Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 641
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Аз се мажа с него за синините, изписан ми е от аг.

# 631
Благодаря ви много

# 632
Здравейте, на аспирин 100мг през ден и фраксипарин 0.6 всеки ден съм. Сега съм в 34г.с.и 5 дни и се очаква секциото да е 37 Седмица. Аг каза, че е хубаво аспирина да се спре 10 дни преди секциото и направо от сега да го спирам, но мен много ме е страх. Не е казал, че ще следим нещата стриктно след като го спра. Как се процедира като се спре? Вие кога го спряхте и има ли такива, които не са го спирали преди раждането? Моля за разяснение. Благодаря предварително! 1

# 633
Според мен е хубаво да се спре навреме, на мен са ми казали до 34-35 седмица. Той е с натрупване,оказва влияние на кървенето, а щом сте и на инжекции тях ще си ги продължите, не се притеснявайте.

# 634
Здравейте,
в 21 г.с. съм и вчера на феталната морфология ми казаха, че имам малък чревен кръвоизлив и кръв в околоплодните води. На терапия с Натаспин 2 пъти дневно съм заради 4 хетерозиготни гена за тромбофилия. Пуснах си вчера коагулация и ПКК - аптт ми излезе 23 секунди и доц. Русев каза веднага да започна инжекции с фраксипарин 0.4. Хематологът ми обаче е против заради този чревен кръвоизлив. Някой имал ли е такъв случай Sad не знам какво да направя. Sad Sad Sad Вчера се видя, че едната клапа на бебето не се затваря плътно и връща кръв обратно - според някои лекари това може да се дължи на по-гъста кръв.....

# 635
  • Замък сред облаците
Не съм се сблъсквала с такъв проблем, но съветвам да идете на преглед при проф. Марков фетален морфолог) или др Маринов (детски кардиолог) , за да видите клапата и на хематолог за кръвосъсирването. Русев е имунолог и ако нещо се обърка няма нищо общо с бременността ви и няма да спасява нито вас, нито бебето!

# 636
Здравейте може ли да ми препоръчате добър Аг в Пловдив за тромбофилия или генетик, имунолог, генетик, хематолог..... Правила съм консултация преди доста години с Кондова и има терапия от Русев, но тъй като няма много да мога да пътувам до София, искам в Пловдив някой по-близо. Благодаря предварително 🙏🍀

# 637
Аз се следях при Георги Амалиев, беше много внимателен и винаги търпеливо ми обясняваше всичко. Бременността протече добре(имах и серклаж поставен от него), бях на 0.4 клексан/фраксипарин през цялото време

# 638
А той води ли женка  консултация или частно се ходи при него и аз ще съм със серклаж но ще го правя задължително в София при най добрия на серклажите доктор Христов в Надежда. Аз бях на един преглед в Селена при Георгиев, но ми трябва някой който разбира добре от тромбофилия и да разчитам на него аз съм от Пазарджик и Пловдив ми по близо от София.

# 639
Само на частно преглежда

# 640
Здравейте, до коя седмица приемахте алеракт. На мен ми го Изписаха за контракции, но се чудя дали няма и нещо общо с кръвопотока?

# 641
Има общо с кръвотока, подобрява го доколкото моята АГ твърдеше. По принцип се спира началото на девети месец, ако ще се ражда нормално, но попитайте вашия АГ.

# 642
В момента съм в края на 26та седмица. В 24та се видях с Паскалева и каза да продължавам с 0,4, следваща среща - 32ра седмица. Дали има някой, на когото са му спрели инжекциите след това? Ясно ми е, че може и да се продължи и до след раждането, но се чудя дали да си предвидя инжекции като до 32ра или да се запася по-солидно, тъй като имам опция да си купя Енокс в момента.

# 643
аз мисля че вече има клексан по аптеките, поне към края на бременността ми вече имаше, че чак никой не се интересуваше от фраксито, коетп предлагах. 0,4 пък съвсем. Аз търсех все 0,6, навсякъде ми предлагаха 0,4. Или пак заради ковид е зазляло положението. Енокса не излиза ли по-скъпо? Иначе едва ли ще ви ги спрат, не знам каква е ситуацията, но обикновено се бият до раждането и няколко седмици след това, като самото раждане представлява особено висок риск заради кръвозагубата и повишеното кръвосъсирване.

Аз иначе имам две инжекции клексан 0,6 останали, ако някой много закъса да свирне да му ги изпратя

# 644
  • Замък сред облаците
Инферия, вземи си. Щом кръвопотока е добре с инжекции, а не е разреден, няма да ги спрат 99%.

Общи условия

Активация на акаунт