Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 629
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте. След поставяне на Фракси не ми се появяват синини. Всъщност само първите няколко пъти ми се появиха. Дали това, липсата на посиняване, говори добре. Да не би Фраксипарина да е развален?

# 646
Тенкю на всички! Ще се позапася пак явно Simple Smile

Енокса не излиза ли по-скъпо?
Не, лятото купувах и излизаха с около 1лв и нещо надолу на инжекция спрямо клексана. Сега май са 1лв надолу. Което са си 50лв за месец и половина Simple Smile Не са уау спестяване, но защо да ги давам като мога да не ги Simple Smile

# 647
  • Sofia
Inferiya, в третото тримесечие е най-висок рискът от тромбообразуване (като изключим непосредствения следродилен период, където рискът е още по-завишен).
По-вероятно е да бъдеш без терапия през първото и второто тримесечие и после да се включи НМХ в третото, отколкото да стане обратното. Така че едва ли ще ти спрат терапията точно тогава.

# 648
Inferiya, според мен се опитай да си намериш. Аз съм на фраксипарин и ми казаха да си знам, че ще съм до края. Та общо взето по-добре да ти остане, отколкото да не ти стигне.

# 649
  • Замък сред облаците
Здравейте. След поставяне на Фракси не ми се появяват синини. Всъщност само първите няколко пъти ми се появиха. Дали това, липсата на посиняване, говори добре. Да не би Фраксипарина да е развален?

Синини се поввяват като нацелите капиляр, а не подкожна тлъстинка. Щом не се появяват ги биете правилно.

# 650
Здравейте. След поставяне на Фракси не ми се появяват синини.

Едно време беше популярен вицът:
Жена във форум - Помощ, колкото и да ям не мога да кача килограми!
Другите във форума - Изчезвай от тук, к**ко! Joy

Та и със синините така - не се оплакваме от това, че не стават синини! Joy
(just joking)

# 651
Абсолютно подкрепям Брин и не само към Инферия, а към всички: в третото тримесечие се Увеличава риска при тромбофилия и непосредствено след раждане. Това ми го е обяснявала точно Паскалева според мен те вика в 32 г.с да пусне изследвания и да види дали има нужда от вдигане на дозата, а не от спиране. Освен ако изследванията не покажат че кръвта ти е много разредена, Паскалева не спира инжекции. Поне при мен до последно се чудеше дали да не вдига дозата и още и още. Стискам палци на всички, но дори и лекар да ви каже за спиране на инжекции се консултирайте с друг и само ако изследванията показват.

# 652
По-скоро сте се научили да ги биете правилно. При мен имаше подобрение в синките с една техника. Стискам гънката от началото до края. Забивам рязко иглата, вкарвам бавно лекарството. Изваждам, пускам гънката, натискам 3-4 минути с памуче. Това последното ми се виждаше излишно, но май помага много.

# 653
Скрит текст:
По-скоро сте се научили да ги биете правилно. При мен имаше подобрение в синките с една техника. Стискам гънката от началото до края. Забивам рязко иглата, вкарвам бавно лекарството. Изваждам, пускам гънката, натискам 3-4 минути с памуче. Това последното ми се виждаше излишно, но май помага много.

Благодаря за отговора! Аз си мислех, че всички имат синки и липсата им е проблем. Явно просто многото практика си казва думата при поставяне на инжекциите, не знам. Simple Smile

# 654
Скрит текст:

Благодаря за отговора! Аз си мислех, че всички имат синки и липсата им е проблем. Явно просто многото практика си казва думата при поставяне на инжекциите, не знам. Simple Smile
Аз слагам Оксапар-турски вариант на клексан/фраксипарин и от него нямам синки, докато слагах от другите две имах буци и синки, най-вече от фраксипарина.

# 655
Според мен си е най-вече до опит. Аз точно с оксапар такова нещо си причиних, че лявата страна на корема ми дълго време не можах да я дупча. Свършиха ми запасите от Окспар и Енокс и вече съм изцяло на Клексан и Фраксипарин и нито синки, нито топчета имам. Вече нямам синини, но и вече 4ти месец се бода и знам къде и как. Най-вече благодарение на момичетата тук, де. Знаех, че под пъпа, но без подробности.

# 656

Момичета може ли мнение за тези резултати че чак в петък съм на лекар. Благодаря 🙏на фраксипарин 0,4 всеки ден бях спряла няколко дни мината седмица да слагам поради леко зацапване.

# 657
  • Замък сред облаците
Не се спират инжекциите а се включва прогестерон ако има зацапване след установяване на причината (аз имах процапване от раничка на шийкара и от хематом/отлепяне). Кръвта е сгъстена според изследванията.

# 658
Имам включен прогестерон а дали ще е късно докато искачам прегледа или да потърся лекар.

Не се спират инжекциите а се включва прогестерон ако има зацапване след установяване на причината (аз имах процапване от раничка на шийкара и от хематом/отлепяне). Кръвта е сгъстена според изследванията.

# 659
  • Замък сред облаците
Не знам кога ви е прегледа, но бих посетила АГ с добър УЗ максимално бързо за собствено спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт