно как са въвели понятието напрежение например. Опитах се да внеса някаква яснота, говорихме доста, давахме примери, дано нещо ѝ остане в главата поне като принципи. Може пък на момчетата да им е по-интересно, знам ли.

# 291
  • Майничка
О, по физика направо съм абонирана за Кан академия. 😁
По принцип, не се вълнувам от този предмет, но ако ме попитат нещо и не го зная, сън не ме лови, докато не го разчепкам.
Гражданското образование са известен брой теми, заложени за разглеждане във всяка степен, обикновено в час на класа, но са удобни при заместване от учител по друг предмет.

# 292
renydent, надявам се при вас контролното по математика да е както миналата година беше при нас - направено от титуляра. Той си знае до къде и какво е преподавал и контролното беше съобразено с това.

Иначе да ви кажа, някога когато синът ми беше осмокласник, от училището им правеха (надявам се след пандемията да възстановят традицията) зелено училище за всички зайци. И..., каква изненада, когато в един от дните ги превикали в стола за да правят входно ниво по математика. Да не говорим, как някои от децата нямали химикалки. Моят син раздал, че ѝ имал в различен цвят. Кой писал със зелено, кой с червено... Та и такова нещо може да се случи, да си имате впредвид. Simple Smile

# 293
Здравейте, нашата учителка по БЕЛ решила да направи класно с единствената задача "отговор на литературен въпрос". Освен това, обича да им пише четворки Simple Smile Мисля още някой сподели подобно според мен безумие (вместо да тренират формата на НВО или поне елементи от него). Сега получих задача да търся някакво помагало с отговори на литературни въпроси, порових, но не намирам. Вие да сте срещали такива материали някъде?

# 294
  • Пловдив
FreshBreeze, аз писах ,че нашето класно ще е отговор на литературен въпрос. И за мен е тъпо, но учителят е умен и знае повече от мен със сигурност. Разбира се, в клас не са направили нито един такъв.
Аз леко изпаднах в потрес. Та ако може да ми кажете нормално ли е. Моята девойка си е продала тетрадката по химия на 6 деца срещу 2лв на дете.  Разбрали от другия клас ,че учителката е събрала част от тетрадките и понеже голяма част от децата не са я попълнили, девойката изкарвала пари. Безплатно я е дала на двете си приятелки. Направо съм потресена, а тя се защитава като адвокат Екимджиев пред Европейския съд.
И друго ме учуди. Присъствено бяха 12 деца миналата седмица-ако тя е дала на 8 се оказва ,че 3 деца само са писали домашни. И какво излиза ,че ПО преписва от ДО. Затова твърдя ,че е до дете. Няма значение как, ако имаш желание учиш.

# 295
Рени, и при моята до мин. година имаше едно което все искаше, но само по АЕ, то от своя страна пък е давало на другите също срещу заплащане, тази година май само един път е поискало, но явно мойта е решила, че вече няма на никого нищо да дава, нито планове, нито домашни.
За заместващите и изпитването и контролните, незнам как стои въпроса, единствено че сега нашата класна я заместват, и заместничката и да не иска ще трябва да даде, и дава, явно го има в трудовата и характеристика, макар че е на малките на занималнята. В момента заместничка имат и по АЕ, пак е от занималнята на малките ( беше и на нашите ), щяха да правят контролна, отложиха я, защото я няма основната, трябваше също и часовете от вчера да са айляк и на телефоните, но тук вече някой от нашата буква е казал на другата буква, те пък нещо замрънкали, и сега и да не искат ще трябва да пишат и четат.

# 296
reny, няма значение ДО или ПО, който е съвестен пише, останалите търсят лесното. Тази година между всички седми класове тече размяна на всякаква информация - домашни, тестове, контролни. Това поколение разполага с техника и е изключително изобретателно. Направо съм уплашена.
На щерката ѝ прибрах телефона и "уж" изчистих компютъра от разни приложения за съобщения.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 20:27 от Vita

# 297
При нас също се забелязва голям обмен на информация между класовете и вътре в класа. Контролните се снимат и пращат на следващия клас. Имам чувството, че при ПО в момента преписват повече, отколкото при ДОто. Вярно, че ги подлудиха с контролни, писмени и изпитвания, но... Има нещо сбъркано.

# 298
  • Сф
Нормално е Рени. 🤣 Даже ти е умно детето. Моята нищо не е искала ,да каже на дете от другия клас какво ще е класното по бел. Но получи дюнер за награда оня ден, същото било.При нас, както съм ти казала, никой нищо не дава и казва.Безплатно пък , съвсем.
Надпис на стената в еврейското училище: " Не се опитвай да преписваш, тук всички сме евреи". 🤣🤣🤣

# 299
  • Пловдив
PureLove, много ми хареса надписът. По принцип тя винаги е давала без проблем. Даже последният път по англ. след като изпратила теста и бил проверен/явно автоматично/ е имала една грешка и издиктувала всички отговори верни на класа. На контролни ,често е решавала на другата група. Но този път явно й е писнало.

Общи условия

Активация на акаунт