Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 682
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • България
Само като ви четох в темата за развитието, от МоарейнД вече съм Liu Ying.
А и трейлърите за Колелото на времето ми бяха повече от достатъчни. Grin
Хобит беше провал, но ще ни се стори като велика екранизация.
Ако имаш предвид филмите, аз вече мисля, че скоро няма да има по-добра версия.
Все пак се надявам да доживеем времената, в които нещата ще се представят точно така, както ги е описал авторът.

# 421
  • София
Проблемът е следния:

Пари се печелят и губят, но какво наследство оставяш, това е важното. 🙂

За съжаление нито Амазон, нито от Дисни и Лукас Филм засега оставят добро наследство. Като при Дисни и Лукас има поле за промяна и подобрение заради двойката Филони и Фавро и ако Чейпек прати в девета глуха злото (Кенеди). Амазон се осраха с една велика екранизация (Колелото - провал като рейтинг и като оценки/мнения), но сега се захващат с най-голямото предизвикателство, защото с Толкин и Властелинът шега не бива... И феновете ще ги разкостят буквално и при най-малката грешка.
Рейтинг ще има, няма как да няма, но няма да им донесе мечтаните милиони, милиони чисти приходи...

Относно Оби-Уан. Сериалът си е успех. Официално е най-гледания сериал в историята на Дисни+ с голяма преднина пред Мандалорецът, а Марвъл сериалите са далеч назад (като цяло Марвъл сериалите сами по себе си са провал, защото от Дисни едва ли са очаквали такива рейтинги).
НО, пак вижте какво казвам за наследството. И още нещо. Едно е да си отгоре и на малка печалба, съвсем друго да си на голяма печалба. Всеки обича парите. Ако ми кажете, че либералите правят само пропаганда и не искат да печелят значи жестоко се лъжете. Колкото повече имаш, толкова повече искаш. Те искат и двете - хем да налагат новата световна догма (или как шепа хора искат да ни наложат своя стандарт за света), хем да печелят от това. И после се чудят ама защо не става. Как така. Защо не ни харесват онези гадни расисти - плебеите...

Та, едно е да си на 1 място просто защото нямаш конкуренция или предишните ти творения са били по-ниска летва, съвсем друго да спечелиш наистина много. Говоря чисто за пари, за боксофис, не за наследство.

Единствения огромен успех, който наистина беше постигнат (факт) е на HBO с Игра на тронове. За съжаление там осраха последния сезон и финала и наследството отиде по дяволите. Но това което те направиха за 21 век, от Амазон и Дисни само могат да мечтаят.
И към това бих добавил разбира се The Walking Dead на AMC. Абсолютен феномен и с огромна печалба + наследство (но внимание - и там има не малък шанс да осерат всичко на финала заради Рик...)

# 422
  • Разпиляна във въображението
Само като ви четох в темата за развитието, от МоарейнД вече съм Liu Ying.
А и трейлърите за Колелото на времето ми бяха повече от достатъчни. Grin
Хобит беше провал, но ще ни се стори като велика екранизация.
Ако имаш предвид филмите, аз вече мисля, че скоро няма да има по-добра версия.
Все пак се надявам да доживеем времената, в които нещата ще се представят точно така, както ги е описал авторът.

По-скоро ще бъде обявен за расист. Наскоро ми мина през очите новината, че една от създателките на "Приятели" се извинява, че по онова време е знаела толкова малко, или нещо подобно, и съжалявала, че нямало чернокожи в сериала. Наистина не цитирам дословно, но това бе смисъла. И че използвала жена за майката/бащата на Чандлър вместо истински транс.

Съжалявам за отклонението.

# 423
  • Вестерос
Аз пък съм доволна и от Вещерът, и от Колелото, и от Шадоу енд Боун Grinning Ама не съм ги чела така или  иначе

# 424
И трите съм ги чела, само средното ме разочарова. 😅 За Shadow & Bone нямам търпение за следващия сезон.

# 425
Обаче, Дяволо, Оби Уан беше толкова гледан заради Юън Макгрегър и Хейдън Кристенсен, както и заради това, че обещаха Дарт Вейдър да има значима роля, а не заради достойнствата на самия сериал. По същия начин, Локи е гледан, защото много хора харесват Том Хидълстън, а Лунният рицар събра горе-долу прилична публика само заради Оскар Айзък. Ако актьорите на тяхно място бяха неизвестни или просто по-малко харесвани, рейтингите щяха да са много по-различни.

Създателката на Приятели се извинява, защото има нов проект и иска да е сигурна, че е на чисто с Туитър.

Като говорим за инклузивност и политкоректност, скоро ще има нов сериал по гръцката митология (комедия, но това не е извинение) - Джеф Голдблум ще играе Зевс: https://tvline.com/2022/07/13/jeff-goldblum-replaces-hugh-grant- … eus-netflix-kaos/

Сериалът е на Нетфликс, казва се Kaos и да - ще бъде расово разнообразен Simple Smile
Естествено, няма да го гледам, но ще следя освиркването в Ю туб и по другите сайтове.
https://www.imdb.com/title/tt8550732/

# 426
  • България
И трите съм чела, само Вещерът гледам с много забележки, като най-голямата е Йен.
Не е лоша актрисата, но не така си представях Йенефер.
Моята:

# 427
  • София
Шадоу енд Боун е единствения към който нямам претенции. Но и той не се е целил нависоко, нито е имал кой знае какви претенции.
За Вешерът мнението ми е положително. Има някои неща, които дразнят, но не това е водещото и набиващото се. Така че съм ОК.
Колелото беше разочарование с някои редки попадения.
Аз от Фондацията съм доволен между другото.

