Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 62 564
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Относно турските Окасапар и Аксепарин, има хора,които ходят редовно до Турция и внасят… но в момента цените им са много високи. Кутията я намирам за 65 до 80 лева. Но когато нямаш друг избор, плащаш 😞 и за жалост хората се възползват от недостига тук и прекаляват.

Спекулация!!!
Вижте сайта който постнах по-горе ( ако не е изтрит)
42лв за една кутия от 10 бр Оксапар 0.4!!!!

Който ви ги продава за повече Ви лъже!

# 136
Относно турските Окасапар и Аксепарин, има хора,които ходят редовно до Турция и внасят… но в момента цените им са много високи. Кутията я намирам за 65 до 80 лева. Но когато нямаш друг избор, плащаш 😞 и за жалост хората се възползват от недостига тук и прекаляват.

Спекулация!!!
Вижте сайта който постнах по-горе ( ако не е изтрит)
42лв за една кутия от 10 бр Оксапар 0.4!!!!

Който ви ги продава за повече Ви лъже!
Да видях Ви поста. За това и написах аз за колко ги намирам, при положение, че струват много по-малко. Но когато не мога да ида до там и да си купя, нямам друг избор.

# 137
Факт е че някои хора се опитват да забогатеят от безизходицата на други.
От вчера се сдържам да излея недоумението си от ситуацията, в която ни поставя нашата "МИЛА РОДИНА". България - държава членка на ЕС не може да осигури животоподдържащи лекарства за толкова много хора, а по лошото е че никой не е заинтересован. После защо намаляваме, защо емигрираме, защо не раждаме... Накрая ще се затрием като народ и май ще е за хубаво.

# 138
Момичета, в момента не съм бременна и не съм на терапия, но съм съпричастна, чета ви и ми хрумна  как можем да дадем гласност на проблема.
Продуцентите Иван и Андрей нали имат кауза за увеличаване на ръждаемостта. Чудя се, дали  ако им пишем за този проблем, няма да вдигнат медиен шум и отговорните институции да се задействат.

# 139
Баща ми като търси в русенски аптеки му предлагали Клексан, ако някой има познати там и му е нужно

# 140
Аз ще пусна писмо до телевизия 7/8. Знам, че е недолюбвана заради политическата окраска, ваксинационни настроения, но  канят различни гости в студио Х и знае ли човек от къде ще получи гласност.

Относно писмата до МЗ, министър председател, не е нужно всеки да се чуди как да се получи стилово, стегнато.
Пишете, момичета,  простичко без крайна емоция, опишете, че имате нужда от терапия НМХ, която не може да се заменя и спира.
Акцентирайте, че  в момента никъде не се продава, нито някой се ангажира с доставка.

Егати, два дена ни занимават с положителния тест на председателя на НС..... прекъснаха всички предавания заради пресконференция от заседанието на консултативния съвет за Македония.....

# 141
Отделно, че по закон не може да се пренасят лекарства. Минава се метър, но от време на време избухват.
Не знам как е по закон, но и от аптеките и АГ казват да търсим от Турция. То по закон май не трябва да има недостиг на животоподдържащи лекарства нали така? И има списък от МЗ с аптеки които трябва да поддържат количества за бременни, обаче там няма и отговарят че не са получавали и не знаят кога ще получат.... На цялото безобразие остава и някоя бременна да има проблем на границата, че не може да си внесе лекарствата....

# 142
Здравейте Simple Smile И аз писах на МЗ. Дано ни отразят. И не мога да разбера като не искат да ги пускат към аптеките, защо не направят някаква схема с лекарите, за да си взимаме директно от болниците. А и Swiss не ме отразиха повече след попълнената бланка :/

Иначе имам въпрос. От миналата седмица съм на вдигната доза и предписан 0.6. Естествено никъде няма нищо. Но преди нова година някой изобщо да е засичал 0.6 в аптека или е загубен кауза?

