Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 199
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
За последните романи на Джоан Роулинг съм съгласна,че напълниха книжарниците,но за другите не.Не ги напълниха и след последния епизод на Колелото на времето.
И довода,че не са имали материал с който да работят издища,защото с Колелото имаха + силни женски персонажи на готово имаха и пак е пълно фиаско със свободните съчинения.Тук говорим за Толкинг,бащата на фентъзито все пак.

И преди го казах,но пак ще го направя - добре,че не им дадоха Амбър на Зелазни.

# 571
  • Русе

И преди го казах,но пак ще го направя - добре,че не им дадоха Амбър на Зелазни.
  Много ми се гледа хубаво направен Амбър. Любим ми е Зелазни и особено Амбър, както е очевидно.

И все пак не разбирам защо да не е важно как изглеждат елфите -

Мисля че е важно.Eлфите на Толкин са ефирни и изящни - те са олицитворение на съвършенството.  Но преди всичко те са самоуверени и имат царствено излъчване. Елронд не е красавец, но погледът му те пронизва. Халдир - величествен и царствен, без да е класически красавец. В този филм - кралят е подпухнал, сякаш е подпийнал предната вечер. Елронд - безмислено многословен и смачкан , ковачът имам чувството че всеки момент ще извади някоя цигарка да изпуши.Галадриел -с празен поглед реди  пламенни слова.

# 572
За по-високия елф (не смачкания Елронд, а другия) прочетох позитивни коментари - че приличал на Бил Мъри в елфски костюм...
Скрит текст:

# 573
  • Русе
За по-високия елф (не смачкания Елронд, а другия) прочетох позитивни коментари - че приличал на Бил Мъри в елфски костюм...
Скрит текст:
  Simple Smile Бил Мъри е Бил Мъри защото играе прекрасно. Обаче освен че не виждам прилика, не виждам и родобна игра.
  Иначе на мен Галадриел ми прилича на Джоуди Фостър. Но само визуално.

# 574
# 575
  • България
И все пак не разбирам защо да не е важно как изглеждат елфите...
Кой твърди, че не е важно. Anguished
Има случаи, в които гледам сериал само заради страхотния свят, който са създали и красотата на актьори и актриси.
Китайската вуксия или по западно "фентъзи", което следя в момента е точно такова. Сюжетът не е нещо кой знае какво. Повелителят на луната и една фея, която ще се окаже, че е нещо съвсем друго ще бъдат един за друг.
Няма много приключения, каквито обичам, но светът е красив, всички актьори са като нарисувани, независимо от пола, даже музиката към сериала е страхотна. Пускам си песента отново и отново.

Така се печелят фенове, покрай сериалите им чета за Китай, за историята, културата. Корейците се представят добре  по отношение на фантастиката. Започнах да се интересувам повече и от тяхната култура, история.
Американците няма с какво да ме спечелят вече и оплескването на класическите фентъзита никак не ми помага да заобичам тази нация.

# 576
Ох, размазах се от смях! Голям бъзик

# 577
И двамата били вече ангажирани Sad

# 578
Сега видях, че и Мъск не е доволен. А така, искам бой с Безос!
И после и той да направи един сериал по известно произведение, но с Джони Деп в главата роля.

# 579
    Когато правят филм върху нещо толкова известно като  Властелинът на пръстените или Игра на тронове винаги ще има много очаквания и много разочаровани. Малко като когато направят филм върху някоя книга. Винаги има разминавания с нашите представи.

Аз обаче за мнението ви за един сериал исках да ви питам - Manifest, има го в нетфликс, мисля, че са го давали и по ТВ дублиран. На кратко, нямам много време за гледане и се чудя дали да го почвам 😅

# 580
    Манифест не е лош сериал, особено първия и отчасти втория сезон. После го разводниха.

# 581
    • София
    Добър е Манифест, гледай.
    Но за съжаление го спряха и свърши в нищото...

# 582
    • Вестерос
    Добър е Манифест, гледай.
    Но за съжаление го спряха и свърши в нищото...
    Четвърти сезон почва ноември

# 583
    • София
    Оо, супер Тиф. Не знаех, мислех че са му дръпнали шалтера.

# 584
    Аз пък случайно открих, че през 2020 е излязъл сериал по "Прекрасния нов свят", затова и препрочитам в момента книгата. Мисля след това да го гледам, само да не се разочаровам много, рейтингът му е 7 в IMDB: https://www.imdb.com/title/tt9814116/?ref_=nv_sr_srsg_0
    Някой гледал ли го е?

Общи условия

Активация на акаунт