Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 374
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, кой може да ми помогне с тези две задачи, търсим отговорите, но нещо не ни се получават нещата, незнам защо.

# 301
Тони, по първата задача 0*х=2 няма решение. Втората задача, за мен нещо е объркано условието, само 2*х=0 е с корен 0.
Така бих решила задачите аз, но не съм 100% сигурна.

# 302
Vita, благодаря ти, освен да питам и нашата учителка, или някой който ще може да ми каже.

# 303
Задай задачите в тази група. Винаги са били любезни и изчерпателни.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1338388

# 304
Тони,
1. зад.:
Няма решение 0.х=2
Другите се решават така:
2х=0  => х=0
5+х=2 => х=-3
5х=2 => х=2/5

2. зад.:
Нямат корен 0:
0х=2  => тук няма решение за х
2х=2 => тук х=1
2+х=0 => тук х=-2

Единствено 2х=0 има корен 0

# 305
bedrjih, благодаря ти.

# 306
Пак заповядай!

# 307
Рени, и нашта така, но по история. На другите пратила вярно решение от-до, в нейното контролно натиснала на един отговор грешна буква. Не знам сега като не е присъствено, нейният съсед по чин от кого преписва. Че той само за това държи да седи до нея.
Днес съм с температура, отрицателен бърз тест от аптеката, в домашни условия. И нищо друго ми няма към момента. 37,2-37,8. Ваксинирана, боледувала преди 3 мес. От понеделника сме из хора, бяхме на ХТ понеделника и вторника, в сряда обикалях напред назад и от сутринта съм китна китка. Студено, втриса ме, сложих термометър и ей го на. Ще чакаме да видим какво има да става. Вкъщи сме контактни всеки на всеки и тепърва смисъл от изолиране не виждам.
Ще започне записване за олимпиадите по природните науки през следващата седмица. който има намерение да се явява, да има предвид.

# 308
ra2, дано да е само температурата и бързо да спадне. От напрежение, и ходене по задачи, умората си казва думата.
Ние до края на първия срок ще сме със тази заместничка, от втория със нова класна, коя / коя ще е не се знае още, явно още издирват, поне 3 год. ще е така, нашата официално казаха че е бременна. Днес имаха половината час конско и морал, вчера се събрали и викнали зам. класната, директорката като я подхванала, не я е оставила въздух да си поеме. Единствения клас - най - непослушните, не били сплотени, постоянно се забърквали в нещо, единият за два дена, два стола счупил, другият топка носел в училище, някои от тях се гонели по коридорите и къде ли не, за да се пръскали с дезинфектантите, пръскали с тях и по - малките, пицували са се, по едно време даже първо се извини че щяла да го каже, но едната викала на другата, да го навре в на майка и отдзад ( онуй трибуквие ), директорката за три дена, три пъти била влизала при тях за да им чете конско. Били във всичко най - най, но в лошотията. Вчера Г - на по География, изгони от часа, точно този дето чупва столовете, като преди това в междучасието беше директорката, писа му отсъствие, и го предупреди, че още едно провинение, и най - малкото ще го преместят в другата буква, но ако сгафи нещо по - сериозно, щели да го изключат от училището. А зам. класната днес, даже каза че е готова да ги защитава, но в случая с този същия, който си признал за столовете, нямало как, при условие че казал, че той го е направил. Накрая се оказа че са най - лошите, но пък има изключения, има си един, който е кротък като агънце, и 3 - 4, които са кротки, но в границите на нормалното, са готови и да направят някоя щуротия.

# 309
Знаете ли дали задачата за написване на теза на самия изпит включва само цитат или цитат и съответния автор?

# 310
  • Сф
Брей, при нас , чета Школо, имало дете с+ . Но нямало да карантинират класа.Пише, да си наблюдаваме децата.Явно не е идвало . И при нас беше така. Петък ходи, събота вечерта  я хванах с бърз тест, понеделник пи си ар+ , но не карантинираха класа и доколкото знам, никой не се разболя. Представям си какво им е на другите родители сега. Оня ден на РС за маските се интересуваха спазва ли се добре, явно се чудеха дали да пускат децата си, днес вече случай. Няма опазване, няма край . Отдавна си мисля че всички ще минем..а още даже не е почнал Омикрона . Някаква лудост е всичко, ученето и нво то са последен проблем. 11 деца са само в клас.Обаче всички при нас пътуват с ГТ. Няма опазване.

# 311
PureLove , този вирус се видя, че твърде дълго циркулира и непрекъснато мутира. Колкото и да се пазим през всички ще мине. ☹️

# 312
  • София
Ние вече купихме топка за размяна на подаръците.Взехме тази https://www.intersport.bg/muje/aksesoari-za-sport/mujki-aksesoar … club-ball_677934/ Може на някой да му е от полза.

# 313
Момичета да ви питам има ли някой ,който се  е записал за това състезание "математика и информационни технологии “Свети Николай Чудотворец”." ? интересуваме някой дали е получил имейл понеже пише ,че днес ще изпратят.

# 314
По информация от група за състезания, преди час са били изпратени линкове за първи, трети и пети клас.

Общи условия

Активация на акаунт