Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 62 543
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Да не говорим, че Аспиринът се спира последния месец и само НМХ е приложимо.

# 121
Последната налична инжекция клексан си бих в неделя и това беше. Отговорът на АГ-то беше: "ако наистина не можеш да намериш клексан мини на натаспин 2 х 1". Не, аз само се правя, че не мога да намеря клексан. Все едно за пръв път чува, че има недостиг. От аптеките ми казват търсете в Турция. Мила родна картинка.

# 122
Скандално....
Аз сега писах една жалба и я пуснах до министър-председателя, до МЗ и до ИАЛ.
Прилагам:

"Уважаеми г-н Министър-председател,Уважаема г-жо Бориславова,
Уважаеми проф. Сербезова,д-р Грибнев, доц. Бакаливанов, доц. Йорданов,
Уважаеми г-н Кирилов, г-жо Денева,

Пиша Ви тази жалба относно отново съществуващата липса на лекарства от групата на нискомолекулните хепарини (НМХ) и по-конкретно Клексан и Фраксипарин, които към настоящия момент не могат да се намерят в търговската мрежа. Тези лекарства са жизненоважни за бременните жени, не само за успешна бременност, но и за живота и здравето на самата бременна. В рамките на пандемията от коронавирус и порасналата необходимост от тези медикаменти у нас, бременните отново са оставени на произвола на съдбата след като новият вносител на Клексан (Swixx Biopharma) не организира навременни доставки и не може да предостави никакви количества от този медикамент, а същевременно от аптечната мрежа подават информация, че всички количества Фраксипарин са изтеглени от складовете за нуждите на болниците.

Апелирам към незабавно предприемане на необходимите мерки, за да се осигурят необходимите количества на всички бременни жени към настоящия момент, така както го направиха предходните правителства в подобен кризисен момент. Близо 10% от всички бременни (или близо 5600 българки годишно) страдат от вродена или придобита тромбофилия, състояния, които изискват употребата на нискомолекулни хепарини и други кръворазреждащи лекарства, като в  поне половината случаи алтернативен медикамент за тях не съществува.

Моля за незабавно предприемане на съответните мерки, които ще гарантират налични медикаменти на всички бременни жени до възстановяване на нормалния внос!
С уважение,"

Дано има някакъв ефект....

П.п. забравих да пиша че и аз съм бременна в жалбата, ама нейсе Grinning

П.п2. Моля ви пишете и жалби вие, а Манди ако организира и обща петиция, която да разпишем, ще е още по-сигурно, че ще предприемат нещо.

Здравейте Мами, здравей АА ( и в тази тема Simple Smile ).
Положението е абсурдно, толкова сме изстрадали, за да стигнем до резултат и ....накрая ще ни накарат да просим
 да се нервираме и да пием Доматен сок....( стил А ла проф. Кантарджиев).
Ще пиша и аз жалба, ако трябва и протест. Не мога да разбера ако в съседните страни има наличност, не могат ли официално да заредят от там? По време на пандемия отпадат патенти за ваксини, защо трябва да чакаме официални вносители за НМХ. Все си мисля, че могат да разрешат проблема с 5 телефонни обаждания на правилното място. Да разменят Ваксини за НМХ ... Нали всички за завършили Харвард, да измислят нещо....

П. П. АА, Може ли да използвам част от твоя текст за жалбата?

# 123
  • Столицата на "Второто българско царство"
Успях да намеря Клексан 0.4 от Аптека Промахон, но цената е по-висока... ..
Но не зная точно колко ще имат😔

# 124
  • Sofia
Успях да намеря Клексан 0.4 от Аптека Промахон, но цената е по-висока... ..
Но не зная точно колко ще имат😔
Да, и аз им писах и получих същия отговор. По 2 инжекции на кутия на тази цена... + доставката.
Почвам да звъня на роднини, които имат познати, работещи в болниците...

# 125
  • Столицата на "Второто българско царство"
Временно ще е от там...
В болниците има, но явно не за нас...
В аптеките (немалко), които прозвъних, а те са доста и до които ходиха всякакви приятели и познати даже казват, че няма смисъл да проверяват в складовете. 😡😡😡
Тия институции спят ли или просто не им дре*е. Егати промяната 🤯🤬

# 126
  • София
Здравейте Simple Smile
И на мен ми свърши всичко налично събота (фраксипарин 0,4) и неделя отидох на ангиолог. Даде ми заместваща терапия спрямо ген. ми мутации - 3 неща- надаспин, аспирин протект и синтривал. Поръчах си фракси от Турция и ще видя кое ще стане по-бързо - Турция или зареждане в Бг. Ангиоложката каза, че мога да карам така докато не се сдобия с фракси ( след като беше бясна, че няма по аптеките и подсигурен за бременни).

# 127
  • Замък сред облаците
Скрит текст:
Скандално....
Аз сега писах една жалба и я пуснах до министър-председателя, до МЗ и до ИАЛ.
Прилагам:

"Уважаеми г-н Министър-председател,Уважаема г-жо Бориславова,
Уважаеми проф. Сербезова,д-р Грибнев, доц. Бакаливанов, доц. Йорданов,
Уважаеми г-н Кирилов, г-жо Денева,

Пиша Ви тази жалба относно отново съществуващата липса на лекарства от групата на нискомолекулните хепарини (НМХ) и по-конкретно Клексан и Фраксипарин, които към настоящия момент не могат да се намерят в търговската мрежа. Тези лекарства са жизненоважни за бременните жени, не само за успешна бременност, но и за живота и здравето на самата бременна. В рамките на пандемията от коронавирус и порасналата необходимост от тези медикаменти у нас, бременните отново са оставени на произвола на съдбата след като новият вносител на Клексан (Swixx Biopharma) не организира навременни доставки и не може да предостави никакви количества от този медикамент, а същевременно от аптечната мрежа подават информация, че всички количества Фраксипарин са изтеглени от складовете за нуждите на болниците.

