Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 652
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, дами! На Клексан 0.4 съм, но всеки път при отваряне на инжекцията изтичат по 2 капки - как ли не пробвах да ги съхранявам (легнали, със спринцовка нагоре и обратно), но явно няма никакво значение, защото продължава да изтича при отваряне. При някой друг да се случва и как избягвате това изтичане?

# 586
Здравейте, дами! На Клексан 0.4 съм, но всеки път при отваряне на инжекцията изтичат по 2 капки - как ли не пробвах да ги съхранявам (легнали, със спринцовка нагоре и обратно), но явно няма никакво значение, защото продължава да изтича при отваряне. При някой друг да се случва и как избягвате това изтичане?

Обръщаш инжекцията с иглата нагоре, плавно завърташ капачката като едновременно с това леко дърпаш нагоре, работата е да не се дърпа рязко, защото се получава вакуум и наистина леко да се отвива капачката. Пипкаво е малко, но веднъж щом свикнеш, пак става за секунди и не изтича.
Иначе преживяваш двете капки, които обикновено са пренебрежимо количество. На мен понякога ми изтичаха част от инжекциите обратно нагоре, особено когато биех още фракси, няма драма Simple Smile

# 587
Благодаря, Magi! Ще изпробвам тази техника 🙃

# 588
Здравейте Simple Smile
От няколко дни слагам Фраксипарин от 0,4. Оказа се, че не е толкова страшно колкото си мислих. Simple Smile
Как се справяте със сининките? Първата не знайно как, но явно я сложих много добре и не остана нищо. Втората, обаче, си ме боля и остана синя точица на мястото на убождането. Мажете ли синините с нещо? Мислех за арника?

# 589
не съм и не бих мазала с нищо, но синините се получават, когато се бие инжекцията в по-тънката и кръвоснабдена кожа, която е встрани на корема и към слабините. Избягват се като се бият в по-дебелата кожа на корема, където има повече мастна тъкан (областта под пъпа и малко встрани), колкото по-дебела гънка може да се хване, толкова по-добре Simple Smile

# 590
Маги, благодаря за съвета за капките Grinning Мислех, че е нормално да излиза капка, но вече няколко дни отварям, както си написала по-горе и няма разхищение.

Иначе аз си намерих едно място под пъпа, на което не ми излизат синки и не ме боли при пробиване на кожата и само там бия. Но и засега съм на турския еквивалент, който е с доста остра игла. Скоро ще мина на Фраксипарин, ще видим как е.

# 591
stonefaced, Може ли да споделиш как се казва и от къде си го закупила? Благодаря!

# 592
Ами от Турция е купен. Имам Оксапар и още една кутия Енокс. Купувани са, когато тук се намираше трудно, а аз не знаех в кой момент ще ми потрябват, та имах за 2 месеца. Сега лесно намирам Фраксипарин по нашите аптеки и си купувам от него. Турските еквиваленти са купувани от Истанбул и от Одрин, като цена в момента са 55 лв. за кутия от 0.4.

# 593
Мели, няма еднолично решение. Първо ми излизаха синки само от ляво. После започнаха и от дясно. На лявата ръка стана синина 4см диаметър, на дясната по-малки. Над месец не смеех да бия там, вече се наложи, защото корема ми нямаше място и имах бучка от ляво. Е, не излезе пукната синка. Кървя от ляво на корема почти всеки път, но не ме боли. От дясно, още при стискането ме боли, самата игла боли, всичко боли. А на ръцете е кошмарна болка, но няма как Simple Smile Краката просто не смея да пробвам.
Аз съм на Клексан и Енокс, когато има кой да ми донесе.

Мажа понякога с троксевазин, когато е тежко положението, както беше огромната на ръката.

# 594
А мажете ли се с нещо против стрии? Аз съм още в начални седмици, но все по-често си мисля в тази посока. Как се комбинират двете? Има ли нещо, с което трябва да се съобразя, или като се мина с памучето със спирта, няма значение?

# 595
Мацам си се. Преди инжекция минавам със спирт и няма грижи.

# 596
  • Замък сред облаците
Сутрин инжекция, вечер мазане или обратното. Не е имало проблеми.

# 597
Дами, здравейте! В 7 г.с. съм и днес на прегледа лекарят видя отлепвания на 2 места, които са асимптомни (нямам кървене). Предписа инжекции Прогестан от 50 mg, но не и изследване на прогестерона (аз си направих преди 1 седмица, т.е. в 6 седм., на своя глава и беше 117  nmol/L). В същото време съм на Клексан 0.4 и от хематолога знам, че прием на прогестерон може да повлия на кръвосъсирването. За капак, имам и фиброаденом, който по думите на лекаря няма как да се повлияе от прогестерона (тъй като бил естрогенозависим, което малко ме учуди). В заключение, тъй като имам 2 предишни миседа в ранни седмици, каза, че това с инжекциите го правим по-скоро заради тях и ако беше първа бременност, не би преминал към тях. С две думи, ако може да споделите опит: 1. как сте процедирали при едновременен прием на прогестеронов препарат и кръворазреждащи инжекции; 2. За дамите с фиброаденоми, които са били на прогестеронови препарати, споделяни ли са опасения за завишен риск?

# 598
  • Замък сред облаците
При отлепване установено 5гс бях ежедневно до 14гс на 800мг прогестерон (2х400мг циклогест) и инжекции клексан 0.4 (тях до края и след бременността). С мутации PAI 4g4g, MTHFR и MTRR съм. Родих преди 2 месеца.

# 599
Здравей, DHope, бременна съм в 15 г.с. и от началото използвам и прогестеронови препарати, и кръворазреждащи. Не съм имала проблем с това.

Дами, здравейте! В 7 г.с. съм и днес на прегледа лекарят видя отлепвания на 2 места, които са асимптомни (нямам кървене). Предписа инжекции Прогестан от 50 mg, но не и изследване на прогестерона (аз си направих преди 1 седмица, т.е. в 6 седм., на своя глава и беше 117  nmol/L). В същото време съм на Клексан 0.4 и от хематолога знам, че прием на прогестерон може да повлия на кръвосъсирването. За капак, имам и фиброаденом, който по думите на лекаря няма как да се повлияе от прогестерона (тъй като бил естрогенозависим, което малко ме учуди). В заключение, тъй като имам 2 предишни миседа в ранни седмици, каза, че това с инжекциите го правим по-скоро заради тях и ако беше първа бременност, не би преминал към тях. С две думи, ако може да споделите опит: 1. как сте процедирали при едновременен прием на прогестеронов препарат и кръворазреждащи инжекции; 2. За дамите с фиброаденоми, които са били на прогестеронови препарати, споделяни ли са опасения за завишен риск?

Общи условия

Активация на акаунт