# 428
Аз прочетох първата книга Гриша (Сянка и кост) и я намразих, затова реших да не гледам сериала - не мога да се оплача от него Joy

От Фондация се отказах, защото няма нищо общо с книгите. Един Лий Пейс не ми беше достатъчен, за да гледам.

# 429
При Фондацията съм "закачена" само по сюжетната линия с Empire, другата чак ме отегчаваше от един момент нататък.

pppqqq, понеже виждам коментара ти, докато пиша моя - на мен пък Лий Пейс ми беше напълно достатъчна причина. 🤣

Що се отнася до Shadow & Bone - първо изгледах първи сезон и заради свежите актьори, а и сравнително нетипичната история минах и на книгите и ако трябва да съм честна, поредицата за враните ми е далеч по-интересна, но и основната ми хареса.

Liu Ying, и за мен Ева Грийн е Йенефер, но си затварям очите, които така или иначе са прекалено заети да гледат Хенри.

# 430
  • София
Пете, да, така е. Аз това се опитвам да кажа. Че има успех и успех... Печалба и печалба...
Предвид популярността на Стар Уорс и особено на Оби-Уан и Дарт Вейдър като икони, то беше ясно, че ще окупират върха. Изобщо съмнявал ли си е някой...?
Но, моята теза е, че те можеха да спечелят много повече от това. Още по-добър рейтинг и печалби, а не базово планирания. И нещо повече, да минат отвъд и да подготвят почвата за по-нататък. А те тук се провалиха според мен. И това ще рефлектира върху следващите проекти.
В момента върви бясна рекламна кампания за меча на Рива. Ама народа не го ще и не го купува. И отново бяха обвинени феновете, че са расисти. А да попитам аз, защо туитър снежинките не го купуват? Нали уж са фенчета, хаха. Мне, не са фенове а послушковци и промити мозъци.
Защото никой не смее открито да каже, ''Сбъркахме, извиняваме се.''
Защото проблема не е в цвета на кожата на Рива, а лошо написания сценарий за нея и лошата игра на Мойсес.
И така...

# 431
Тези хора в Туитър, които критикуват липсата на расово разнообразие, достатъчно главни женски роли, достатъчно представяне на Азбучната общност и настояват за либерална пропаганда на всички нива, не гледат нищо. Те (както знаем) са Войни за Социална Справедливост (не случайно пиша и трите думи с главни букви - правя го, за да подчертая тяхната Важност). Войните (или ВСС) имат много по-важни задачи от това да купуват мърчъндайз, да гледат филми и сериали, да четат комикси и книги - те трябва да следят никой, който принадлежи към малцинствена група, да не бъде тормозен от феновете, които са едни токсични гадове и трябва да си знаят мястото (сарказъм, сарказъм).

Какво е тормоз (според тях) - тормозът е много широко понятие и обхваща хиляди и хиляди неща, но ето няколко примера:
 - ако кажеш на който и да е актьор от малцинствена група, че не харесваш героя му (дори този герой да е злодеят на съответния сюжет и да се предполага, че публиката не трябва да го харесва);
 - ако се оплачеш, че сценаристите са хванати от улицата и не познават материала, затова историята им е пълна с недомислици и сюжетни дупки;
- ако по-голямата част от публиката хареса персонаж, който се изпълнява от актьор, когото ВСС мразят (например Джина Карано или Крис Прат);
- ако по-голямата част от публиката се ядоса, че обичан персонаж е съсипан, за да се придаде повече Важност на някой, който е създаден, за да пропагандира ЛиберализЪма (пример - Люк Скайуокър трябваше да се превърне в сърдито старче, за да може Рей да изпъкне);
- ако по-голямата част от публиката престане да гледа съответния сериал, след като установи, че не се интересува от либерастката пропаганда.
Те обаче знаят, че не трябва да се предават - вместо това, трябва да бълват повече от същата помия, с надеждата, че по-младото поколение някак ще се обърка и ще започне да я харесва.
До кога - това се подразбира - докато има кой да им дава пари. Щом хора като Безос и Катлийн Кенеди са насреща, парите няма да свършат скоро.

Кога феновете са токсични (според тях)? - това е въпрос-уловка - феноовете винаги са токсични. И освен това са фашисти. Феновете са незначително, безлико стадо, което трябва да се вкара в правия път.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TrollfaceTrollfaceTrollfaceTrollfaceTrollfaceTrollfaceTrollfaceTrollfaceTrollfaceTrollfaceTrollfaceTrollfaceTrollface

# 432
  • София
На Шадоу енд Боун прочетох книгите и се опитах да гледам  сериала , но  не се получи. Просто представата, която съм  си изградила за героите от книгата никак не съвпада  с актоьорският  състав. Иначе книгите много ми харесаха.

# 433
  • София
Безос и Кенеди колкото и пари да имат просто ги хвърлят срещу вятъра.
Никога няма да стане тяхната. Аз се опасявах, че след две, три поколения няма да е така вече и ще живеем в света мечта на новия световен ред (които са основно срещу старата семейна ценност, защото такива хора/семейства не могат да се моделират лесно), но всъщност не е така. Много от малките им се дразнят дори повече от нас. С цялата си тази яростна пропаганда, тази шепа клика от милиардери настроиха още повече хората срещу тях. ВСС в туитър намаляват, а опозицията става все по-силна. Та нека си реват, колкото си искат. Ще ни накривят шапката.

Много им поздрави от Том Круз и Топ Гън. 😎

# 434
  • Вестерос
Да и Фондацията ми хареса, имам май още два епизода да я догледам, но и там съм доволна, пак не съм я чела 😁

Общи условия

Активация на акаунт