Апелирам към незабавно предприемане на необходимите мерки, за да се осигурят необходимите количества на всички бременни жени към настоящия момент, така както го направиха предходните правителства в подобен кризисен момент. Близо 10% от всички бременни (или близо 5600 българки годишно) страдат от вродена или придобита тромбофилия, състояния, които изискват употребата на нискомолекулни хепарини и други кръворазреждащи лекарства, като в  поне половината случаи алтернативен медикамент за тях не съществува.

Моля за незабавно предприемане на съответните мерки, които ще гарантират налични медикаменти на всички бременни жени до възстановяване на нормалния внос!
С уважение,"

Дано има някакъв ефект....

П.п. забравих да пиша че и аз съм бременна в жалбата, ама нейсе Grinning

П.п2. Моля ви пишете и жалби вие, а Манди ако организира и обща петиция, която да разпишем, ще е още по-сигурно, че ще предприемат нещо.

Здравейте Мами, здравей АА ( и в тази тема Simple Smile ).
Положението е абсурдно, толкова сме изстрадали, за да стигнем до резултат и ....накрая ще ни накарат да просим
 да се нервираме и да пием Доматен сок....( стил А ла проф. Кантарджиев).
Ще пиша и аз жалба, ако трябва и протест. Не мога да разбера ако в съседните страни има наличност, не могат ли официално да заредят от там? По време на пандемия отпадат патенти за ваксини, защо трябва да чакаме официални вносители за НМХ. Все си мисля, че могат да разрешат проблема с 5 телефонни обаждания на правилното място. Да разменят Ваксини за НМХ ... Нали всички за завършили Харвард, да измислят нещо....

П. П. АА, Може ли да използвам част от твоя текст за жалбата?

Разбира се. Понеже я входирам по имейл се разписах отдолу и с трите си имена, да не го сметнат за фалшив сигнал.

# 128
Rikke, и аз мисля да започвам да търся в Турция. До колкото знам там предлагат Oksapar и Axaparin които са алтернативи на Клексан. Ти си успяла да намериш точно фракси ли?

# 129
В Турция има енокс и оксипар, май и още нещо. Според активното вещество са клексан и според Паскалева са ОК за бременни.
Цените са долу горе като у нас.  На границите търсят сертификат или тест.

# 130
В Турция има енокс и оксипар, май и още нещо. Според активното вещество са клексан и според Паскалева са ОК за бременни.
Цените са долу горе като у нас.  На границите търсят сертификат или тест.

По-евтини са от БГ, а не горе-долу като у нас... Лекарствата повечето са около три пъти по-евтини, но това е друга тема...

https://www.ilacabak.com/ Сайт официален на Турция. До колкото знам нямат право аптеките да продават над цената обявена в сайта!

Koгато чуя, че познат ще ходи до Турция се примолвам да ми купува (може да се покаже рецепта от България)
Оксапар е Клексан-друга търговска марка обаче. Разликата е че в една кутия има 10 бр. инжекции, а не по 6 бр. както е в БГ.... та Гледам в Тавекс продават за 13 ст. лирата... слагам я 15 ст.
283.60 ₺ е Оксапар 0.4
283.60 х 0.15 = 42.60лв деля на 10 бр. Излиза, че една инжекция от турският Клексан е 4.26лв
Колко е в България.....? Скоро не съм купувала, но по спомен към 8лв?

линк към Енокс https://www.ilacabak.com/enox-4000-anti-xa-iu-0-4-ml-10-kullanim … ir-enjektor-15967
Сайта е информативен за цени, не може да се пазарува от него

# 131
Кутия клексан 0,4  - 6 бр.най-евтино излизаше тук в Марешки 39лв и ст.
Другаде по аптеките 43лв и ст.

# 132
Не мисля, че спорът е за цените в Турция. На нас ни трябва вече 0,6, той е къде 12лв за 2. Та ... тук е примерно 7-8, ако го има. За мен е долу горе същото с пътя, локвите на двете граници и чакането.
Отделно, че по закон не може да се пренасят лекарства. Минава се метър, но от време на време избухват.

# 133
Щом мислите, че споря......... Flushed

Нервите, ифинансите си ги спестявам винаги когато мога.... чакайте тогава да благоволят да си направят далаверите и да заредят аптеките!

Щом информацията не е полезна моля модератор да изтрие горният ми коментар!

P.S  Две години съм правила там ин витро, лекарства съм вкарвала по една торба. Не съм ги крила, имах си рецепта на мое име. Нито турците нито българите са ми правили проблем.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 10:11 от Joy Joy

# 134
Относно турските Окасапар и Аксепарин, има хора,които ходят редовно до Турция и внасят… но в момента цените им са много високи. Кутията я намирам за 65 до 80 лева. Но когато нямаш друг избор, плащаш 😞 и за жалост хората се възползват от недостига тук и прекаляват.

Общи условия

Активация на акаунт