А в началото на бременността един аптекар ми каза, че негов приятел си е взимал Фракси или Клексан (не помня кое) от Сърбия. Били по-евтини и имало всякакви разфасовки. Но все намирах по някоя и друга кутия и не съм ходила. Някой да има информация за Сърбия?

# 143
Здравейте .В турция свободно ли се намира  или пак има обикаляне по повече аптеки ?

# 144
Май месец като ходих последно имаха по 10 кутии (20 игли) в аптека, но до час доставиха още. Бяха ни казали .6 тогава, другите дози тогава ги имаше при нас. Проверих в няколко в Одрин.
Благодаря за координатите на гръцката аптека. Купих последните ни необходими 0,4. Вече ще чакаме за 0,6. Дано се намира след 2-3 седмици

# 145
Здравейте Simple Smile И аз писах на МЗ. Дано ни отразят. И не мога да разбера като не искат да ги пускат към аптеките, защо не направят някаква схема с лекарите, за да си взимаме директно от болниците. А и Swiss не ме отразиха повече след попълнената бланка :/

Иначе имам въпрос. От миналата седмица съм на вдигната доза и предписан 0.6. Естествено никъде няма нищо. Но преди нова година някой изобщо да е засичал 0.6 в аптека или е загубен кауза?

А в началото на бременността един аптекар ми каза, че негов приятел си е взимал Фракси или Клексан (не помня кое) от Сърбия. Били по-евтини и имало всякакви разфасовки. Но все намирах по някоя и друга кутия и не съм ходила. Някой да има информация за Сърбия?

Когато звънях преди няколко дни, имаше фракси 0.6 в Санита в Гео Милев. Може да пробвате там.
Познат от едно от педиатричните отделения (където също ми сподели, че нямат НМХ, ако им се наложи...) също ме насочи към Сърбия. И аз не знам как стои въпросът там обаче и ако някой има повече информация, ще съм благодарна да сподели.

Имам и малко по-страничен въпрос - от седмица съм на 0.4 и усещам някак по-болезнено вкарването на самото лекарство + че почти всеки път после става лека подутина. Нормално ли е при смяна на дозата? Не всеки път успявам вече да бодвам на нивото на пъпа, понякога забивам по-надолу и се притеснявам дали всичко е ОК.

# 146

Някой да има идея къде мога да ги намеря? И евентуално тел за контакт

# 147

Когато звънях преди няколко дни, имаше фракси 0.6 в Санита в Гео Милев. Може да пробвате там.
Познат от едно от педиатричните отделения (където също ми сподели, че нямат НМХ, ако им се наложи...) също ме насочи към Сърбия. И аз не знам как стои въпросът там обаче и ако някой има повече информация, ще съм благодарна да сподели.

Имам и малко по-страничен въпрос - от седмица съм на 0.4 и усещам някак по-болезнено вкарването на самото лекарство + че почти всеки път после става лека подутина. Нормално ли е при смяна на дозата? Не всеки път успявам вече да бодвам на нивото на пъпа, понякога забивам по-надолу и се притеснявам дали всичко е ОК.

Обикновено ми стават подутини повече от Фракси и самата игла като че ли влиза по-трудно. Но пък когато бия Клексан при вкарване на лекарството ме боли. Цялата ми първа бременност изкарах на Фракси, но тогава нямаше недостиг. Продължиха да ми стоят топчета няколко месеца след като бях спряла. Не е повод за притеснение Wink

# 148
  • Замък сред облаците
Нормално е да има леко уплътняване, за да не се случва се бие много бавно медикамента.

RoActemra (Toclizumab) беше спряно от износ миналата година, вижте в болничните аптеки. То е имуносупресант, нали? Проверете в аптеката на клиника Малинов или други болници където са специализирани за имунологични лечения.

# 149
Нормално е да има леко уплътняване, за да не се случва се бие много бавно медикамента.

RoActemra (Toclizumab) беше спряно от износ миналата година, вижте в болничните аптеки. То е имуносупресант, нали? Проверете в аптеката на клиника Малинов или други болници където са специализирани за имунологични лечения.

Да, блягодряя

Общи условия

Активация на акаунт