Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 674
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря за отговорите, AA и Aria Mia!

# 601
Приемала съм утрогестан, но не и прогестеронови инжекции. Като цяло по-скоро трябва да ви радва, че сте на нмх като изписват прогестерон, защото терапията ви ще е профилактика на повишеното съсирване от него. Нивата само се покачват с бременността, така че 1 триместър с инжекциите може да не са ви по-високи стойностите пт 3 триместър без тях. Тоест рискът не е нещо нетипично високо за бременността
 Прогестерона е чудесен за задържане, при ниски нива може да има проблеми или да е причина за загуба.
Тази бременност (16гс съм в момента) бях на утрогестан 2 и клексан 0.4 от 6гс до 15гс.

# 602
Здравейте, днес ми се случи следното нещо: след като бих инжекцията, от саморо място на убождабе започна да тече кръв. Обикновено и друг път се е случвало да излезнат няколко капки кръв, но този път кървенето не спря няколко часа. На някоя от вас случвало ли се е?

# 603
Няколко часа?!

# 604
Здравей, ами да, колкото и да е странно. Не говоря за някакво брутално кървене. Говоря за капки кръв. Бих инжекцията към 10 сутринта и чак към 15ч следобед спря окончателно. Иначе виждам че засъхва кръвта, но в момента в който се мръдна, свия или дрехата докосне мястото започваше пак.

# 605
нормално е, слагаш лепенка, случва се

# 606
  • Замък сред облаците
Случва се понякога. Слагаш памуче с риванол и лепенка и избягваш мястото няколко дни.

# 607
Пф, ок, успокоих се Grinning Да, ако целнеш кофти местенце може да се разкървавява по-лесно докато направи хубава коричка.
Случвало ми се е и кръвта да излиза на "пулсации", ММ миличкия пребледня да не е направил беля Grinning

# 608
Здравейте ,момичета !
Снощи когато си слагах ижекцията вече накрая на лекарството като вкарвах текна кръв досега не ми се е случвало преди да изкарам иглата да текни и то беше повечко на някой случвало ли се е  ? Благодаря предварително

# 609
  • Замък сред облаците
Да, на всички почти. От ъгъла се получава и някое по-силно кръвоснабдено капилярче.като се нацели. На някои пък им връща малко кръв в спринцовката даже.

# 610
Благодаря ви много за бързия отговор бях се притеснила 😊

# 611
Момичета,на фракси 04 и клексан 04 иглите еднакви ли са?В момента съм на изписан фракси и много трудно ми влиза иглата.

# 612
Изрично питах, когато започвах терапия и ми казаха, че на Клексан са по-остри. Не съм си и помисляла да минавам на Фракси.

# 613
Мале,ужас на мен вчера ми беше първата игла и ми направи впечатление, а аз имам страх и без това от иглите и това допълнително ме затормозява

# 614
Преди Клексан бях на Декапептил по време на инвитрото, който имам чувството, че е направо с кръгли игли. 20 дни ми се разказа играта. Реших, че няма да си го причинявам още месеци наред.

Общи условия

Активация на акаунт